Omul cel rău. Poveste de Alina Nelega, ilustrată de Ráduly Melinda

La Povestea de Duminică Seara #22 de astăzi citim împreună Omul cel rău, o poveste scurtă de Alina Nelega şi ilustrată de Ráduly Melinda, oferită de Revista Tuş.

ζ ♠ ζ

Omul cel rău

Era odată un om foarte rău care avea o barbă lungă de care se tot împiedica atunci cînd mergea. Într-o zi a găsit un scăunel la marginea drumului, s-a așezat pe el și nu s-a mai ridicat. Îi plăcea să se uite la oameni și să comenteze tot timpul, să le spună mici porcărele ca să-i supere. Și atunci omul ăla rău rîdea și se bucura, iar ceilalți erau supărați și furioși. Dar nu lua niciodată bătaie, fiindcă era bătrîn și oamenilor le era milă de el. Deși era așa de rău.


 RECOMANDARE


Cum vedea o femeie mai urîtă sau un bărbat cu burtă sau chelie, le striga urîto! sau burtosule! sau chelule! și îi plăcea foarte mult să-i vadă nefericiți. Deja oamenilor le era frică de el, dar n-aveau încotro: pe-acolo mergea drumul și n-aveau cum să-l ocolească. Odată a trecut pe-acolo un copil și omul cel rău nu i-a spus nimic, fiindcă era un copil perfect. N-avea nici un defect, nimic de care să poți rîde. Ei, a încercat el, nu-i vorbă să spună ceva, de exemplu drăguțule! sau minune mică! sau ce frumoasă e viața! dar i se părea aiurea să zică așa ceva, fiindcă nu era nimic de rîs în asta și nimeni nu s-ar fi supărat.

Copilul avea niște ochi foarte limpezi și s-a uitat lung la omul cel rău, după care a trecut mai departe. Iar omul cel rău a amuțit. N-a mai fost în stare să scoată un sunet multă vreme. S-a uitat puțin într-o oglinjoară de buzunar pe care-o avea la el tot timpul și s-a întrebat ce-o fi văzut copilul ăla la el de l-a privit așa de lung.

N-a trecut mult timp și omul cel rău n-a mai vrut să fie rău. Simțea așa, o plictiseală mare și nici o plăcere cînd se uita la oamenii ăia care treceau pe drum. Așa că s-a hotărît să fie bun. Și-a tăiat barba cea lungă și a descoperit că nu era așa de bătrîn pe cît crezuse. Era aproape un copil. Așa că a plecat și el pe drum, ca toți ceilalți. Iar scăunelul a rămas gol acolo, la marginea drumului.

 

Citeşte şi:

20+ Activităţi Simple cu Frunze. Idei de Crafturi pentru o Toamnă Creativă

Infestarea cu Paraziţi la Copii. Lucruri Esenţiale de Ştiut despre Parazitoze

 

ζ ♠ ζ

Vezi şi varianta animată a poveştii.


Suntem bucuroşi să îţi prezentăm la Povestea de Duminică Seara încă una dintre poveştile prietenilor noştri de la Revista Tuş. Te invităm să îi vizitezi pentru a vă bucura în familie de poveşti, poezii, benzi desenate şi jocuri. Majoritatea poveștilor Revistei Tuș apar în trei formate: poveste ilustrată, poveste audio și poveste animată.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU