Prietena mea, Puturica. Poveste de Alina Nelega, ilustrată de Liviu Boar

La Povestea de Duminică Seara #21 de astăzi citim împreună Prietena mea, Puturica, o poveste de Alina Nelega, ilustrată de Liviu Boar, oferită de Revista Tuş.

ζ ♠ ζ

Prietena mea, Puturica

A fost odată ca niciodată o dimineață în care prietena mea, Puturica n-a mai vrut în ruptul capului să meargă la școală. Degeaba a rugat-o mama ei:

– Puturica, e ora șapte, ți-am pregătit periuța și pasta de dinți, hai la spălat! Puturica s-a întins și a căscat lung.Prietena mea, Puturica. Poveste de Alina Nelega– Puturica, scoală-te, e șapte și zece, e gata ceaiul și pâinea cu unt! Dar de sub pătura Puturicăi s-a auzit doar un mârâit.

– Puturica, e șapte și un sfert, trebuie să te grăbești… Puturica, ți-ai făcut ghiozdanul?

– Nu mă mai duc niciodată la școală. Să fie c’ar! Vreau să doooooorm! Și s-a întors pe partea cealaltă, ba chiar a început să sforăie ușor. Dar nu a fost chiar așa de simplu, pentru că, deși Puturica nu voia să meargă la școală, picioarele ei voiau. Așa că au început să tragă de ea:

– Puturica, Puturica, e șapte și douăzeci, hai să mergem la școală… Puturica, noi suntem gata! Hai Puturica, hai, dă-ne jos din pat!

– Ba nu mă duc nicăieri! Vreau să dorm! Mergeți voi, dacă vreți, eu rămân aici!

Prietena mea, Puturica. Poveste de Alina NelegaAșa că picioarele Puturicăi au plecat spre școală, în timp ce ea a continuat să doarmă. Dar n-a trecut mult timp, că mâinile Puturicăi au început să tragă de ea:

– Puturica, Puturica, hai odată! E șapte și douăzeci și cinci, hai la școală! Noi ne plictisim acasă, du-ne la școală, Puturica! Hai, Puturica, hai…

– Ba nici nu mă gândesc. Mergeți voi, dacă vreți, eu am de gând să dorm!

Și mâinile s-au grăbit spre școală, să nu întârzie, fiindcă, după cum se știe, mâinile merg mai încet decât picioarele. Iar Puturica dormea în continuare și nu-i păsa chiar deloc că picioarele și mâinile ei au plecat la școală. Nu după mult timp, stomacul Puturicăi a început să strige și el:

– Puturica, mișcă-te odată! E șapte și jumătate… Mi-e foame și vreau să fac mișcare! Du-mă la școală, altfel plec și eu singur!

– Of, Doamne, câtă gălăgie! Dal pleacă odată și lasă-mă să dorm!

1
2
Pagina urmatoare
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU