Activităţi la iarbă verde în familie. Planifici o ieşire la iarbă verde sau la pădure şi vrei să te asiguri că veţi fi pregătiţi pentru distracţie? Îţi oferim o lista de idei de activităţi în familie pe care le puteţi face la ieşirile la pădure sau la picnic.
Te invităm să vezi şi recomandările noastre de păduri în jurul Bucureştiului unde ieşim în familie.
Iată lista noastră de recomandări de activităţi la iarbă verde în familie:
- IEŞIM LA PICNIC. Luăm cu noi tot ce ne trebuie pentru picnic: cuvertură, tacâmuri, vase, pahare, şerveţele, deschizător de conserve/sticle, saci de gunoi. Dacă nu vă place să staţi pe cuvertură sau iarbă nu uitaţi să luaţi masa şi scaunele pliabile. Şi bineînţeles mâncarea: ingrediente sau sandvişuri, apă şi alte băuturi.
- FACEM UN GRĂTAR, doar în spaţiile special amenajate! Nu uităm să luăm cu noi grătar şi ustensile aferente, cărbuni şi eventual o soluţie inflamabilă. Şi bineînţeles mâncarea: carne sau doar legume, muştar şi eventuale alte condimente.
Citeşte şi: 8 Păduri în Jurul Bucureştiului unde Ieşim în Familie. Zone de Picnic sau de Plimbare la Pădure
- MERGEM LA UN PARC DE AVENTURĂ. În general parcurile de aventură sunt amenajate în paduri. Înainte de a merge la iarbă verde verifică dacă în zonă poţi găsi un astfel de parc. În principiu aici vom avea nevoie doar de încălţări adecvate şi de haine de schimb. Vezi recomandările noastre de parcuri de aventură.
- CĂUTĂM ANIMALE MICI SAU INSECTE. Învăţăm despre animale şi insecte chiar în mediul în care acestea trăiesc. Putem lua cu noi un dicţionar vizual. Găseşti aici o variantă reuşită. Putem face şi o documentare a expediţiei, făcând poze fiecărei gâze sau animal pe care le descoperim.
- CĂUTĂM COMORI. Ne folosim imaginaţia pentru a creea cel mai potrivit joc de căutare de comori pentru vârsta copilului. Putem lua de acasă obiecte mici care se pot ascunde şi bileţele pe care să le plasăm pentru a da pas cu pas indicii despre următoarea comoară. Sau putem folosi varianta Cristinei, care îi lasă copilului mai mult loc pentru a-şi folosi imaginaţia.
- ÎNVĂŢĂM DESPRE PLANTE LA ELE ACASĂ. Există aplicaţii care ne ajută să aflăm despre plante doar pe baza unei poze. Astfel facem şi o documentare a expediţiei, făcând poze fiecărei plante pe care o descoperim.
- NE CĂŢĂRĂM ÎN COPACI. Ca orice lucru nou, dacă copilul tău este micuţ, se va bucura de ajutorul şi atenţia ta până stăpâneşte tehnica şi înţelege că trebuie să fie foarte atent.
Citeşte şi: BLOG – Povestea mea de iubire cu o ştrengăriţă
- ATÂRNĂM ÎN HAMAC. Super relaxare! De aici până la un pui de somn e cale scurtă. Nu ai hamac? Nu-i nimic, iată o variantă ieftină şi bună.
- NE DĂM ÎN LEAGĂN. Montăm un leagăn pentru copil într-un copac, protejându-l pe acesta cu o bandă din cauciuc. Este minunată senzaţia de libertate pe care i-o va da copilului datul în leagăn în pădure. Ţinând cont de vârsta copilului, cu cât creanga pe care montăm leagănul este mai sus, cu atât senzaţia va fi mai spectaculoasă. Poţi alege un leagăn de exterior de aici.
- PRACTICĂM SPORTURI: ne plimbăm cu bicicleta, jucăm fotbal, volei sau badminton, pasăm frisbee-ul. Putem chiar să tragem cu praştia la ţintă, dacă o putem face în siguranţă.
- JUCĂM JOCURI. Vezi 99 de jocuri distractive din copilărie pe care le putem juca în aer liber şi în interior. Dacă nu avem chef de mişcare, jucăm cărţi, jocuri de societate sau diverse board-games. Câteva sugestii: de-a v-aţi ascunselea, raţele şi vânătorii, Ţară, ţară, vrem ostaşi, 1,2,3, la perete (copac), stop!, leapşa.
- FACEM POZE. Dacă şi tu eşti la început îl poţi introduce pe cel mic în lumea fotografiei după ce parcurgi câteva sfaturi de aici.
Nu uităm să luăm cu noi haine de schimb, câteodată joaca se încinge şi avem nevoie de haine uscate. Dacă soarele este puternic ne dotăm cu pălărioare şi cremă de protecţie solară. Este posibil să avem nevoie chiar şi de o cremă de protecţie împotriva insectelor.
Ce alte activităţi la iarbă verde vă place sa faceţi în familie?