Programele educative pentru copii Ikedoo

 

Programele educative pentru copii Ikedoo se folosesc de jocuri pentru a dezvolta creativitatea copiilor, spiritul de echipa, autocontrol, capacitatea de concentrare si organizare, abilitatile de relationare.

Echipa de la Ikedoo a conceput un set de 4 programe la care va puteti inscrie copiii in functie de preferintele lor.

1. Programul de comunicare : Comunicarea verbala tine doar de acea parte a creierului care se ocupa de logica si analiza. Programul de comunicare vizuala isi propune dezvoltarea laturii creative si intuitive a copiilor cu ajutorul imaginilor. Pe durata programului copii vor invata sa se exprime cu ajutorul simbolurilor, conceptelor si imaginilor. Vor invata metode de desen, grafica si compozitie vizuala cu ajutorul gandirii creative. Cand vor deveni adulti, copiii tai vor trebui sa isi sustina ideile cu ajutorul unor prezentari, scheme, diagrame si vor avea nevoie de aceste aptitudini indiferent daca vor fi ingineri, arhitecti, economisti, profesori sau oameni de stiinta.

 

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

2. Programul de relationare sociala – Cetatea : De la fortificatii neolitice, la redute, cetatea Blidaru va fi recreata de copii, caramida cu caramida. Pe un material de 9×12 m sunt desenate contururile cetatii, modalitatile de asezare a caramizilor, locul depozitelor si sensul de miscare al constructorilor. Echipele se impart in doua grupuri de lucru care vor aborda jumatate din portiunea de cetate atribuita. Prin rotatie se va stabili un constructor, un magazioner si un caraus. Fiecare echipa este incurajata sa lucreze cat mai organizat si eficient posibil, in ritm sustinut si fara pierderi de timp. Acest joc urmareste dezvoltarea spiritului de echipa, a autocontrolului si a capacitatii de concentrare si organizare.

 

3. Programul de construire si arhitectura : Cunoasterea nu inseamna teorie. Prin dezvoltarea experientiala, educatia devine activa, iar  cunostintele ajung un bun de tranzactie in situatii de viata. In cadrul acestui program copiii vor invata despre diferite tipuri de case, retele de apa si curent electric, in timp ce vor construi o casa cu ajutorul materialului didactic Ikedoo. Programul urmareste dezvoltarea abilitatii de lucru in echipa. Copiii trebuie sa comunice intre ei, sa se organizeze, sa negocieze, sa medieze, sa convinga si sa conduca. Copiii mai timizi sunt ajutati atat de colegi cat si de profesori sa-si depaseasca barierele si sa-si afirme ideile in fata unui grup. Cei mai activi, in schimb, invata cum sa se organizeze si sa-si concentreze energia pe diverse aspecte pentru atingerea unui scop. In urma acestui program, pe langa cunostintele de arhitectura si constructii, copii isi vor dezvolta si capacitatea cognitiva si afectiva, puterea de intelegere si in unele cazuri abilitatile de organizator sau conducator.

 

4. Programul de relationare sociala – Construieste si Cucereste : Jocurile au o influenta foarte mare in procesul de invatare al copiilor. In programele noastre folosim jocuri cu scopul de a dezvolta abilitatile de relationare, organizare cat si cele fizice, coordonarea ochi mana simtul tactil si reflexele . In timpul programelor copiii vor folosi materialele didactice Ikedoo,  caramizi din burete, ghiulele din cauciuc, grinzi, sfori, suruburi, chei si costume speciale, tot ce-i trebuie unui copil pentru a-si construi terenul de joc si a castiga. In acest caz, patru echipe de trei copii isi aleg culoarea, steagul, un nume si isi confectioneaza singuri emblema. Jocul are loc  pe un teren impartit in patru. Fiecare teren se imparte la randul lui in mai multe patrate, fiecare cu diverse proprietati. Cu ajutorul caramizilor Ikedoo, copiii isi construiesc granitele, castelul, fermele, depozitul si scoala de inginerie. La fiecare tura concurentii pot ataca terenurile adversarilor cu mingi de cauciuc, pot repara structurile distruse sau pot construi alte structuri pentru bonusuri de caramizi, ghiulele si optiuni suplimentare in joc.

 

 

Grupa de varsta a copiilor este 6 – 10 ani.

Locatie: The HUB Bucharest

Str. Halelor nr. 5, etaj 2, Bucuresti – langa Hanul lui Manuc

 

Pretul este de 100 RON/copil/program.

Daca va plac toate programele, si puteti ajunge la toate, beneficiati de o reducere de 20% din pret;

Daca vreti sa veniti la doua dintre programe, se face o reducere de 10% din pret;

Daca aveti doi copii (frati) si veniti cu amandoi la acelasi curs, pentru biletul celui de-al doilea copil beneficiati de un discount de 20%.

 

Detalii despre calendarul programelor Ikedoo gasiti aici.

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU