Initiativa a Clubului Sportiv Universitar de Sah, Scoala de sah Bucuresti se adreseaza copiilasilor ce vor sa invete sahul ca si joc sau ca si sport.
Scoala de sah Bucuresti lucreaza cu copii incepand cu varsta de 4 ani, folosind metode distractive si joculete sau povesti.
Pentru copilasii care vor sa invete sah la un nivel performant, avem grupe de elite, unde ne antrenam pentru competitii. Avem un program echilibrat de antrenamente si concursuri, pentru ca elevii nostri sa dea cele mai bune rezultate. Varsta optima pentru a incepe studiul este de 5 ani, insa unii copii mai precoce pot incepe chiar si de la varsta de 4 ani.
Scoala de Sah Bucuresti va sta la dispozitie cu instructori specializati pe grupe de varsta, grupe de initiati sau avansati.
Sahul ajuta la:
- dezvoltarea gandirii
- cresterea puterii de concentrare
- imbunatatirea memoriei
- gandirea strategica si analitica
- rezultate mai bune la lectii
S-a constatat ca copilasii care invata sahul au rezultate mai bune la scoala si in viata, cresterea increderii in fortele proprii, putere de decizie, idei creative si nu in ultimul rand, aici isi pot face multi prieteni in comunitatea sahista.
Cine suntem?
Suntem o echipa tanara de instructori certificati, cu experienta in lucrul cu copiii. Avem entuziasm si dorinta de a ne afirma cu elevii nostri. Organizam frecvent cursuri de sah si competitii, atat in Bucuresti cat si in imprejurimi.
Ce ne dorim?
Ne dorim sa cultivam elevilor nostri placerea si motivatia de a juca sah. Ne dorim ca fiecare cursant sa isi atinga potentialul si sa isi dezvolte abilitatile cu ajutorul sahului. Fie ca se doreste performanta sau doar initiere, vrem ca elevii nostri sa cunoasca placerea de a juca sah, si bineinteles, regulile care guverneaza acest joc.
Ce este, in fond, sahul?
Se spune ca sahul este un sport al mintii. Parerile sunt impartite. Ce stim insa cu certitudine?
Stim ca pe tabla de 64 de patratele se afla niste piese. Acestea nu se muta nicidecum singure, este deci nevoie de o minte care sa coordoneze miscarea lor. Exista reguli, dar exista totodata si o multime de variante de campuri in care putem muta o singura piesa.
Aici intervine creativitatea, imaginatia. Cu fiecare mutare, jucatorul isi creeaza din ce in ce mai multe planuri, ia decizii si isi formeaza strategii.
Memoria are de asemenea un impact major asupra jocului. Nu putem relua aceleasi calcule la nesfarsit, pentru ca fiecare mutare poate schimba cursul jocului. Avem intreaga minte antrenata.
Ce obtinem?
Raspuns: putere de concentrare, capacitate de memorare, idei creative, gandire, strategica, putere de decizie, si deci, cresterea increderii in fortele proprii. Dincolo de piese si de campurile albe si negre, aceasta ar putea fi o definitie a sahului.
Contact Scoala de Sah Bucuresti pentru Copii
- Tel: 0720 565 855
- E-mail: [email protected]
- Website: www.scoaladesah.ro
Andrei, fiul meu de 5 ani, face sah cu domnul Rusu Serban si este foarte pasionat (www.lasaticopiiisajoacesah.ro).