5 Poveşti Audio Frumoase despre Moş Nicolae

Am adunat cateva poveşti audio frumoase despre Moş Nicolae, numai bune de ascultat în ajunul venirii moşului. Ascultă Povestea lui Moş Nicolae şi citeşte-i mai jos legenda. Vezi şi care sunt diferenţele dintre Moş Nicolae şi Moş Crăciun.

Copiii noştri aşteaptă cu nerăbdare sosirea lui Moş Nicolae cu darurile mult visate. Intraţi în atmosfera de sărbători cu aceste scurte poveşti audio.

Cei mai curioşi dintre copilaşi vor fi curioşi să afle povestea lui Moş Nicolae.

Închiriază un Moș Crăciun cu barbă naturală!

Am adunat cateva poveşti audio online numai bune de ascultat în ajunul venirii lui Moş Nicolae. Cu siguranţă este perioada în care copiii sunt receptivi la semnificaţiile simbolurilor de care sunt înconjuraţi de sărbători.

Playlist de 5 poveşti audio frumoase despre Moş Nicolae

Lista de poveşti audio frumoase despre Moş Nicolae

  • Mai multe variante ale Poveştii lui Moş Nicolae
  • Secretul lui Moş Nicolae şi Povestea Nasturelui
  • Răsplata lui Moş Nicolae
  • Moş Nicolae nu uită pe nimeni
  • Moş Nicolae şi familia săracă

Lui Moş Nicolae i se spune Nikolaus în Germania, Sinterklaas în Belgia și Țările de Jos și Kleeschen în Luxemburg. De fapt Santa Claus din lumea anglofonă, Moș Crăciun în România, a apărut prin deformarea cuvântului neerlandofon Sinterklaas. Sărbătoarea lui Moș Crăciun a înlocuit-o pe cea a Sfântului Nicolae în numeroase țări, devenind o oportunitate de a face cadouri, iar pentru comercianți una de a-și spori vânzările, și a apărut chiar și în țări care nu au o legătură culturală directă cu sfântului Nicolae, precum China.

poveşti audio frumoase despre Moş Nicolae Sfântul Ierarh Nicolae din Mira
catholictradition.org

Sărbătoarea Sfântului Nicolae este legată de personajul istoric Nicolae din Mira. Citeşte aici cine a fost Sfântul Ierarh Nicolae din Mira.

Legenda lui Moş Nicolae

Legenda spune că trei surori, fetele unui nobil sărac, nu se puteau mărita datorită situației financiare precare. Se spune ca atunci când fata cea mare a ajuns la vremea măritișului, Nicolae, ajuns deja episcop, a lăsat noaptea, la ușa casei nobilului, un săculeț cu aur.

Povestea s-a repetat întocmai și când a venit vremea măritișului pentru cea de a doua fată. Când i-a venit vremea și celei de a treia fete, nobilul a stat de pază pentru a afla cine era cel care le-a făcut bine fetelor sale. În acea noapte l-a văzut pe episcop lăsând săculețul cu aur. Se spune că Sfântul Nicolae s-a urcat pe acoperiș și a dat drumul săculețului prin hornul casei, într-o șoseta pusă la uscat, motiv pentru care a apărut obiceiul agățării șosetelor de șemineu.

După ce tatăl fetelor a văzut cele întâmplate, Nicolae l-a rugat să păstreze secretul, însă acesta nu a rezistat tentației de a povesti mai departe. De atunci, oricine primea un cadou neașteptat îi mulțumea lui Nicolae pentru el. Cei trei săculeți cu aur făcuți cadou fetelor de nobil au devenit simbolul Sfântului Nicolae sub forma a trei bile de aur (în iconografia apuseană).

Vezi şi:

21 de Cântece cu Moş Crăciun pentru Copii de Sărbători

Filme pentru Copii la Cinema Săptămâna Asta

Competiţia: Prieten sau Duşman pentru Copilul Meu? Scopul Real al Competiţiei la Copii

Ştii care sunt diferențele dintre Moș Nicolae și Moș Crăciun?

  • Moș Nicolae aduce daruri copiilor în ajunul zilei de Sf. Nicolae în timp ce Moș Crăciun vine în ajunul Crăciunului
  • Moș Nicolae vine călare pe un cal alb în timp ce Moș Craciun vine pe o sanie trasă de reni
  • Moș Nicolae lasă cadouri copiilor cuminți în ghetuțele lustruite, iar Moș Crăciun le lasă sub pomul de Crăciun
  • Moș Nicolae lasă o nuielușă copiilor obraznici în timp ce Moș Crăciun le lasă cărbune
  • Moș Nicolae e singur, în schimb, Moș Crăciun are o soție pe nume Crăciunița.

Sursa: ro.wikipedia.org

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU