Şcoala Primară Montessano – Educaţie Montessori

Școala Primară Montessano vă propune un concept educaţional unic în România, care îmbină curriculum-ul national cu pedagogia Montessori, educaţia pentru sănătate şi multiculturalitatea.

Copiii au parte de educație cosmică și holistică, gândire liberă și creativă, independență și încredere, respect pentru natură, echilibru, empatie, viață conştientă și activă (mișcare în aer liber, fără telefoane mobile), multiculturalitate și non-discriminare.
Şcoala Primară Montessano este autorizată să funcționeze pentru nivelul primar conform Ordinul Ministrului nr. 5767/2015.

DE CE SĂ ALEGEŢI ŞCOALA MONTESSANO PENTRU COPILUL DVS?

Programul educaţional Montessano are ca obiectiv dezvoltarea abilităților necesare pentru o viață sănătoasă și fericită, urmărind totodată cunoștințele solicitate de curriculum-ul național din România, pentru a asigura integrarea cu succes a școlarilor în sistemul românesc de învățământ.

Ne propunem să oferim o soluţie fiabilă părinţilor care caută o educaţie armonioasă, inter-disciplinară, aplicată şi nu în ultimul rând, o educaţie care să asigure obţinerea de performanţe şcolare.

Hrana este bio și integrală, cu mare diversitate de nutrienți, combinații alimentare sănătoase, pregătită în bucătărie proprie.

Copiii aparțin de o comunitate ce are ca valori un stil de viață sănătos, bucuria descoperirilor și libertatea de a-ți construi propria viață.

Obiectivele şcolare din curriculum national le atingem bazându-ne pe particularităţle psihologice ale copilului de la vârsta de 6 – 12 ani: minte raţională, imaginaţie şi creativitate.

Copilul poate explora sala de clasă şi lumea din jurul lui, pornind de la întreg la detaliu şi înapoi la întreg din nou, deoarece în Univers stau ascunse toate tainele cunoaşterii. Materialele aranjate pe rafturi sunt grupate pe arii curriculare: Limbaj, Matematică, Ştiinţe, Istorie, Geografie, Lectură şi linişte, Limbă străină, Artă, Anatomie & Biologie & Zoologie.

Se porneşte astfel în călătoria descoperirii ariilor curriculare cu câteva Mari Poveşti: Dumnezeu care nu are mâini, Istoria apariţiei vieţii, Istoria apariţiei omului, Istoria scrisului, a geometriei s.a. care au rolul de a le stimula imaginaţia, creativitatea dar şi disponibilitatea de a invăţa singuri.

Copiii devin astfel calmi şi mulţumiţi să lucreze, în comunitatea de şcoală, la găsirea conexiunilor şi raţiunilor între lucruri. Pas cu pas, copilul şcolar contribuie direct la dezvoltarea şi construcţia lui interioară.

Adresare: Copiilor cu varsta intre 6 si 11 ani (scoala primara, clasa pregatitoare si clasele I – IV).

Discipline incluse in curriculumul national – program educational de baza:

Clasa pregatitoare, clasele I-II: Arte vizuale si lucru manual, Comunicare in limba romana, Matematica si explorarea mediului, Educatie pentru societate, Educatie fizica, Limba moderna – limba engleza, Muzica si miscare, Religie.

Clasa a III-a: Limba si literatura romana; Matematica; Stiinte ale naturii; Educatie civica; Religie; Muzica si miscare; Arte vizuale; Abilitati practice; Joc si miscare; Educatie fizica; Limba moderna – limba engleza.

Clasa a IV-a: Limba si literatura romana; Limba moderna – limba engleza; Matematica; Educatie plastica; Cultura civica; Istorie; Geografie; Religie; Educatie fizica; Stiintele naturii; Educatie Tehnologica; Educatie muzicala.

Incluse in curriculum-ul Montessori: Marile Povesti „Dumnezeu nu are maini”, „Aparitia si Evolutia Lumii Vii”, „Aparitia si Evolutia Omului”, „Istoria Scrisului”, „Istoria Numerelor”;

Incluse in curriculum-ul de sanatate Montessano: Copilul Curator, Viata Activa, Copii Intelepti, Copilul Spiritual, Bucatarii Sanatatii. Pentru descrierea fiecarui program educational, vezi sectiunea Programe de Sanatate.

Incluse in curriculum-ul multi-cultural Montessano: Limba engleza, Literatura popoarelor si civilizatiilor, Muzicantii Voiosi (muzica popoarelor si civilizatiilor, muzica clasica si studiu individual la pian), Arte vizuale, educatie plastica si dramatica. Pentru descrierea fiecarui program educational, vezi sectiunea Programe Complementare.

Pentru prezentarea completa a ofertei educationale Montessano va invitam sa vizitati pagina: Scoala Primara Montessano.

Locatie:

Scoala Primara Montessano
Str. Parfumului nr 9, Sector 3, Bucuresti

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU