Culegatorul de Stele. Poveste de Mihaela Strenc

La Povestea de Duminică Seara #98 de astăzi îi însoțim pe cei mici în lumea viselor cu „Culegatorul de Stele”, o poveste de Mihaela Strenc, despre singurătate, căutarea fericirii și descoperirea iubirii.

ζ ♠ ζ

CULEGĂTORUL DE STELE

de Mihaela Strenc

Undeva, în lumea oceanelor fără sfârşit, trăia un bătrân culegător de stele. În fiecare seară, barca-i îl purta pe valuri, către locul în care visele se năşteau. Licuricii îi ţineau companie, cântându-i cântecele uitate de oameni, în vreme ce bătrânul pescuia steluţele aflate pe moarte.

– Şi ce vei face cu ele? Îl întrebă un licurici curios.

– Le păstrez, răspunse el, umplându-şi sacul.

– Dar la ce-ţi folosesc?

– Nu ştiu nici eu…, zise el pipăind o piatră roşiatică. Dar sunt atât de frumoase! Asta a fost născută în inima unui marinar ce visa să se întoarcă acasă… Din păcate, n-a mai apucat s-o facă…

Şi astfel, pescarul nostru călătorea pe mări, privind stelele aurii ce se ridicau din străfunduri de fiecare dată când o nouă speranţă se aprindea pe celălalt tărâm. Într-un fel se simţea al nimănui, singurii prieteni pe care-i avea fiind licuricii ce-i luminau calea. Oceanul îi era părinte iar fraţi nu avea. Nu ştia decât că avea datoria de a strânge stele moarte şi de a le duce în sălaşul său, aflat într-o peşteră.

Citește și: Frunza Agățată. Poveste Terapeutică despre Importanța Călătoriei, nu Doar a Destinației

Într-o zi însă, găsi o stea ce strălucea orbitor. Mirat, bătrânul o culese din ape, studiind-o curios, fiindcă nu mai văzuse până atunci un asemenea obiect fermecător. Picături de lumină i se strecurau printre degete, încălzindu-i inima.

– Ce frumos, murmură el părându-i-se că ţine în mână o inimă.

Din acea seară, nu se mai simţi singur şi nici nefericit, căci descoperise iubirea. Şi-atunci îşi dădu seama că de când apăruse în acea lume fusese în căutarea acelei inimi pe care nu crezuse că avea să o mai găsească vreodată.

– Ţi-ai uitat menirea? Îl întrebară licuricii văzând că bătrânul renuţase la a mai culege stele moarte.

– Nu mai e nevoie de asta, spuse el fericit, fiindcă acum ştiu ce căutam cu adevărat…

Steaua magică îi vorbea, îi umplea sufletul altădată pustiu.

Şi astfel, timpul trecea… Steaua începuse să-şi piardă strălucirea… Curând avea şi ea să devină doar o piartă neînsufleţită la fel ca cele ce umpleau peştera culegătorului. Bătrânul vedea cu spaimă cum lumina i se stingea, ştiind care-i era soarta. Degeaba o strângea la piept, nimic nu-i putea reda viaţa.

– Ce să fac, se întrebă el privind oceanul ce dormea.

Nu era decât un răspuns: uitându-se către cerul negru, îşi luă rămas bun.

– Doar nu ai de gând, spuseră licuricii adunându-se în jurul lui, să renunţi la viaţă pentru o simplă stea… Oceanul este plin de astfel de pietre, cu siguranţă vei afla alta şi mai frumoasă!

– Nu ştiţi nimic, zise bătrânul închizând ochii ostenit. Ca să găsesc steaua asta m-am născut aici…

Licuricii îl priviră uimiţi zburând în jurul lui.

– Până acum nu am avut suflet… dar de îndată ce această stea va străluci din nou, voi fi liber… Voi avea şi eu suflet atunci…

Suflet? se minunară licuricii deoarece ei nu mai auziseră de aşa ceva.

În timp ce barca plutea printre sclipiri izvorâte din adânc, culegătorul de stele murea. Încet, steaua-i aluneca în oceanul fără fund, recăpătându-şi lumina. Un soare se aprinsese în ape, umplându-le de sclipiri. Visul pescarului înviase inima de om.

Îți recomandăm: 300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

Sfârșit
 
ζ ♠ ζ

În fiecare duminică după-amiaza trimitem către abonaţii noştri Povestea de Duminică Seara, recomandarea noastră de poveste pentru momentele când cei mici intră în lumea viselor. Dacă vrei să fii primul care primește povestea direct în căsuța de email abonează-te acum la newsletter

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU