Stop Cadru. Bucurestiul in-vizibil un eveniment cultural pentru copii si tineri

STOP CADRU–BUCUREȘTIUL IN-VIZIBIL un eveniment cultural pentru copii și tineri desfășurat în cadrul candidaturii orașului la titlul de Capitală Europeană

În cadrul candidaturii orasului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii, ArCub Gabroveni găzduiește  un eveniment cultural cu, despre și pentru copii și adolescenți – STOP CADRU – BUCUREȘTIUL IN-VIZIBIL.

  Hanul Gabroveni se va deschide publicului tânăr cu o serie de activități – workshop-uri, ateliere de creație, laboratoare de cercetare artistică, performance-uri, concerte, expoziții și proiecții de filme. Toate create de copii sau tineri bucureșteni, dedicate copiilor și tinerilor pasionați de artă (de orice fel). Fie că vorbim despre teatru, film, fotografie, muzică sau literatură, STOP CADRU acoperă o largă paletă de interes în domeniul artelor și îi invită pe bucureșteni să experimenteze noi tipuri de expresie artistică, sau să reinterpreteze moduri de expresie tradiționale.

 Publicul este așteptat într-un adevărat roller-coaster de imagini, senzații, experiențe artistice unice. Artiști profesioniști se alătură copiilor și tinerilor îndrăgostiți de pictură, film, teatru, muzică, literatură, fotografie și creează cot la cot un set de evenimente pe cât de imaginative, pe atât de incitante.

 Printre organizatorii evenimentului, alături de ArCub și echipa București 2021 se află Asociația T.E.T.A (organizatorii Festivalului Ideo Ideis), adolescenții din clubul de fotografie CNSS – ShootHigh – liceeni ai Colegiului Sfântul Sava din București și studenții UNATC  secția Actorie, anul II.

 STOP CADRU – BUCUREȘTIUL IN-VIZIBIL cuprinde mai multe evenimente, precum:

 Creating the City – atelier creativ dedicat copiilor și adolescenților; un proiect pilot al București 2021 – Capitală Europeană a Culturii, oraș candidat

Bucureștiul Meu – un spectacol creat de studenții UNATC

Showcase of Young Talent (SYT) – eveniment care va expune portofiile unor artiști la început de drum

3 Days of Youth – 3 zile de expoziții, discuții, proiecții de film și ateliere, dedicat adolescențilorGoBucharest  – atelier de educație vizuală pentru adolescen

 București. Instalație umană – spectacol de teatru, producție ArCub – Centrul Cultural al Municipiului București

 DESCRIERE EVENIMENTE STOP CADRU – BUCUREȘTIUL IN-VIZIBIL

3 DAYS OF YOUTH

Locație: ArCub Gabroveni – Sala Arcelor, Sala Atelier & Piața Roma

12 – 14 Septembrie

 Un festival creat de tineri pentru cei cu suflete tinere.

Și cum ar putea fi definit sufletul tânăr? Poate prin ceea ce iubește.

Și ce iubeste sufletul tânăr?

„-Să fac poze oamenilor pe stradă!”

„-Să ascult muzică în duș!”

„-Graffiti!”

„-De obicei desenez clădiri din București…”

„-As sta toata vacanta sa mă uit la filme!”

„-Câteodată, în ora de mate… scriu poezii”

Deci ARTA.

3 Days of Youth reprezintă 3 zile de expoziții, discuții, proiecții de film și ateliere!

Un eveniment organizat de ShootHigh (clubul de fotografie CNSS) din cadrul Colegiului Național Sfântul Sava din București.

GO BUCHAREST – atelier de educație vizuală pentru adolescenți

Locație: ArCub Gabroveni – Sala Mare

12 Septembrie, ora 18.00

 GoBucharest este un proiect cultural adresat tinerilor pasionați de arte vizuale, cinema sau fotografie, o provocare pentru cei care vor să contribuie la identitatea culturală a orașului în care trăiesc și să redea în imagini reprezentarea unui București într-o manieră personală, artistică, unică. Nu în ultimul rând, GoBucharest este un prim pas către o carieră artistică, începutul unei călătorii către minunata și fascinanta lume a cinematografiei/artelor vizuale.

13 adolescenți din București selecționați în urma unui concurs de fotografie au participat la un training intensiv în urma căruia au rezultat 13 filme de scurt-metraj documentar având ca temă descoperirea și interpretarea Bucureștiului dintr-o perspectivă artistică, personală. Tinerii au trecut prin toate etapele realizării unei producții cinematografice, beneficiind de expertiza unor profesioniști din lumea artistică și culturală precum directorii de imagine Vivi Drăgan Vasile (Moromeții; Filantropica; Despre oameni și melci; Alt Love Building; 6.9 pe scara Richter) și Tudor Lucaciu (Hârtia va fi albastră; Marți, după Crăciun; Un etaj mai jos), monteurul Roxana Szel (Câini; Comoara) sau regizorul Vlad Petri (București, unde ești?).

Filmele de scurt metraj rezultate în urma atelierului de educație vizuală au ca scop valorificarea identității culturale a Bucureștiului, fiind proiectate în cadrul unei gale speciale GoBucharest, în data de 12 septembrie, la ArCub Gabroveni. Cele 13 scurtmetraje vor fi disponibile și pe platformawww.gobucharest.eu.

Atelierul de educație vizuală GoBucharest este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului Cultural București – Orașul In-Vizibil și este organizat de 111 Film & Entertainment, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

BUCUREȘTI. INSTALAȚIE UMANĂ – spectacol de teatru

Locație: ArCub Gabroveni – Sala Mare

14 Septembrie, ora 20.00

 Bucureștiul ne reprezintă pe toți. Este așa cum îl îngrijim, așa cum îl construim, așa cum îi permitem să se dezvolte. Este orașul în care studiem, lucrăm, trăim. Spațiul care ne place sau pe care îl disprețuim, care ne înfurie, sau care ne face să râdem în hohote. Capitala cu gropi și străzi aglomerate, dar și locul care ne dezvăluie uneori spații magice.

Spiritul acestui oraș, cu contrastele lui violente, cu energia lui adesea debordantă și agresivă, cu umorul său coroziv, dar și cu candoarea și frumusețea lui surprinzătoare, este punctul de pornire al unui spectacol de teatru. Un spectacol sincretic, care îmbină dansul, muzica, arta plastică și video, teatrul, performance-ul într-un mixaj original, care reprezintă oglinda fidelă și democratică a întâlnirii dintre mai mulți artiști. O instalație teatrală, un spectacol ofensiv, secvențial, frontal, angajat politic.

București. Instalație umană este o oglindă mozaicată a tuturor celor care au contribuit la el. Arată Bucureștiul așa cum îl percepe acest grup de artiști, fără a-și propune să fie politically correct. Îți arată imaginea unui oraș pe care o poți recunoaște sau pe care o poți contesta, dar care, cu siguranță, nu te va lăsa indiferent.

Un spectacol devised de: Nicholas Cațianis, Irina Crăiță-Mândră, Andu Dumitrescu, Florin Fieroiu, Ada Galeș, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Vlaicu Golcea, Denis Hanganu, Ada Lupu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Radu-Alexandru Nica, Ciprian Nicula

Performeri: Nicholas Cațianis, Ada Galeș, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Ciprian Nicula

Dramaturgia: Ada Lupu, Florin Fieroiu, Radu-Alexandru Nica

Un spectacol coordonat de Radu-Alexandru Nica după un concept de Florin Fieroiu

Concept și realizare instalație video / obiect / deformance intro: Andu Dumitrescu

Mișcare scenică: Florin Fieroiu

Muzică originală și sound design: Vlaicu Golcea

Asistent regie: Irina Crăiță-Mândră

Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

PROGRAM STOP CADRU – BUCUREȘTIUL IN-VIZIBIL-eveniment cultural cu, despre și pentru copii & tineri :

MARȚI | 13 SEPTEMBRIE

Creating the City –  prezentare video a atelierului

Foaier Sala Mare, ArCub Gabroveni

10.00 – 20.00

 3 Days of Youth / Experiment lexico-vizual

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

Piața Roma

11.00 – 18.00

 

3 Days of Youth / Poezii și Lectură publică liceeni

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

12.30 – 14.00

 

3 Days of Youth / Atelier „Din nimic – ceva” (atelier DADA – colaje/sculpturi/îmbinări din decupaje, ziare, cutii, peturi etc.)

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

15.00 – 18.00

 

3 Days of Youth / Perfromance Caragiale

Piața Roma

15.00 – 16.00

 

3 Days of Youth / Perfromance moment „Pulp Fiction”- dance scene remake

Piața Roma

18.00 – 20.00

MIERCURI | 14 SEPTEMBRIE

 Creating the City – lansare Broșură Ce am purtat joi – publicație creată de copii & adolescenți în cadrula telierului

Foaier Sala Mare, ArCub Gabroveni

Ora 10.00

 

3 Days of Youth / Expoziție (foto, desen, pictură, gravură,benzi desenate)

Sala Arcelor, ArCub Gabroveni

11.00 – 18.00

 

3 Days of Youth / Ateliere de graffiti în stradă

Piața Roma

11.00 – 13.00

 

3 Days of Youth / Concert Finn Robinsons’

Piața Roma

15.00 – 15.30

 

3 Days of Youth / Happening – Mini-Jam Session

Piața Roma

16.00 – 17.00

 

3 Days of Youth / Performance musical

Piața Roma

17.30 – 18.20

 

București. Instalație umană – spectacol de teatru

Sala Mare, ArCub Gabroveni

Ora 20.00

Detalii Eveniment

Perioada:
12-14 September 2016

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL