Scrisoare Deschisă a Medicilor de Familie

Sunt medic in Romania, de 30 de ani. Sunt medic de familie de 20 de ani. Medicina de familie inseamna dragoste si respect fata de #Viata.

Este normal sa fie asa .

Spitalele se bazeaza pe medicina de familie. In Romania, medicina de familie a preluat in 1999, la 1 octombrie, 19.267.595 persoane, asigurati sau nu, copii sau adulti, acuti sau cronici, gravide sau varstnici deopotriva. Toti acesti oameni se adreseaza in primul rand, medicului lor de familie, spitalul este rezervat cazurilor grave.

Este normal sa fie asa .

Fara protectia personalului medical, pierdem spitalul si insutim numarul de pacienti. SARS-CoV-2 nu alege, nu are granite, nu are limite sociale, afecteaza si personalul medical, nu doar pacientii. Intelegem ca spitalele constituie o prioritate. Medicina de familie a facut front comun pentru apararea colegilor din spitale (teledon, redirectionare fonduri).

Este normal sa fie asa .

Medicina de familie – prima linie de aparare a sistemului medical din orice tara ar fi ea-, preia si se ocupa de asigurarea continuitatii ingrijirilor medicale (nu toti bolnavii ajung la spital). Prezenta la datorie, alaturi de pacienti, medicina de familie a fost lasata sa se doteze singura, din fonduri proprii, asa cum este lasata de 20 de ani – in afara sistemului.

Daca un singur medic de familie cade, 2500 de oameni raman fara ingrijiri medicale de prim contact.

‼️Nu este o situatie normala.

11.000 de medici de familie,15.000 asistenti medicali, impreuna cu rezidentii de medicina de familie, sunt aruncati in acest moment, in lupta impotriva infectiei SARS_CoV-2, fara echipamente de protectie minimale: masti, manusi, combinezoane de protectie, botosi, vizete, biocide sau dezinfectanti, circuite functionale. Rezultatul se vede. Avem colegi in izolare, avem colegi in spitale si din pacate, colegi de ai nostri, oameni minunati care au cazut deja la datorie. In urma lor au ramas familii. Lor ce le spunem?

‼️Romania a atins deja 16% personal medical infectat din numarul total de persoane infectate.

Quo vadis Domine?/ ”Incotro Doamne?”

Daca puteti #DONATI pentru MEDICII DE FAMILIE! Conturile deschise la Banca Transilvania de către AREPMF:

‼️LEI: RO95BTRLRONCRT0277370902

‼️EURO: RO45BTRLEURCRT0277370902

KIT CABINET MEDICINA DE FAMILIE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU