7 Destinaţii de Weekend de Neuitat în Natură pentru Toată Familia

Vremea bună ne îndeamnă din nou la călătorii sau excursii de weekend în natură. Am selectat pentru tine 7 recomandări de weekend mai mult sau mai puţin apropiate de Bucureşti, destinaţii de relaxare sau activităţi creative, pentru pasionaţii de drumeţii sau dornici de reconectare cu traiul simplu de la ţară.

Vă dorim să vă bucuraţi de excursiile de weekend ce vă aşteaptă şi vă invităm să ne transmiteţi impresiile voastre.

Old Fane’s Lodge

Excursie în Natură la Dunăre

Old Fane’s Lodge cabana baschet caiacLocalizată în satul Mărașu, pe Insula Mare a Brăilei și în mijlocul Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, Old Fane’s Lodge este ideală pentru birdwatching, activități în aer liber sau pescuit datorită locației sale, în imediata apropiere a Dunării. Cabana lui Moş Fane oferă acces gratuit la Internet (WiFi) și facilități pentru sporturi nautice (contra-cost). În camere există aer condiţionat iar cabana oferă zonă de relaxare şi vedere la Dunăre. In zona de living oaspetii pot lua luat masa, se pot uita la TV, practica diverse jocuri de societate sau utiliza semineul. Lânga living se afla chicineta care este complet echipată și dispune de veselă pentru toată familia.

Excursii de weekend in natura La mos Fane Balta Brailei camere

Old Fane’s Lodge camere

VEZI OFERTA

Old Fane’s Lodge vă oferă o frumoasă gradină si o terasă, cu mini teren de sport care poate fi utilizat pentru tenis de picior sau baschet, badminton sau altă activitate sportivă de exterior. Puteţi folosi gratarul sau pur si simplu sa va relaxati pe sezlonguri si sa ii lasati pe copii in părculeţul special amenajat cu leagane şi tobogan. Parcarea privata este gratuită, chiar în curtea casei.

Excursii de weekend in natura La mos Fane Balta Brailei Dunarea

Moş Fane ştie că pentru vizitatorii lui este important să se bucure şi de frumuseţile zonei. Vă puteţi bucura de o plimbare mai scurta sau mai lunga cu barca pe canalele şi lacurile Parcului Natural, puteţi admira sălbaticia deltei, păsările şi vegetaţia, sau vă puteţi relaxa şi bronza pe malurile Dunării.

Se pot organiza de asemenea plimbari cu barca în colaborare cu Romsilva.

În funcţie de anotimp şi de nivelul apei pot fi vizitate pe barcă sau la picior lacurile din Parcul Natural Insula Mică a Brăilei, parc situat la o aruncatură de vâslă, peste Dunare.

VEZI DETALII ŞI PREŢURI

Moara de Hârtie

Ateliere şi demonstraţii de meşteşuguri la Comana

Excursii de weekend Bucuresti Moara de hartie Comana colajConceput ca  un atelier–muzeu, Moara de hârtie din Comana este un spaţiu ce îşi propune să reînvie, păstreze şi transmită mai departe tradiţii manufacturiere româneşti şi universale. De la hârtia de mână, legătoria de carte şi tiparul manual, plus alte șapte meşteşuguri tradiționale parte a proiectului Satul meșteșugurilor, un proiect ce poate fi vizitat și explorat activ, participând la demonstrațiile sau atelierele de meșteșuguri.

Din aprilie până în octombrie, Moara de hârtie şi Satul meşteşugurilor sunt deschise spre vizitare sâmbăta şi duminica, între 12.00 şi 19.00. În timpul vizitei, puteţi vedea demonstraţii de meşteşuguri legate de carte, dar și specifice satului românesc sau puteţi realiza chiar Dvs. un obiect contra unor galbeni, achiziționați de la expoziţia cu vânzare (costul unui galben – 10 lei). De asemenea sunt organizate ateliere la care vă puteţi înscrie din timp consultând calendarul de evenimente.

Bucuresti ➟ 38 km➟ Moara de hârtie (vezi ruta din Bucuresti)

Vezi şi: 10 Excursii Cool In Familie la Mai Puţin de 100 km de Bucuresti

Conacul lui Maldăr

Conac Boieresc al Olteniei de Altădată

Excursii de weekend Bucuresti Conacul lui MaldarConacul lui Maldăr este așezat lîngă Hurezu, la poalele Măgurei Slătioara din Măldărești şi îți deschide porțile unei cule autentice, în care orice cotlon deapănă istorii cu domnițe și viteji. Cu un istoric de peste trei secole, culele erau inițial locuințe boierești fortificate, construite pentru apărarea de invaziile turcești – carjaliii și pazvangiii proveniți din raialele de la Dunăre. Tudor Maldăr era unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazu, iar legenda spune că, fiind prins de tătari, a cucerit inima frumoasei fiice a hanului tătar și astfel și-a recăpătat libertatea.

Excursii de weekend Bucuresti Conacul lui Maldar piscina camera

Destinaţia este potrivită pentru un weekend de relaxare, fie la adăpostul foişorului din curtea conacului, fie la plimbare prin parcul domeniului. Vara te poţi bucura chiar şi de o piscină în aer liber! Vezi detaliile locaţiei.

Bucuresti ➟ 220 km➟ Conacul lui Maldăr (vezi ruta din Bucuresti)

Vezi şi: 9 Scurtmetraje de Animaţie despre Empatie şi Fapte Bune

Ferma Club

Weekend de 5* în Familie

Excursii de weekend Bucuresti Ferma Club 1În Moroeni, la poalele munților Bucegi, în apropiere de Târgoviște și la doar 20 de minute de Sinaia, ne aşteaptă Ferma Club, o destinaţie de răsfăț cu piscină încălzită, saună, teren sportiv şi locuri de joacă pentru copii – trambulină, tobogan, teren de sport, masă de ping-pong, plimbare cu ponei, castel de jocuri.

Excursii de weekend Bucuresti Ferma Club piscina

Excursii de weekend Bucuresti Ferma Club animale

De aici vă puteţi bucura de drumetii montane prin Muntii Bucegi, la Cheile Tatarului, Poiana Crucii sau Peştera Ialomiţei. În plus, la doar trei sferturi de oră de mers pe jos de Moroeni, la granița județelor Dâmbovița și Prahova, puteţi vizita cătunul Muscel, un loc uitat de timp, cu doar 60 de locuitori, un sat autentic românesc.

Excursii de weekend Bucuresti catunul Muscel
fermaclub.ro

Vezi oferta locaţiei de 1 Mai – Ziua Muncii.

Vezi şi cum s-au simţit prietenii noştrii de la Blog în Tandem la Ferma Club.

Bucuresti ➟ 122 km➟ Ferma Club (vezi ruta din Bucuresti)

Vezi şi: Locaţii Spaţioase de Petreceri pentru Copii sub 6 Ani în Bucureşti. Lista pe Sectoare, Preţuri Petreceri

Pastel Chalet

Destinaţie pentru un Weekend în Familie 

Excursii de weekend Bucuresti Pastel Chalet outdoor
cristinaotel.ro

Situată la poalele muntelui Ciucas şi la marginea rezervatiei naturale, Pastel Chalet te asteapta sa faci cunoştinţă cu ce are mai frumos de arătat Tara Buzaielor – natura ce explodeaza cu miresme, culori si energie. Gazdele te aşteaptă cu trei stiluri de amanajare a camerelor: Chalet Charm, cu camere amenajate intr-un stil rustic, in care mobilierul din lemn de brad a fost antichizat cu maiestrie, Chalet Romantic cu camere elegante, living confortabil şi camera de divertisment, şi Chalet Cosy, cu elemente traditionale si moderne care se îmbină şi creaza o atmosfera unica.

Excursii de weekend Bucuresti Pastel Chalet camere

Locaţia oferă pentru familii un complex dotat cu leagane, tobogan, casuta cu nisip, perete de escalada, trambulina, multe jocuri si jucarii în spaţiile de joacă indoor. Te invităm să citeşti impresiile Cristinei Oţel despre experienţa avută în familie la Pastel Chalet.

Excursii de weekend Bucuresti Pastel Chalet Cascada Urlatoarele
jurnaldehoinar.com

Ce puteţi vizita în zonă? Puteţi face o plimbare de relaxare la vestigiile aflate în comuna Vama Buzăului, o aşezare pitorească a judeţului Brasov, aflată la doar 5 km în valea dintre munţii Întorsura Buzăului şi Ciucaş – Zagan. Cei mici se vor bucra să admire cele 34 de exemplare de zimbri aflate la Rezervatia Valea Zimbrilor din Vama Buzaului, aflată la doar 10 km de locaţie. De asemenea la mai puţin de 9 km se află şi Cascada Urlatoarele, o curiozitate a naturii, întrucât este dispusă relativ orizontal, cu izvoare ce cur lin pe o întindere de tuf calcaros.

Bucuresti ➟ 162 km➟ Pastel Chalet (vezi ruta din Bucuresti)

Vezi şi: 8 Super Excursii de Weekend În Familie la Mai Puţin de 200 km de Bucureşti

Căsuţa Bunicii

Sejur Rustic în Familie lângă Bran

Excursii de weekend Bucuresti Casuta Bunicii colajAşezată în vârful dealului Balaban din Șimon, Bran, Căsuţa Bunicii oferă o privelişte superbă şi cu siguranţă vizitatorul dispus să o închirieze „la cheie” se bucură de clipe de linişte, intimitate şi armonie în mijlocul naturii. Pe lângă cele necesare în mod normal unui scurt sejur, gazdele s-au gândit să ofere internet wireless gratuit şi la cerere chiar şi un serviciu de masaj (contra cost).

Excursii de weekend Bucuresti Casuta Bunicii colaj

Pensiunea Căsuţa Bunicii este, aşa cum îi spune şi numele, o căsuţă simplă din 1910, decorată în intregime cu mobilier rustic şi decoratiuni specifice, omologată însă la 3* şi oferind 4 locuri de cazare, imparţite in două camere duble.

Atenţie, în interior nu este permis fumatul şi accesul cu animale de companie.

Bucuresti ➟ 182 km➟ Căsuţa Bunicii (vezi ruta din Bucuresti)

Vezi şi: 8 Animaţii Inspirante despre Viaţa de Cuplu şi Problemele dintre Parteneri

Valea Zălanului

Excursie de Weekend pe urmele Prinţului Charles 

Excursii de weekend Bucuresti Valea Zalanului colaj

În Valea Zălanului se află şi cele trei case pe care Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, le-a achiziţionat în zonă. Într-una dintre acestea, pentru 118 de euro pe noapte, 2 persoane pot închiria chiar camera regală, unde isi petrece noptile prinţul Charles atunci când vine în Valea Zălanului şi în care pot fi văzute imagini de înainte şi după restaurare, cărţile pe care le citeste prinţul, pălăriile sale, dar şi un portret cu Regina Angliei.

Excursii de weekend Bucuresti Valea Zalanului colaj casa

„Satul Valea Zalanului, este traditional fara a parea invechit, este stilat fara a fi ostentativ. Iar regiunea in care e localizat trebuie sa fie una dintre cele mai frumoase, pastorale si fascinante din Europa”,  spune jurnalistul britanic Andrew Bridge intr-un reportaj realizat pentru publicatia britanica The Telegraph, in care „calca pe urmele printului de Wales”.

Sursa: https://life.hotnews.ro/stiri-style_report-21429352-foto-valea-zalanului-incursiune-satul-capat-asfalt-unde-printul-charles-culege-flori-fiecare-primavara.htm

Bucuresti ➟ 228 km➟ Valea Zălanului  (vezi ruta din Bucuresti)

Vezi şi: 20+ Restaurante cu Loc de Joacă pentru Copii în Bucuresti

Dacă ai aflat despre alte locaţii interesante de vizitat în familie, în scurte excursii de weekend în natură, te rugăm să postezi un comentariu mai jos şi îţi promitem că vom ţine cont de el.

Îţi mulţumim!  😉

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea împlineşte în curând şapte ani şi recent a început o nouă aventură: merge la şcoală! Am parcurs şapte ani plini de transformări pentru toată familia. Venirea ei pe lume m-a ajutat enorm să ma schimb aşa cum îmi doream. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU