Salina Slănic în Familie. Distracţie de Weekend sau Tratament de Imunizare

  Salina Slănic-Prahova este una dintre cele mai apreciate destinaţii pentru o excursie de o zi din Ploieşti sau din Bucureşti, de unde aveţi de parcurs 100 de km din care 80 în regim lejer, de autostradă.

  Aflată la 200 de metri sub pământ, Salina Slănic nu este cea mai frumoasă salină din Romania datorită administrării defectuoase, dar este probabil una dintre cele mai vizitate din ţară datorită apropierii de Bucureşti. Copilul tău va fi fascinat de vizita în salină dacă nu a mai facut-o. Nu uita să luaţi haine groase ca să rezistaţi la 12 grade și să vă înarmaţi cu răbdare pentru că vă așteaptă din București un drum de aproape 2 ore plus statul la coadă la intrarea în salină.

  Salina Slănic în Familie
  cunoastelumea.ro

  Dacă aţi mai fost trebuie să ştiţi că acum în salină nu se mai coboară cu liftul pus în funcţiune în 1936, ci cu microbuzul. Vizitatorii se plâng de amanajările nu foarte inspirate şi de o administrare defectuoasă a locaţiei: iluminatul este insuficient în anumite zone ale salinei, toaletele nu îţi lasă o impresie prea bună.

  Salina Slănic în Familie acces
  f/Salina Slanic-Prahova

  Facilităţi la Salina Slănic

  • Toalete: ecologice
  • Parcare: cu plată şi fără plată
  • Amenajări pentru copii
  Salina Slănic în Familie acces
  f/Salina Slanic-Prahova

  Ce găseşti pentru copii în salină

  Odată ajuns în salină pentru copii găsești un loc de joacă cu leagăne și chiar un tobogan gonflabil (10 lei/30 min). Cei mai mari pot opta pentru închirierea de karturi (9 Lei/15 min; 15 Lei/30 min). În zona de sport vei găsi coșuri de baschet, teren de fotbal, mese de ping-pong (5 lei/30 de minute) şi de billiard (10 lei/30 de minute). Deasupra unui lac sărat din mină a fost amenajat un pod care conduce spre o cascadă construită artificial.

  Salina Slănic în Familie
  f/ Jacob Lambert

  Vezi şi:

  FUN: 19 Cele Mai Mişto Locuri de Joacă din Lume la Care să Mergi cu Copilul

  PARENTING: Un Adevăr Dureros: Modelul de Comportament În Familie Influenţează Destinul Copilului

  CARTE: Aventurile lui Cepelica, de Gianni Rodari. Carte de aventuri pentru copii

  Tratamentul de imunizare şi afecţiuni de tratat la Salina Slănic

  Nu trebuie să uităm însă ca mersul la Salina Slănic în familie pentru o cură de imunizare naturală trebuie să se facă respectând indicaţiile medicului. Dacă copiii sub un an nu ar trebui să fie supuşi unei cure de speleoterapie, cei de 1-2 ani vor merge maximum 1,5h pe zi iar pentru cură este necesar avizul medicului.  Cura pentru copiii de peste 2 ani nu va depăşi 7-10 zile, cu 2-3 ore pe zi.


  Plănuiţi o vacanţă sau o scurtă excursie în familie? Rezervă un loc de cazare prin Booking.com:

  Booking.com


  La cabinetul medical al salinei poţi beneficia de cateva informaţii orientative privind curele de speleoterapie. Acestea nu înlocuiesc vizita la medic şi sunt legate de afecțiunile care pot fi tratate la salină şi perioadele de tratament. Prima intrare la salină nu ar trebui sa depăşească 30 de minute şi treptat să se ajungă la 4 ore. După adaptare, tratamentele durează astfel:

  • sinuzita acută: 3-5 zile
  • astm bronșic ușor: 12-14 zile
  • bronșita acută: 12-14 zile
  • răceală / gripă: 3-8 zile
  • otită: 3-8 zile
  Salina Slănic în Familie
  cunoastelumea.ro

  Preţuri la Salina Slănic

  Distracția la Salina Slănic în familie costă 20 de lei pe zi/persoană, iar copiii mai mari de 3 ani, elevii și studenții au reducere de 50%. Dacă mergi cu un copil mai mic de 3 ani accesul e gratuit cu recomandare de la medic.

  • Taxa foto: 6 lei
  • Taxa video: 12 lei

  Cum ajungi la Salina Slănic

  Vezi şi ruta din Bucuresti.

   

  salina-slanic-in-familie-de-salina-slanic-prahova-fb salina-slanic-in-familie-cunoastelumea-ro-2-f salina-slanic-in-familie-cunoastelumea-ro salina-slanic-in-familie-de-jacob-lambert salina-slanic-in-familie-de-salina-slanic-prahova-acces salina-slanic-in-familie-de-salina-slanic-prahova-utilaje salina-slanic-in-familie-de-salina-slanic-prahova-acces salina-slanic-in-familie-de-salina-slanic-prahova-fb

  Detalii Locație

  DISTRIBUIE
  Salut! Sunt tatăl unei fetiţe minunate de 10 ani, care mă motivează zi de zi să fiu mai bun decât am fost, mai bun cu mine şi cu ceilalţi. Mă pasionează muzica, grafica şi posibilităţile infinite ale internetului. Mă preocupă modul în care putem îmbunătăţi traiul în comun în societate. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-şi propună să construim împreună o lume cu multe oportunităţi pentru noi şi copiii noştri.

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU