Retete delicioase si sanatoase. Salata de naut cu patrunjel si lime
· 2 căni de năut Solaris
· 1 jumătate de ceapă mică
· Sucul a 2 lămâi
· Un mănunchi de pătrunjel proaspăt
· 2 linguriţe de muştar Dijon
· 1 căţel de usturoi
· 1 lingură de ulei de măsline Solaris· 1 lingură seminţe de chimen negru Solaris
· 1 jumătate de linguriţă de sare roz de Himalaya Solaris
Se lasă la înmuiat năutul 6-8 ore, apoi se fierbe timp de o oră. Se toacă pătrunjelul şi ceapa mărunt şi se toarnă într-un bol peste năutul scurs şi răcit. Într-un recipient separat se amestecă sucul de lămâie, muştarul, usturoiul pisat, chimenul mărunţit în mojar şi uleiul de măsline până devin omogene. Se toarnă în bolul cu năut şi se adaugă sarea de Himalaya şi puţin piper.
Se consumă ca atare sau pe un pat de orez brun. Poftă bună!