Editura Humanitas ne invită, la Librăria Humanitas Cișmigiu, la o ediție a Campionatului Poveștilor cu Val și Cetatea Sufletelor de Ana Alfianu cu acces gratuit.
Alături de invitații noștri, Ana Alfianu, Otilia Mantelers, expert în parenting și Iustina Croitoru, redactor-șef Editura Humanitas, veți afla povestea unui personaj cu totul și cu totul special.
Val are 10 ani și face parte din specia visătorilor. Îi place să se joace, să exploreze prin pădurea din apropierea casei și să citească povești. Cu siguranță, nici nu i-a trecut prin cap s-ajungă el însuși personaj într-o poveste. Însă, într-o bună zi, cuprins de dorul bunicului său, plecat fără putință de întoarcere în Cetatea Sufletelor, Val se hotărăște caute acest loc straniu, netrecut pe nici o hartă din lume.
Împreună cu Malila, o broască-țestoasă zburătoare, băiatul porneşte într-o călătorie fantastică, presărată cu primejdii, probe de curaj, nenumărate întrebări.
Ei bine, răspunsurile la aceste întrebări vi se vor dezvălui numai dacă veți avea curaj şi-i veți urma pe Val şi Malila în poveste.
Atât copiii, cât și părinții sunt invitați la Campionat să se alăture celor două echipe: echipa Visătorilor povestitori și echipa Visătorilor desenatori.
Editura Humanitas și Koh-I-Noor vor premia la final cele mai frumoase povești și desene ale micilor și marilor Visători.
Intrarea este gratuită. Înscrieri pe adresa de e-mail: [email protected].
Ana Alfianu s-a născut în 1979 la Brașov şi a urmat cursurile liceului de artă din localitate. A absolvit Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, cu o licență în arte plastice și decorative, specializarea conservare-restaurare, şi a lucrat vreme de câțiva ani ca restaurator și grafician la Muzeul Județean din Târgu Mureș. Între 2006 şi 2007 a urmat cursuri de teatru, film și artă în Statele Unite.
Val și Cetatea Sufletelor, volum apărut în colecția Humanitas Junior, este prima poveste pe care a scris-o și ilustrat-o.
„Ce talent grozav are Ana Alfianu! Pe de o parte, spune o poveste inițiatică, în genul celor ale lui Michael Ende sau Peter Beagle, cu băieței și țestoase vorbitoare, cu pești care se hrănesc cu lacrimi, cu prelegeri policolore despre puterea cuvintelor, cum foarte rar s-au scris în literatura noastră. Pe de altă parte, își ilustrează singură povestea cu imagini de o frumusețe care îți taie respirația, exact acele imagini ideale cu care ne visam în copilărie poveștile. Prin urmare, dragi cititoare & cititori, cartea pe care o aveți în mână nu e doar o carte – e chiar copilăria voastră ilustrată. Deschideți-o: o veți iubi de îndată. Eu, cel puțin, așa am pățit.“ – Radu Vancu