Zimbraria Neagra Bucsani. Destinatie in Mijlocul Naturii

  Zimbraria Neagra se gaseste in cadrul Ocolului Silvic Bucsani din judetul Dambovita, la mai putin de 80 de kilometri de Bucuresti, 30 km de Targoviste si 35 km de Ploiesti.

  O excursie la Zimbraria Neagra Bucsani inseamna o zi petrecuta in mijlocul naturii, pentru a admira in familie aceste animale salbatice maiestuoase si extrem de puternice, disparute de pe meleagurile noastre in secolul al XIX-lea.

  Infiintata pe vremea comunismului, in 1983, Zimbraria Neagra a aparut cu scopul de a adapta zimbrul la zona de campie. Poti vedea 47 de zimbri, din care 23 masculi si 24 femele, care traiesc pe 162 de hectare de padure. Toate exemplarele de la Zimbrarie au nume care incep cu Ro: Romario, Roberta, Rococo, Rotunda, Rogojan si…nu pare sa fie o gluma, chiar „Robokap” J.

  f/Zimbraria-Neagra-Oficial
  f/Zimbraria-Neagra-Oficial

  Zimbraria Neagra Bucsani este una din cele 4 rezervatii de zimbri din Romania.

  Chiar si in captivitate, zimbrul este un animal mai degraba sfios, sta departe de oameni si de aceea pregateste-te sa il vezi de la distanta. Dupa cum vezi in poze insa, atunci cand ajunge la maturitate, respectiv la 7-8 ani, este un animal masiv care cantareste mai mult de o tona masculul si 400 de kg femela.

  Iti recomandam si:

  Parcuri de aventura din zona Bucurestiului. Unde mergem in weekend cu copiii?


   RECOMANDARE


  Parcuri acvatice din zona Bucurestiului

  f/Zimbraria-Neagra-Oficial
  f/Zimbraria-Neagra-Oficial

  Daca planuiti sa petreceti o noapte acolo, va puteti caza la Cabana Zimbrarie, vechiul canton silvic construit pentru a deservi rezervatia de zimbri, care se gaseste in mijlocul padurii.

  Pentru drumetiile pe care le vei face in zona trebuie sa stii ca in padure traieste sitarul de padure, prepelita, potarnichea, fazanul, iepurele, capriorul si mistretul.

  Locatia este ideala pentru plimbari pe bicicleta, dar evita zona daca vremea nu este favorabila, atunci cand ploua drumul este dificil de abordat chiar si cu masina.

  Iti recomandam si:

  5 reguli importante in stabilirea unor limite sanatoase copiilor

  Ce sa faci cand iti iesi din fire. Ghid pentru copiii care nu isi pot stapani furia, Editura Trei

  Zimbraria Neagra Bucsani zimbru 2
  f/Zimbraria-Neagra-Oficial

  Program de vizitare Zimbraria Neagra Bucsani

  • Luni-Vineri: 09:00 – 17:00
  • Sambata si Duminica: 09:00 – 14:00

  Taxa de intrare era in anii trecuti foarte mica: 4 lei pentru adulti şi 2 lei pentru copii, fara limita de timp.

  Contact Zimbraria Neagra Bucsani

  Zimbraria Neagra Bucsani zimbri Zimbraria Neagra Bucsani punct de observatie Zimbraria Neagra Bucsani zimbru 2
  DISTRIBUIE
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU