Pufi, Pisicuța Rătăcită în Zăpadă. De Holly Webb

Povestea lui Pufi, o pisicuță rătăcită în zăpadă, care trece printr-o serie de aventuri până ajunge să își găsească un cămin și o familie iubitoare. O carte pentru copii peste 4-5 ani, dacă le este citită de părinţi, sau pentru copii de peste 6-7 ani care citesc singuri.

Copiii mici sunt foarte interesați de lumea animalelor, de aceea le place să se uite la desene animate despre animale, să aibă cărți de colorat cu animale sau cărți de povești.

Seria de cărți pentru copii Prima mea lectură este potrivită a fi citită de către părinți copiilor de peste 4 ani. Aceştia au de cele mai multe ori răbdare să aștepte continuarea cărții pe parcursul mai multor zile. Dar este recomandată și pentru copiii peste 7 ani care au învățat să citească și vor să își exerseze abilitățile. Pentru copiii care de-abia învață literele este destul de greu să o citească singuri întrucât are peste 100 de pagini. Pentru copiii mici lectura poate părea copleşitoare şi greu de dus până la final.

Recomand pentru primele lecturi cărțile cu text puțin, dar și cu imagini, ca să fie atractiv pentru copii dar și realizabil. Vezi Palaria lui Millie, Invat sa citesc: Garda felina – Intoarcerea, Supararea lui Arthur.

Să citească la 6-7 ani o carte cap-coadă cu mult text și cu peste 100 de pagini este o așteptare nerealistă din partea părinților.

Care este povestea lui Pufi, pisicuța rătăcită în zăpadă?

La o fermă se nasc 5 puiuți de pisică și pentru că stăpânii nu aveau posibilități financiare ca să poată păstra puii, le caută familii care să le primească.

Dar de ce pe Pufi nu o alege nimeni? Frățiorii ei și-au găsit câte o familie în care să se mute, dar Pufi, cea mai mică dintre toţi puiuții, pentru că era plăpândă, nu plăcea nimănui.

Până când într-o zi o fetiță Ella, o ia pe Pufi în brațe și îi spune mamei că i-ar plăcea să o ia pe Pufi acasă. Ghinion! Ce își doresc fetițele de multe ori nu se potrivește cu ce își doresc mamelele lor! Așa că mama ei se opune categoric iar Pufi rămâne în continuare singurul pui lângă pisică de la fermă. Însă la un moment dat e cât pe ce să ajungă să fie pisicuța unui băiețel agresiv, care o chinuie și o înghionteşte. Nu pentru că el și-ar fi dorit o pisică ci pentru că mama lui își dorea pentru el o pisică.

Pufi, pisicuța rătăcită în zăpadăÎnsă Pufi are noroc. Îi citeşte acestuia intenţiile şi fuge de la fermă înainte ca băieţelul şi mama lui să apuce să o ia acasă. Să nu credeți însă că are viață ușoară ca fugară. Ba din contră: se întâlneşte cu un şobolan imens, trebuie să înfrunte un câine şi alte ameninţări. Spre final cunoaşte un vulpoi care se poartă cu ea ca un tată protector aducându-i de mâncare.

Ce învaţă Pufi?

Învaţă să își facă curaj, să ia inițiativa şi să reacționeze. Ea înţelege ce înseamnă să se descurce în situații limită fără ajutorul mamei ei, pisica. 

Peripețiile ei iau sfârșit atunci când din întâmplare tot fugind dintr-o parte în alta ajunge fără să-şi dea seama chiar lângă casa Ellei. Fetița care o îndrăgise o căutase şi ea la rându-i în tot timpul acesta. Fiind în toiul iernii şi încercând să se adăpostească de zăpada care cade neîncetat, ea se ascunde într-o cutie de maculatură aruncată pe lângă casă. O întâmplare fericită face ca Ella să o audă pe Pufi în portbagajul maşinii în care tatăl Ellei duce cutia. Așa Pufi cea norocoasă ajunge în brațele Ellei şi amândouă se bucură că reuşesc să se regăsească.

O poveste din care copiii învață despre empatie, despre greutățile prin care trec puii dacă sunt singuri, fără sprijinul celor mari. Învață despre curaj, aventură și că uneori că să ai ceea ce îți dorești trebuie să iei inițiativa, să lupți, să te aperi și să speri.

O carte despre peripeţiile unei pisicuţe probabil că va avea mai mult succes la fetiţe decât la băieţi.

Cartea are şi câteva ilustraţii simple alb-negru şi un format prietenos. Este micuţă, uşor de ţinut în mână, cu coperţi cartonate şi rezistente, pentru copii activi.

Tip selectie: Pe incercate 

Vârsta recomandată:

  • pentru copii peste 4-5 ani, dacă le citesc părinţii
  • pentru copii peste 6-7 ani care citesc singuri

De unde se poate cumpara cartea Pufi, pisicuța rătăcită în zăpadă, din seria Prima mea lectura? Click aici. (Momentan nu este pe stoc, dar mai gasiti pe stoc alte cărţi din seria Prima mea lecturăRina, cățelușa pierdută; Timmy, un cațel în încurcătură, etc.).

Citeste review la Biscuit, o pisicuţă speriată, tot din seria Prima mea lectură. 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 14 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU