Top 2019! Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting din România în 2019

Cele MaBuna! Sigur ca e ok, astept. Seara buna!i Citite Articole pe Blogurile de Parenting din Romania 2019 fb

MODA PĂRINȚILOR DE LA LOCUL DE JOACĂ AL COPIILOR, VREM O VIAŢĂ SOCIALĂ

de DANIEL OSMANOVICI @ DANIELOSMANOVICI.RO 

Daniel Osmanovici Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

DE FAPT NU ESTE DESPRE MODĂ, CI MAI DEGRABĂ DESPRE NEVOIA NOASTRĂ DUPĂ O VIAŢĂ SOCIALĂ ACTIVĂ
Să nu îmi spuneți că nu ați observat că atunci când copilul vostru este chemat la o aniversare la un loc de joacă în oraș 90% dintre părinți se îmbracă de parcă ar merge la teatru?
Serios acum …mă uit la mine și de aici mi-am dat seama că dacă mă uit în jur voi vedea cam la fel – comportament, haine.
Deci ce văd în jur? Păi coafură, rochie scoasă de pe umeraș, tocuri, cămașă călcată, văd și o haină de blană (e scris iarna articolul) …prindeți ideea cu siguranță. Pare că unii/unele sunt la o paradă de modă.

CITEŞTE ARTICOLUL

Îți recomandăm: 5 Modele de Bărcuţe din Hârtie. Cum să Faci o Barcă Origami

ÎN LOC SĂ NE GÂNDIM CUM SĂ NE PEDEPSIM COPIII, MAI BINE NE-AM ÎNTREBA CUM SĂ NE CONECTĂM CU EI

de RUXANDRA LUCA @ RUXANDRALUCA.RO 

Ruxandra Luca Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

Era Albert mai micut, avea vreo 4 anișori. L-am luat de la gradi si am ajuns toti trei acasă, după o zi lunga și obositoare. Am mâncat împreuna, apoi Albert a urcat sa se joace cu mașinuțele, timp in care eu și taica-su ne-am prăbușit pe canapea, sa ne uitam la un film. După o perioada de liniște, mi-am dat seama ca ceva nu este in regula. Deloc. Când am ajuns la copil, am ramas mască: Albert stătea in fund, pe parchet, lângă un munte de frunze. Un pic mai incolo, am văzut ciotul plantei mele preferate, o yucca pe care o creșteam de ani buni. Reușise sa ii smulgă toate frunzele si astepta doar sa fie descoperit.

Am izbucnit in plâns și i-am strigat ca facuse un lucru oribil, pentru care nu aveam de gând sa îl iert. Când a urcat și taica-su, i-am spus ca sunt atât de supărată pe Albert, încât nici măcar nu voiam sa ii mai duc tort la gradi, deși urma ziua lui de naștere. Copilul a început sa plângă, eu eram roșie ca focul și tot cu lacrimi in ochi, M nu stia ce reacție sa aiba, iar toată situația devenise mega tensionata.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citeşte şi: Câștigătorii Globurilor de Aur 2020. Lista Completă de Premii pentru Filme și Seriale

„O NENOROCITĂ DE NOTĂ A UCIS UN COPIL. PĂCAT, MARE PĂCAT!”

de ANA MARIA MITRUȘ @ MESERIADEPARINTE.RO

Ana Maria Mitrus Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

Moartea neașteptată a Ștefaniei i-a socat pe cei din jurul ei, in special pe parintii colegilor ei. Pentru că, nu-i asa, orice părinte se gândește că in orice moment, în locul Ștefaniei ar putea fi propriul copil.
Ștefania avea doar 15 ani și a decis să își încheie socotelile cu viața aruncându-se de pe o clădire, în Olimp. Luase o notă mică la o materie și, urmare a umilirii ei repetate de către un cadru didactic, ajunsese la concluzia că nu este bună de nimic și că nu mai are rost să trăiască. Așa i-a scris într-un mesaj pe telefon unui prieten apropiat.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citește și: 14+ Muzee Kid-Friendly în București

VACANȚA NOASTRĂ ÎN BULGARIA.
CEL MAI BINE CHELTUIȚI 2000 LEI DIN VARA ASTA

de DINA BENTO @ MAMIPETOCURI.RO

Dina Bento Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

Înainte să vă povestesc despre Bulgaria, concediul nostru all inclusive de anul aceasta, aș vrea să vă introduc un pic în context.
În Bulgaria am mai fost de 3 ori și în toate dățile la Nisipurile de Aur.
La all inclusive am mai fost în Punta Cana și Maldive, indiferent de cât de șic sună insulele și locațiile și oricât de puțini români găsești spre deloc, oameni care înfulecă de toate și lasă la final de prânz, jumătate de farfurie plină, găsești peste tot. Poate mai puțin în Maldive, dar asta și pentru că am fost într-o locație exclusivistă.
Noi suntem fani all inclusive, acolo unde tipul de vacanță o permite, evident. Ne place să ne relaxăm fără să ne gândim unde mâncăm mâine și iubim programul: mic dejun, plajă, prânz, odihnă, gustare, plajă/ piscină, cină, somn. Ce poate fi mai sănătos decât un program coerent de masă și somn, mai ales când ai copii?
Eu numai cu asta și sunt deja pe jumătate fericită.

CITEŞTE ARTICOLUL

Îți recomandăm: 20+ Restaurante cu Loc de Joacă pentru Copii în Bucuresti

6 LOCURI FRUMOASE DE VIZITAT ÎN JUDEȚUL BUZĂU, CU COPIII

de MIRUNA TÎRCĂ @ KINDERTRIPS.RO

Miruna Tirca Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

În acest articol îți prezint 6 locuri de vizitat în județul Buzău. 5 dintre acestea au fost testate de noi (doi adulți și o fetiță de 4 ani). Ultimul ne-a fost recomandat să îl vizităm.
Buzău este un județ destul de puțin cunoscut. Cu toate acestea, găsești o sumedenie de locuri interesante care pot fi vizitate într-o vacanță cu familia.
O să îți povestesc, deocamdată, despre 6 dintre ele.

De vizitat în județul Buzău – Vulcanii Noroioși

Orice familie ar trebui să ajungă măcar o dată cu copiii la Vulcanii Noroioși. Acești mici vulcani care ”scuipă” gaze și noroi reprezintă un fenomen unic în România, iar peisajul din jurul lor pare de pe altă planetă.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi şi: +200 Cele Mai Cunoscute Fabule pe Înţelesul Copiilor

PARENTINGUL NU ESTE O COMPETIȚIE!

de ANCAANCASDIARY.COM

Anca Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

“Noi îi dăm doar biscuiți făcuți în casă!
Noi îi cumpărăm doar legume de la piață!
Noi îi vorbim doar în engleză ca să învețe două limbi!
Eu nu îi dau niciodată dulciuri din comerț!
Dezinfectez toate jucăriile o dată pe săptămână!
Noi nu îl lăsăm le desene!
Noi facem la oliță de la 1 an!”

Este normal ca fiecare părinte să fie mândru de realizările copilului lui și să creadă că felul în care își educă copilul este cel mai grozav! Dar asta nu înseamnă nimic! Nu înseamnă că alții nu sunt buni părinți, nu înseamnă că nu au copiii minunați!

CITEŞTE ARTICOLUL

LA CUMPĂRĂTURI CU PREADOLESCENTA: DE LA FUSTE LA TRENING, VIA TENIȘI CU PISICI

de LAURA FRUNZĂ @ LAURAFRUNZA.COM

Laura Frunza Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

Multă lume care are copii preadolescenți (10-13 ani, în special) se plânge de faptul că e foarte dificil să le mai găsească haine care să le și vină și să le și placă. Pe la multe branduri de haine, mărimile la copii se termină undeva la 146 (maxim 152), după care se trece la hainele de adolescente, care sunt, uneori, prea lălâi sau în culori și imprimeuri prea plicticoase pentru fetele aflate la început de gimnaziu.
Când caut haine pentru Eliza, problema principală e că nu se desprinde încă de fundițe, paiete, imprimeuri colorate etc, și nu prea găsesc mărimea ei în cadrul colecțiilor de copii. Iar dacă mă duc spre mărimea XS de la hainele de adulți, descopăr că nu i se potrivesc deloc croielile, mai ales la bluze și tricouri.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi şi: 7 Destinaţii de Weekend de Neuitat în Natură pentru Toată Familia

NU, NU TE-AM UITAT. DOAR AM GRIJĂ DE COPILUL NOSTRU…

de ALEXANDRA LOPOTARU @ BEBELONIA.RO

Alexandra Lopotaru Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

Ştiu că nu mai suntem ca odinioară. Ştiu că nu mai suntem puştanii de se ascundeau pe bancă în fața farmaciei părăsite şi adormeau unul în brațele celuilalt. De nu voiau să mai ajungă acasă, să îşi dea drumul la mâini, să îşi rătăcească privirile.

Ştiu că nu am făcut tot ce ne-am propus. Tot ce am visat, tot ce am plănuit în nopțile de sub cerul liber şi înstelat, tot ce am pus cândva cap la cap şi coadă la coadă.

Ştiu că nu mai sunt cea de dinainte. Că m-am schimbat, că nu mai râd la aceleaşi glume, că sunt mai îngândurată, că uit să îți zic “noapte bună” sau că nu mă trezesc când pleci tu la serviciu, să te îmbrățişez pentru toată ziua.

Ştiu că au fost dăți când voiai să ieşim în oraş amândoi, dar eu preferam doar să fac o baie lungă. Doar să mă epilez, să mai scriu, să îmi fac unghiile, să citesc în linişte. Să am timp doar pentru mine.

Înțeleg când, uneori, te doare că îți pun copilul în brațe şi mă închid în baie de cum intri pe uşă. Nu te mai întreb nici dacă ai mâncat, nici dacă ai avut o zi bună la serviciu, nici dacă ai nevoie de vechea ta prietenă să te asculte.

Înțeleg când te doare că simți că ai fost dat la o parte. Că mă îndepărtez şi că nu mai am atâtea sărutări pentru tine. Că îmi pun câteodată lacăt de gât şi nu mă mai poți descuia nici cu o cheie fermecată.

CITEŞTE ARTICOLUL

DRAGĂ DOAMNĂ A COPILULUI MEU

de KARINA SIMION @ MICULMARC.RO

Karina Simion Articole pe Blogurile Parenting din Romania 2019 GOKID

Doamnă educatoare, învățătoare sau pur și simplu doamna(!),
Copilasul meu e încă pui de om, miez de nucă, abia ieșit în lumea creșei. Are un drum lung, dar știu și sper ca într-o zi să ajung să-l vad cu o tocă pe al său căpșor. Atunci nu va mai fi căpșor, pentru că el va fi tânăr, înalt și prea frumos, iar eu nu o să îi mai pot vorbi prin diminutive, decat în gânduri.
Așa că, dragă doamnă a copilașului meu,
Nu o să-ți spun aici prea multe despre mine. Sau poate că da, dar încă mi-e greu să o recunosc.
Aș vrea să știi că ești tare frumoasă. Și știi ceea ce te face atât de frumoasă? Faptul în care vorbești, te apleci, îmi iei copilul în brațe, îl imbraci, îl schimbi, îl speli, îi cânți, dansezi cu el, îl alini și îi spui că mami o să vină, tati o să vină, îi tai în bucățele mâncarea, îl ajuți să o mănânce, îl corectezi când stâlcește vreun cuvant și iar îl ții în brate, îl învelești, îl privești, pe jos cu el în jucării te rostogolești.

CITEŞTE ARTICOLUL

Lista celor mai apreciate articole pe blogurile de parenting în 2019 este în curs de actualizare, te invităm să revii pentru a citi și alte recomandări de articole de top.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU