Pijamaua Somnoroasă. O Poveste de Zâna Lunia şi Zâna Azaleea

La Povestea de Seară #2 de astăzi vă invităm să citiţi împreună povestea Pijamaua Somnoroasă. Zâna Lunia şi Zâna Azaleea de la Şcoala de Zâne te ademenesc și încântă cu povești (cu și fără zâne) care au în comun un lucru foarte important: reguli de purtare frumoasă și respect pentru tot ce ne înconjoară, pentru o viață trăită frumos – ele compun un mic “îndrumar” de bună purtare, pentru copii mai mici, mai mari sau foarte mari (căci în fiecare dintre noi există un copil, nu-i așa?).

ζ ♠ ζ

Pijamaua Somnoroasă

Era o seară destul de rece de decembrie. Luna era deja sus pe cer și o liniște dulce se lăsa peste case.

Linda își terminase pregătirile pentru somn: se spălase, se aranjase, își periase cu atenție dințișorii, apoi urcase împreună cu mama ei în dormitor.

Pijamaua cea frumoasă, primită cadou de la bunica ei cu câteva zile înainte, stătea întinsă, leneșă, pe pat. Era portocalie, cu flori mari galbene și nasturi albaștri, iar Linda fusese foarte încântată de ea, încă din primul moment.

Văzând pijamaua, fetița se repezi către ea, o strânse la piept și apoi, întorcându-se către mama ei, o întrebă cu ușoară mirare în glas:

– Mamă, dar noi de ce purtăm pijama? De ce, de ce? Știi? spuse ea pe nerăsuflate.

Mama ei se gândi puțin înainte să răspundă, întrucât întrebarea era puțin neobișnuită.

Trecuse ceva vreme de când nu se mai gândise la asta. Se uită la hăinuțe, așteptă un moment, își trecu mâna peste pânza cea moale și dintr-o dată își reaminti motivul pentru care ea adora pijamalele și ora de culcare atunci când era mică.

– Draga mea copilă, zise ea încetișor, pijamaua aceasta a stat toată ziua aici, în cameră. A ascultat liniștea casei, s-a jucat cu jucăriile tale și când a obosit s-a întins pe pat și a stat la povești cu florile de pe pervaz. Apoi a fost alintată de razele de soare care au intrat pe fereastră. Acum este foarte linistită, somnoroasă și plină de povești. Este cuprinsă de un somn atât de dulce încât, de îndată ce o îmbraci, te poartă și pe tine în lumea lor. Dacă închizi ochii și te străduiești să o asculți, îți va vorbi și ție. Tot ce trebuie să faci este să fii pregătită de somn. Pijamaua este nerăbdătoare să-ți spună o mulțime de lucruri. Ai sa vezi ca imediat ce vei adormi, va începe să-ți depene toate aventurile ei de peste zi.

În acest timp, Linda se îmbrăcase deja singură în pijama iar mama o acoperise cu plapuma. Fetița asculta ce îi spunea mama și închise repede ochii, fericită la ideea că pijamaua o va purta în lumea atât de minunată a viselor. Aștepta cu nerăbdare să adoarmă, cu gândul ca dimineață să-i povestească și mamei ce a aflat de la frumoasa ei pijama portocalie.

Sfârșit

Pijamaua somnoroasă

Pijamaua cea frumoasă
Este încă somnoroasă.
O trezește-ncetișor
Cântul păsărelelor.

A rămas singură-acasă,
Sus pe pat în dormitor,
Unde copilul a pus-o
Singur, fără ajutor.

În casa cea liniștită
Se trezesc, rând pe rând,
Jucăriile frumoase
Și vorbesc cu ea în gând.

Aventuri cu trenulețe,
Urși de pluș și iepurași,
Zâne bune și printese,
Toate le-află mintenaș!

Și atunci când obosește,
Se-ntinde si se-odihnește,
Cu drag florile privește,
Și cu ele povestește.

Soarele vine și el
Apoi prin fereastră,
Să o gâdile nițel
Și s-o-nveselească.

Pijamaua mângâiată,
Liniștită, răsfățată,
Vrea din nou să o îmbraci,
Să-ți aducă vise dragi.

Și când mama va veni
Și cu drag te va-nveli,
Te vei liniști pe dată
Și apoi vei adormi.

Pijamaua fericită
Sigur te va însoți
În aventuri minunate,
Ce le-a aflat peste zi.

ζ ♠ ζ

Şcoala de Zâne şi GOKID te invită un proiect special!

Începem o serie de corespondenţe către abonaţii noştri prin care aducem un strop de inspiraţie părinţilor la ceas de seară, atunci când cei mici aşteaptă să intre în lumea viselor prin intermediul unei poveşti frumoase sau unei poezii melodioase.

Citeşte mai multe poveşti deosebite pe ŞcoaladeZâne.ro.

Reproducerea parţială sau totală a textului se poate face doar cu permisiunea scoaladezane.ro.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU