O Rezoluție pentru Stabilitatea Financiară a Copilului Tău 

Începe un nou an și ne dorim să facem schimbările pe care le-am amânat sau în care nu am avut curajul să credem. Cum ar fi stabilitatea financiară.

Avem varianta unor rezoluții personale care însă de cele mai multe ori ajung să se dezumfle lamentabil în câteva zile. Sau cea a găsirii unor motivații puternice. Și ce motivație mai bună pentru o schimbare putem găsi decât să ştim că i-am dat copilului nostru unelte pentru a se descurca în viaţă? Ne propunem deci un fel de rezoluție pentru stabilitatea financiară a copilului.

Ne-a inspirat ideea simplă și eficientă, deloc nouă, a unui articol de pe businessinsider.com. O idee pe care orice părinte o poate treptat transmite copilului său, atunci când acesta este pregătit și mai ales prin exemplu personal. Am rezuma-o simplu:

You don’t need to have money to make money

Să nu o lungim.

Dacă vrei să te îmbogățești, începe să investești cât de devreme poți.

“A deveni bogat înseamnă te angajezi și să te ții de un plan sistematic de economisire și investire” scrie consultantul financiar David Bach în cartea sa “Cuplurile Inteligente Ajung Bogate”.

„Nu e nevoie să ai bani că să faci bani” scrie acesta. „Trebuie doar să iei deciziile potrivite – și să actionezi”.

Ca să ilustreze simplitatea procesului de creare a avuției în timp, Bach a creat un tabel (pe care îl găsești mai jos). Acesta detaliază câți bani trebuie să pui deoparte în fiecare zi, lună sau an, pentru a strânge nu mai puțin de 1 milion de dolari până la vârsta de 65 de ani.  

Tabelul pleacă de la premisa că inițial nu ai nicio lețcaie. De asemenea presupune un randament anual al investițiilor de 12%.

O Rezoluție pentru Stabilitatea Financiară a Copilul Tău tabel economisirePoți începe să investești la un fond de pensii privat, la care contribuția se virează facil și automat. După care poţi lua în considerare alte variante de planuri de pensionare, cu limite diferite de de contribuție și taxare.

Cifrele din tabel sunt aproximative, pentru simplificare ele nu iau în calcul impactul taxelor iar randamentul de 12% este unul considerat mare. Ele însă ilustrează bine efectul pozitiv major pe care îl are economisirea pe termen lung. Asta doar cu câțiva dolari pe zi.

Data viitoare când te pregătești să dai o fugă la Starbucks pentru un latté de 4$ amintește-ți de tabel și nu uita să direcționezi o parte din bani către contul de economisire.

Evident că nu îți faci un plan serios de economisire și investire având în față doar un astfel de tabel. Iar metodele prin care poţi să diversifici un portofoliu de investiţii sunt nenumărate.

Cu siguranță însă mulți dintre noi vor fi ceva mai motivați să caute informații detaliate și să facă un angajament serios pe termen lung pentru viitorul propriului copil. Nu toți ne dorim să devenim bogați. Dar toţi ne-am dori să îi facem conştienţi pe copii că este important să devină responsabili şi preocupaţi de stabilitatea financiară.

o-rezolutie-pentru-stabilitatea-financiara-a-copilul-tau-tabel-economisire2Rândul tău

Tu cum îi trezești copilului tău preocuparea pentru stabilitatea financiară? Te ocupi de educaţia financiară a copilului tău? Ce unelte îi pui la dispoziţie ca să se descurce în viaţă?

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 14 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU