Timişoara Capitala Europeană a Culturii 2021

Un juriu internaţional de experți independenți care s-a ocupat de evaluarea candidaturilor depuse pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 a recomandat ca acesta să fie acordat orașului Timişoara.

Trebuie spus că vor fi desemnate trei Capitale Europene ale Culturii pentru anul 2021: câte una din România, Grecia şi o ţară candidată sau pe cale de a deveni candidată la aderarea la Uniunea Europeană, respectiv Serbia și Muntenegru.

În România au depus iniţial candidaturi Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu-Gheorghe, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara. Preselecţia a însemnat rămânerea in cursă a patru oraşe: Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Tibor Navracsics, comisarul european responsabil pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, a declarat: „În 2021, un oraș din România va deține pentru a doua oară titlul de Capitală Europeană a Culturii, după Sibiu în 2007. Interesul a fost considerabil, 14 orașe depunându-și inițial candidaturile, 4 dintre ele fiind selectate pentru etapa finală. Acest număr arată încă o dată cât de populară este această inițiativă a Uniunii Europene în rândul orașelor și al cetățenilor. Felicit TIMIȘOARA pentru proiectul său câștigător și sunt încrezator că acesta va oferi vizitatorilor din Europa și din întreaga lume posibilitatea de a descoperi orașul și valorile sale culturale, apreciind în egală măsură diversitatea culturilor din Uniunea Europeană și valorile noastre comune. Sunt convins că acest titlu va aduce orașului TIMIȘOARA importante beneficii culturale, economice și sociale pe termen lung.”

Timişoara Capitala Europeana a Culturii 2021
Credit: Amedeu Pirvulescu

Iată lista oraşelor desemnate Capitale Europeane ale Culturii până în anul 2021:

  • 2016 – Wrocław (Polonia) și Donostia-San Sebastián (Spania)
  • 2017 – Aarhus (Danemarca) și Paphos (Cipru)
  • 2018 – Leeuwarden (Olanda) și Valletta (Malta)
  • 2019 – Matera (Italia) și Plovdiv (Bulgaria)
  • 2020 – Rijeka (Croația) și Galway (Irlanda)

Detalii pe pagina oficială: Timişoara Capitala Europeană a Culturii 2021.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU