SocialXChange magazin caritabil situat in Bucuresti sectorul 6, Crangasi, colecteaza diverse produse precum alimente, haine, jucarii, obiecte electrocasnice etc. pentru a veni in sprijinul oamenilor aflati in dificultati materiale.
De multe ori ti se intampla probabil sa doresti sa donezi haine, lucruri de care nu mai ai nevoie si nu stii cui sa le dai sau unde sa le duci. In sectorul 6 din Bucuresti, in Crangasi s-a infiintat SocialXChange, magazin caritabil unde poti face donatii in obiecte, lucruri: haine, jucarii, alimente astfel incat oamenii care au nevoie de aceste lucruri sa le foloseasca.
Insa SocialXChange magazin caritabil nu este un simplu punct de colectare a donatiilor. Este un nou concept de responsabilitate sociala, astfel incat cei care au nevoie de lucruri sa fie si ei responsabili social. Ce inseamna acest lucru? Oamenii nevoiasi care au nevoie de lucruri pot presta servicii in beneficiul comunitatii, vor castiga „puncte” cu care isi vor putea achizitiona apoi obiectele de care au nevoie. Este un sistem care se bazeaza pe un schimb reciproc: cei care doneaza pot beneficia de servicii, iar cei care presteaza servicii vor primi lucrurile de care au nevoie.
O initiativa laudabila care daca va functiona, ar trebui extinsa in toate sectoarele din Bucuresti, si de ce nu, la nivel national.
Practic, acest magazin caritabil va colecta donații si servicii de la persoane fizice și juridice, într-un punct cunoscut de întreaga comunitate, după proceduri clare, pe tot parcursului anului și le va redistribui persoanelor aflate în dificultate, oferindu-le totodată ocazia să-și aleagă produsele în funcție de nevoile lor.
Sistemul pe care dorim să-l implementăm încearcă să păstreze un echilibru între o rețea de schimb și o retea caritabilă. Astfel, se va folosi o metodă mai complexă de schimb a bunurilor contra serviciilor (alimente, haine, rechizite ș.a.m.d. cu activități sportive, cursuri de utilizare a calculatorului, șah, servicii de curățenie, etc), prin intermediul unei Unități Locale de Valoare denumită PUNCT. 1 PUNCT este echivalentul a 2 lei, dar nu poate fi transformat în bani, ci doar în alte bunuri sau servicii oferite prin intermediul magazinului social. Un membru al comunității astfel create (care poate fi client donator sau client beneficiar) obține puncte în două moduri: prin donare de bunuri sau desfășurând activități utile comunității.
Cu punctele dobândite, clientul donator sau clientrul beneficiar poate obține produse sau servicii prin intermediul magazinului social.
Responsabilizarea socială are în vedere transformarea actelor de caritate din acțiuni cu caracter exclusivist în activități comune.
Toate produsele ce se vor găsi în acest magazin caritabil vor fi de uz personal (îmbrăcăminte, încălțăminte, etc), casnic (electrocasnice în stare de funcționare, jucării și jocuri pentru copii, cărți, etc) – igienizate în prealabil, precum și produse alimentare non-perisabile, ambalate și în termen de garanție, provenite de la clienții donatori.
SocialXChange magazin caritabil are urmatoarele obiective
- Oferirea atât clienților donatori, cât și clienților beneficiari o modalitate prin care pot deveni responsabili social.
- Deschidem accesul celor care nu au bani către bunuri pe care altfel nu le-ar putea cumpăra și punem umărul la coeziunea comunității.
- Facilităm accesul la serviciile oferite prin intermediul magazinului sau al partenerilor sociali: tenis de câmp, tenis de masă, saline, cursuri de pictură, karate, canto, dansuri pentru copii, bilete la concerte, etc.
Detalii despre SocialXChange magazin caritabil
Adresa la care puteti dona:
Intrare față: Calea Crângași, Nr. 3, Sector 6, București
Intrare spate: Strada Nicolae Filimon, Nr. 23, Sector 6, București
Program de lucru
Luni – Joi, între orele 8:00 – 16:30
Vineri între orele 08:00 -14:00*
În baza unei programări telefonice, se pot face donații și în afara orelor de lucru
Date de contact:
Telefon: 031.425.28.52;
Mobil: 0725.600.885 (donații de pot face și in afara orelor de program sau in weekend, dar cu programare telefonică în prealabil);
Email: [email protected]
https://www.facebook.com/socialxchange.ro/
http://www.socialxchange.ro/