Sondaj sfatulmamicilor.ro: Trei mari temeri ale mamicilor privind alimentatia copiilor

Sondaj sfatulmamicilor.ro: Mai mult de 80% din raspunsuri reflecta temeri ale mamicilor cu privire la faptul ca zilnic copilul mananca prea putin

Unul din cele mai dezbătute subiecte în rândul mămicilor este alimentaţia copiilor. Care sunt cele mai bune metode de a-l ajuta pe copil să accepte anumite alimente, ce pot face când copilul nu mănâncă şi cum să prepare alimentele fără să le altereze calităţile sunt unele din întrebările frecvente pe forumuri sau în grupurile de mămici.

Sfatulmamicilor.ro a realizat un sondaj online în perioada 1 ianuarie – 1 mai 2015 privind îngrijorările mămicilor legate de alimentaţie. În topul acestor temeri ale mamicilor se gasesc următoarele subiecte:

  • copilul mănâncă prea puţin
  • copilul refuză alimente care îl pot ajuta să aibă o stare bună de sănătate
  • alimentaţia din primii ani de viaţă îi poate afecta sănătatea pe termen lung

Sondajul a indicat o legătură directă între alimentaţie şi preocuparea pentru sănătate. Mai mult de jumătate din mămici au spus că au oferit copiilor alimente pe care nu le consideră prea sănătoase fiindcă aceştia refuzau să mănânce altceva. 88% din raspunsuri reflecta temeri ale mamicilor cu privire la faptul ca produsele alimentare nu mai au calitatea nutriţională dorită şi că sunt supuse tratamentelor chimice sau modificărilor genetice. Un procent mai mare de 15% a declarat că oferă copiilor cu preponderenţă preparate alimentare bio, iar 1% au ales alimentaţia raw-vegan pentru copil.

Aproximativ 60% din mămici au declarat că ştiau că zahărul şi sarea nu sunt recomandate până la vârsta de 1 an şi au respectat această regulă. În ceea ce priveşte diversificarea, 38% din mămici au început diversificarea cu legume, 27% au ales mărul cu biscuiţi şi 29% au optat pentru fructe, restul procentelor până la 100% fiind reprezentat de mămicile care au ales alte opţiuni (cereale, lactate, borcănele).

Aproximativ 60% din mămici au ales să îşi modifice stilul alimentar încă din perioada sarcinii, alegând carne fără hormoni, fructe şi legume de la piaţă şi nu din hipermarket-uri, mai puţine dulciuri şi sucuri din comerţ.

89% dintre mămici declară că sunt mulţumite de stilul alimentar ales pentru copiii lor dar că acesta ar putea fi cu siguranţă îmbunătăţit.

Legat de aceste temeri ale mamicilor, mai mult de 80% din mamele care au răspuns sondajului au declarat că îşi fac griji fiindcă zilnic copilul mănâncă prea puţin. In 90% din cazuri, mămicile sunt îngrijorate că anumite alimente bogate nutriţional sunt refuzate de copii iar acest lucru le poate afecta sănătatea. 79% din mămici consideră că alimentaţia din primii ani de viaţă poate afecta sănătatea copilului pe termen lung ( chiar şi mămicile care includ alimente mai puţin sănătoase în dieta zilnică).

In sprijinul părinţilor, sfatulmamicilor.ro a publicat o serie de articole care să îi ajute când au întrebări despre alimentaţia copilului, dar şi o secţiune de reţete culinare unde se pot inspira atunci când concep meniul zilnic al familiei. Prin intermediul informaţiilor publicate online poţi afla răspunsul la întrebări precum:

  • Care este nevoia de proteine şi carbohidraţi a copilului?
  • Cum pot să combin cât mai sănătos legumele şi fructele astfel încât să ofer copilului necesarul de vitamine şi minerale?
  • Cât de mare trebuie să fie o porţie de mâncare pentru un bebeluş?
  • Care este aportul de lichide necesar într-o zi pentru un copil?
  • Ce fac când copilul meu nu mănâncă?
  • Care sunt cele mai bune sfaturi în procesul de diversificare?

Sfatulmamicilor.ro este o comunitate online dedicată mamelor care doresc să se informeze, să discute despre creşterea şi îngrijirea copiilor şi să găsească cele mai bune soluţii pentru educaţia copiilor.

*Sondajul a fost realizat online, pe un eşantion de 268 de mămici, în perioada 1 ian -1 mai 2015.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU