15 Tururi Virtuale de Excepţie la Muzee Faimoase Ale Lumii

Dacă excursiile şi vizitele se amână deocamdată în această perioadă de carantină auto-impusă de ameninţarea epidemiei de coronavirus, ne rămân variantele virtuale de a ne bucura de artă şi arhitectură. Îţi oferim mai jos 15 tururi virtuale la muzee prestigioase din întreaga lume, pentru a admira în familie moştenirile prezervate ale istoriei şi artei universale, din confortului canapelei de acasă.

 

1.

MUZEUL LUVRU | PARIS

Le Musée du Louvre este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța. Situat în centrul Parisului, muzeul are caracter universal şi găzduieşte opere de artă din Antichitate şi până la 1848.

Muzeul Luvru 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

Printre cele mai faimoase obiecte de aici regăsim: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo şi Gioconda a lui Leonardo da Vinci. În jur de 10 milioane de vizitatori trec pragul muzeului în fiecare an, fapt ce face din acesta cel mai vizitat muzeu de artă din lume.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: 300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

2.

BRITISH MUSEUM | LONDRA

British Museum este fondat în 1753 şi reprezintă primul muzeu național public din lume, unul dintre cele mai vechi și mai impresionante muzee din lume. De la mumii egiptene la comori romane, British Museum te poartă prin 2 milioane de ani de istorie a omului, dar şi de cultură şi artă.

British Museum 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

British Museum este fondat în 1753 şi reprezintă primul muzeu național public din lume, unul dintre cele mai vechi și mai impresionante muzee din lume. De la mumii egiptene la comori romane, British Museum te poartă prin 2 milioane de ani de istorie a omului, dar şi de cultură şi artă.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: Oscar 2020. Câștigătorii Premiilor Oscar

3.

MUZEUL GUGGENHEIM | NEW YORK

Guggenheim Museum este gazda unor colecţii vaste de artă impresionistă, post-impresionistă, modernă şi contemporană. Muzeul a fost fondat de Solomon R. Guggenheim în 1939.

Guggenheim Museum 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

Mai mult de 1 milion de vizitatori trec pragul muzeului new-yorkez în fiecare an.

VEZI TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: Top 25 Filme pentru Copii & Familie 2010-2017

4.

MUZEUL PERGAMON | BERLIN

Pergamonmuseum este unul dintre cele 6 muzee prestigioase ce se găsesc pe Insula Muzeelor din Berlin, o locaţie intrată din 1999 în Patrimoniul UNESCO.

Pergamon Museum Berlin 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii
© Staatliche Museen zu Berlin

Aici se găsesc Altarul Pergamon din Grecia antică, Poarta Ishtar a Babilonului din 575 î.Hr. şi Poarta din Milet, reconstruită din ruinele găsite în Anatolia. În fiecare an mai mult de 1 milion de vizitatori trec pragul muzeului berlinez.

VEZI TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: Cele mai Bune Topuri 100 de Filme pentru Copii şi Filme de Familie

5.

GALERIA NAŢIONALĂ DE ARTĂ | ROMA

Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea a fost fondată în 1883 şi este dedicată artei moderne şi contemporane, găzduind cea mai mare colecţie din Italia, peste 1100 de picturi şi sculpturi din secolele 19 şi 20.

La Galeria Nazionale Roma 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii
wikipedia.org

Operele aparţin unor artişti italieni precum Giacomo Balla, Umberto Boccioni, Alberto Burri, Antonio Canova, Giorgio de Chirico, Lucio Fontana sau internaţionali precum Braque, Calder, Cézanne, Degas, Duchamp, Giacometti, Kandinsky, Mondrian, Monet, Jackson Pollock, Rodin sau Van Gogh.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: +100 de Poveşti pentru Copii – Povestea de Duminică Seara

6.

MUZEUL VAN GOGH | AMSTERDAM

Van Gogh Museum este dedicat lucrărilor marelui Vincent van Gogh şi a artiştilor din Amsterdam contemporani acestuia.

Van Gogh Museum Amsterdam 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

Deschis în 1973, muzeul găzduieşte cea mai mare colecţie de picturi şi desene ale lui Van Gogh şi primeşte în fiecare an peste 2 milioane de vizitatori din toată lumea.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: Cum Să Îți Protejezi Familia de Coronavirus COVID-19, Gripă și Alte Virusuri

7.

MUZEUL ORSAY | PARIS

Le Musée d’Orsay se găseşte pe malul Senei în Paris, în fosta clădire a gării d’Orsay, construită la 1900.

Musee d'Orsay Amsterdam 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

Muzeul găzduieşte artă franceză din perioada 1848-1914: pictură, sculptură, mobilă şi fotografie – cea mai mare colecţie de capodopere impresionistă sau post-impresionistă de Monet, Manet, Degas, Renoir, Cézanne, Seurat, Sisley, Gauguin, sau Van Gogh. Musée d’Orsay a înregistrat în 2019 nu mai puţin de 3.6 milioane de vizitatori.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: 14+ Muzee Kid-Friendly în București

8.

MUZEUL DE ARTĂ MODERNĂ | SEUL

Fondat în 1969, Muzeul Naţional de Artă Modernă şi Contemporană din Seul găzduieşte lucrări de artă modernă şi contemporană coreeană şi internaţională.

Muzeul de Arta Modern din Seul 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii
wecouldgrowup2gether.com

Muzeul din Gwacheon, Coreea de Sud, cuprinde o colecţie de peste 7,000 de capodopere ale unor artişti precum Go Hui-dong, Ku Bon-ung, Park Su-geun, Kim Whan-ki şi artişti internaţionali.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: +200 Cele Mai Cunoscute Fabule pe Înţelesul Copiilor

9.

MUZEUL RIJKS | AMSTERDAM

Rijksmuseum se găseşte în Piaţa Muzeelor din Amsterdam, în apropiere de Muzeul Van Gogh şi de Stedelijk Museum. Fondat în Haga în 1798 şi mutat la Amsterdam în 1808, Rijksmuseum este cel mai mare muzeu de artă olandez şi depăşeşte 2 milioane de vizitatori anual.

Rijskmuseum Amsterdam 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

Găzduieşte peste 8.000 de lucrări de artă şi istorie, printre acestea găsindu-se capadopere de Rembrandt, Frans Hals şi Johannes Vermeer. Muzeul are şi o frumoasă colecţie asiatică.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: Muntele SGaanei. Scurtmetraj de Animație Haida

10.

MUZEUL METROPOLITAN | NEW-YORK

Metropolitan Museum of Art se găseşte în vestitul Central Park din new York. Obiectele de artă sau istorie găzduite aici acoperă cronologic o perioadă ce se întinde din epoca de piatră şi până în zilele noastre, cu opere create de artiști contemporani.

Metropolitan Museum of Art 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

The Met, asa cum este denumit de multe ori muzeul, cuprinde nu mai puţin de doua milioane de opere de artă împartite in 22 de secţiuni în 250 de camere. Iată câteva secţiuni importante: antichitati greceşti şi romane, antichităţi egiptene, artă europeană, artă americană, artă asiatică şi artă din Africa si Oceania.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: Top 2019! Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting din Romania

11.

GALERIA UFFIZI | FLORENŢA

Galleria degli Uffizi este cel mai cunoscut muzeu din Florența, Toscana. Situat în apropiere de Piazza della Signoria din Centrul Istoric al oraşului, muzeul adăposteşte în palatul de secolul al XVI-lea o colecție impresionantă de pictură renascentistă.

Galeria Uffizi 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

Printre autori se regăsesc Michelangelo, Leonardo da Vinci și Botticelli. Muzeul deține şi cea mai mare pinacotecă renascentistă, conform UNESCO. Galeria a devenit oficial muzeu în 1865 iar acum reprezintă una dintre cele mai populare atracții turistice din Florența și unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: 44 de Activităţi în Casă cu Copilul. Cum Petrecem Timp Plăcut în Familie

12.

MUZEUL DE ARTĂ | SAO PAOLO

Museu de arte de São Paulo se găseşte pe vestitul bulevard Paulista, unde se găseşte şi cel mai mare centru financiar din orașul São Paulo, Brazilia.

Museu de arte de São Paulo Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

Considerat unul dintre cele mai importante centre culturale din America Latină, muzeul deține aproximativ 8000 de lucrări de artă, grupate în colecţii de artă europeeană, artă braziliană şi colecţii africane, asiatice, antichităţi şi artă decorativă.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: Top 10 Filme Online Romanesti pentru Copii din Timpul Comunismului

13.

MUZEUL DE ISTORIE A ARTEI | VIENA

Kunsthistorisches Museum a fost deschis în 1891, când Dinastia Habsburg era îngrijorată de soarta patrimoniului artistic al familiei, mai ales pentru comoara imensă a Sfântului Imperiu Roman și Ordinului Lânii de Aur.

Kunsthistorisches Museum 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

Comoara era împărțită între trei orașe: Castelul Ambras de lângă Innsbruck, Nürnberg și Aachen şi de aceea toate operele au fost transferate în Palatul Belvedere din Viena. Colecțiile muzeului sunt: Egipt și din Orientul Apropiat; Grecia și Roma Antică; Sculptura și Arta Decorativă, Colecția de Numismatică și Bibliotecă.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: 99 de Jocuri Distractive din Copilărie

14.

MUZEUL DE ANTROPOLOGIE | MEXICO CITY

Museo Nacional de Antropologia este cel mai mare şi mai vizitat muzeu din Mexic. Muzeul deţine o colecţie importantă de artefacte arheologice şi antropologice ale civilizaţiei precolumbiene, precum Piatra Soarelui, cea mai faimoasă lucrare de sculptură aztecă sau Statuia aztecă a lui Xochipilli.

Muzeul National de Antropologie din Mexico City 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii
esotericsurvey.blogspot.com

Aici poţi vizita 23 de expoziţii cu artefacte antice, inclusiv ale civilizaţiei Maya.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: 9 Jocuri pentru Copii de Peste 5 ani. Idei de Activităţi Distractive în Casă

15.

MUZEUL DE ARTĂ ISLAMICĂ | QATAR

Cel mai nou muzeu din listă, Muzeul de Artă Islamică din Doha, Qatar, este construit pe o insulă artificială şi găzduieşte din 2008 artă islamică de pe 3 continente şi care acoperă o perioadă de 1400 de ani.

Islamic art museum doha 15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

Colecţia include lucrări din metal, ceramică, sticlă, textile sau lemn. Aici găsim una dintre cele mai vaste colecţii de artefacte islamice originare din Spania, Egipt, Iran, Irac, Turcia, India şi Asia Centrală.

TUR VIRTUAL

Îţi recomandăm: Comportamentul Animalelor. Animație Nominalizată la Oscar 2019

15 Tururi Virtuale la Muzee Faimoase Ale Lumii

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU