Oferte de activitati pentru Scoala Altfel 2016, 18-22 aprilie. Ce programe de activitati pentru copii putem organiza in Scoala Altfel?
Editia Scoala Altfel 2016 are loc intre 18 si 22 aprilie. Programul pentru copii „Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun” a fost lansat in 2012 si are ca obiectiv sa le ofere copiilor oportunitatea de a cunoaste mai multe modalitati de invatare, sa descopere domenii si activitati artistice, creative, stiintifice, toate prezentate intr-un mod recreativ.
Orele normale de scoala sunt inlocuite cu activitati speciale, educative pe care le aleg impreuna parintii cu invatatorii si sunt aplicate intr-un mod distractiv.
Ce activitati se pot face in programul pentru copii Scoala Altfel?
Programul de activitati poate cuprinde ateliere de creatie (modelaj, colaj), ateliere de sport, ateliere de muzica, experimente stiintifice bazate pe chimie si fizica, ateliere de teatru si actorie, spectacole de teatru, ateliere de dezvoltare personala, ateliere de pictura si lista poate continua.
Idei de activitati in Saptamana Scoala Altfel 2016
Ateliere pentru copii in programul Scoala Altfel 2016 la Clubul Copiilor Isteti
Clubul Copiilor Isteți organizează in săptămâna “Scoala Altfel” ateliere practice de experimentare și ateliere de dezvoltare personală prin modelaj lut.
1. “Experimente cu distracție cu reactie” este un atelier de științe, unde copiii descoperă că învățarea este și distractivă, nu presupune numai muncă!
Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici, stârnindu-le astfel curiozitatea și interesul pentru științele exacte.
În urma atelierelor copiii vor avea un bagaj mai mare de cunostiinte despre mediul inconjurător, vor fi mai conștienți și vor observa cu mai multă atenție ceea ce se intamplă în jurul lor, li se va dezvolta gândirea de tip analitic și capacitatea de problematizare și soluționare.
2. Atelier de dezvoltare personală prin modelaj si pictura lut
Contact Scoala Altfel 2016 la Clubul Copiilor Isteti
Inscrierile se pot face la:
- Telefon: 0768 92 92 91
- Email: contact@clubul-copiilor-is
teți.ro - sediul din: Str. Virgil Plesoianu nr 14A, București – sector 1
- website: http://www.clubul-copiilor-isteti.ro/
Clay Play – Centrul de Ceramica si Olarit din Bucuresti, Nerva Traian
Activitati #ClayPlay pentru gradinite si scoli in Saptamana Scoala Altfel 2006:
- Modelaj si pictura pe lut
- Olarit
- Pachet pictura pe ceramica si olarit/sau modelaj
- Pictura pe ceramica arsa.
Pentru oferta personalizata contactati-ne la: Clay Play Ceramica
?[email protected]
?0720640000
Activitati Scoala Altfel 2016 la Fundatia Calea Victoriei
La fel ca in anii anteriori, va propunem, in cadrul Saptamanii Scoala Altfel (18-22 Aprilie), un program cultural alternativ, cu activitati variate si adaptate mai multor grupe de varsta. Abordam subiecte noi, care nu fac parte din programa scolara, atelierele desfasurandu-se intr-o maniera interactiva si prietenoasa.
Pentru GRADINITA:
Ateliere (90-120 min) de Actorie si improvizatie sau Bune maniere prin teatru.
Pentru GIMNAZIU:
1. Expeditii culturale in zone istorice si vizitarea unor cladiri de patrimoniu greu accesibile publicului larg: Calea Victoriei; Centrul Vechi al Capitalei; Zona Gradinii Cismigiu; Bulevardul Kiseleff; Zona Ioanid si Gradina Icoanei; Palatul Cercului Militar; Palatul Cesianu-Racovita (Artmark); Palatul C.E.C; Teatrul Odeon.
- Actorie si improvizatie (varsta minima 6 ani)
- Bune maniere prin teatru (varsta min. 7 ani)
- Stil vestimentar pentru adolescenti (varsta 11-14 ani)
- Descopera Bucurestiul Cultural (varsta min. 7 ani) – prezentare cu proiectie imagini de arhiva si identificare locuri emblematice ale Capitalei
- Atelier de povesti – scriere creativa (varsta min. 7 ani)
- Descopera EGIPTUL ANTIC (varsta min. 7 ani)
- Descopera GRECIA ANTICA (varsta min. 7 ani)
- Descopera ROMA ANTICA (varsta min. 7 ani)
- Cele 7 minuni ale antichitatii (varsta min. 7 ani)
- Pirati si exploratori (varsta min. 7 ani)
- Povestea celor trei muschetari (varsta min. 7 ani)
- Jules Verne si inventiile din epoca 1900 (varsta min. 7 ani)
- Leonardo da Vinci si inventiile sale (varsta min. 7 ani)
- William Shakespeare (varsta min. 7 ani)
Pentru LICEU:
1. Expeditii culturale in zone istorice si vizitarea unor cladiri de patrimoniu greu accesibile publicului larg: Calea Victoriei si Centrul Vechi al Capitalei; Zona Gradinii Cismigiu;Bulevardul Kiseleff; Zona Ioanid si Gradina Icoanei; Palatul Cercului Militar; Palatul Cesianu-Racovita (Artmark); Palatul C.E.C; Teatrul Odeon.
2. Ateliere:
- O plimbare virtuala pe Podul Mogosoaiei (Calea Victoriei)
- Palatele stiute si nestiute ale Bucurestiului
- Personalitati ale Romaniei
In perioada 2012-2015 peste 600 de elevi s-au bucurat de activitatile proiectului propus mai sus.
Programarile se fac prin e-mail pana la data de 10 aprilie 2016. Pentru alte idei de evenimente pentru copii si elevi va rugam sa ne contactati!
Persoana de contact:
Angela Maxim
Tel: 0735.863.849
[email protected]
Scoala Altfel la Muzeul Satului
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” desfăşoară, în perioada 18 – 22 aprilie 2016, proiectul “Şcoala Altfel la Muzeul Satului” dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare. Acest program a adus la Muzeul Satului peste 90.000 de copii şi formatori cu scopul de a participa la ateliere interactive şi vizite de descoperire, care permit cunoaşterea patrimoniului etnologic.
Desfăşurat la iniţiativa Ministerului Educaţiei și Cercetării Științifice, sub genericul ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, programul îşi propune implicarea copiilor, adolescenţilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să corespundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor şi să pună în valoare capacităţile acestora în diferite domenii.
Anul acesta aduce în cadrul programărilor atelierelor noutăţi: atelier de jucării din lemn, atelier de imprimat materiale textile, atelier Puzzle, atelier de desenat poveşti, ghidaj specializat pe Instalaţiile de tehnică populară din Muzeul Satului.
Oferta de educaţie muzeală a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” răspunde opţiunilor şi preferinţelor grupurilor ţintă – copii, adolescenţi – prin organizarea atelierelor de creaţie: podoabe populare, păpuşi, icoane pe sticlă, încondeiat ouă, dansuri populare, teatru de umbre, felicitări precum şi ghidajele de specialitate, tematice, care fac din acest program o mini-tabără, la mijloc de primăvară. Acestea sunt coordonate de meşteri populari şi specialişti în educaţie muzeală pentru dezvoltarea creativităţii, manualităţii şi promovarea patrimoniului material şi imaterial.
Mai multe informaţii:
021 317 91 03 / int. 191,195