Parcul Tineretului. Parc Kid-friendly în Bucureşti, Sectorul 4

    Situat in sectorul 4 al Bucurestiului, Parcul Tineretului are cea mai mare suprafata dintre parcurile Bucurestiului, aproximativ 200 de hectare destinate odihnei si recreerii locuitorilor din cartierele de locuinte din imprejurimi. Vezi ce poti face cu copilul in parc.

    Nu uita sa citesti la finalul articolului si un scurt istoric interesant al parcului.

    In Parcul Tineretului ne-a placut faptul ca natura este lasata sa-si urmeze cursul fara ca administratorul sa intervina prea mult. Avem nevoie ca macar in parc sa ne intalnim cu forme naturale si mai ales sa fie liniste. Din pacate exista si dezavantaje ale interventiei discrete a administratorului in infrastructura parcului: nu am gasit surse publice de apa potabila, intr-o buna masura parcul nu este iluminat, aleile au multe dintre ele asfaltul deteriorat, ceea ce poate face un pic dificil alergatul prin parc.

    Locuri de joaca   ★★★✰✰

    Nu am gasit foarte multe locuri de joaca, de aceea in weekend daca vremea este frumoasa acestea se aglomereaza. Sunt insa variate, unele cu pavimentele elastice din cauciuc, altele cu nisip pe jos.

    Loc de joaca cu nisip Parcul TineretuluiRelativ aproape de Bd-ul Tineretului vei gasi chiar si un loc de joaca gratuit ce seamana cu un miniorasel al copiilor, intrucat are mini-carusele si leagane cu caluti. Atractia principala este insa o constructie cu 2 niveluri pe care copiii o pot explora in siguranta si de pe care coboara 14 tobogane!

    Loc de joaca parcul tineretului

    Siguranta   ★★★✰✰

    Sunt locuri de joaca unde este bine sa supraveghezi ceva mai atent copilul, cu instalatii de catarare care par gandite pentru copii mai mici insa inaltimea este mare intrucat nu este instalat paviment care ar putea ridica nivelul solului.

    Vezi si:

    Boroboata. Cantec pentru copii mici

    Unde iesim in weekend cu copilul

    Greierele si furnica. Desene animate online

    Toalete   ★★✰✰✰

    Am gasit cateva toalete ecologice insa nu va fi usor sa le gasesti, nu par sa fie suficiente. La intrarea principala din intersectia Tineretului primele le gasesti pe aleea principala, la cca. 100 m pe dreapta.

    Vizite   ★★✰✰✰

    In primul rand o vizita in Parcul Tineretului este un prilej insa de a va bucura de natura si liniste. Sau te poti bucura de o plimbare cu bicicleta:

    i’Velo

    La intrarea de la intersectia si statia de metrou Tineretului are mare succes I’Velo, singurul proiect national de bike-sharing. Poti inchiria una dintre cele 160 de biciclete cu un act de identitate si 5 lei/ora sau 20 de lei/24 de ore.

    Parcul Tineretului biciclete i'Velo

    Programul iVelo in MAI 2016:

    • Luni-Vineri: 11:00 – 21:00 (ultima inchiriere la 20:00)
    • Sambata-Duminica: 10:00 – 21:00 (ultima inchiriere la 20:00)

    Programul iVelo in IUNIE 2016:

    • Luni-Vineri: 11:00 – 22:00 (ultima inchiriere la 20:30)
    • Sambata-Duminica: 10:00 – 22:00 (ultima inchiriere la 20:30)

    Gratuitate pot avea pentru 2 ore pensionarii, in baza actului de identitate si a talonului de pensie si persoanele cu varste intre 14 si 16 ani cu un act de identitate.

    Poti rezerva si online o bicicleta, completand formularul de aici.

    I’Velo este prezent in Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi, Sibiu, Alba Iulia si Oradea. Cu 10 centre de inchiriere a bicicletelor si aproximativ 1.000 de biciclete, I’Velo a inregistrat aproape 1.000.000 de utilizari in cei 5 ani de activitate.

    Proiectul Green Bee

    Parcul Tineretului Proectul Green Bee

    Copiii cu varste de 6-14 ani pot gasi in Parcul Tineretului in zona Rozariu proiectul de educatie ecologica Green Bee, care isi propune schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator. Prin intermediul unei abordari interactive a ecologiei si a unui stil de viata echilibrat, copiii pleaca cu nava Green Bee intr-o calatorie imaginara in spatiu. .

    In fiecare zi intre 10:00 si 18:00, timp de 45 de minute, copiii intra in nava si devin exploratori: primesc misiunea de a salva Pamantul sau de a gasi o noua planeta. Ecologia este predata sub forma unei aventuri SF, a unei calatorii prin spatiu si timp, pline de pericole si provocari, pe care tinerii exploratori trebuie sa le depaseasca. Accesul este gratuit.

    Aparate fitness pentru adulti   ✰✰✰✰✰

    Nu am gasit aparate de fitness, insa in parcul Lumea Copiilor, care este adiacent, vei gasi din belsug.

    Liniste   ★★★★★

    Parcul Tineretului lac liniste

    Parcul Tineretului este unul dintre cele mai linistite parcuri din Bucuresti, vei gasi multe locuri in care te poti bucura de natura si relaxare. Vara in parc se face plaja.

    Mancare/bauturi   ★★✰✰✰

    Cateva chioscuri cu gustari poti gasi la intrarea in parc de la intersectia Tineretului si alte cateva prin parc. Apa: 3 lei, Inghetata 3 lei/cupa.


    Citeste si:

    Modele de atasament copii – parinti si sanatatea emotionala

    Marii maestrii ai jocului De-a v-ati ascunselea: copiii de pana in 7 ani!

    10 Restaurante cu locuri de joaca pentru copii in Bucuresti


     

    Lac   ★✰✰✰ 

    Lacul are nu mai putin de 13 ha, este in curs de dragare si nu este de agrement.

    Umbra   ★★★★✰

    La majoritatea locurilor de joaca am gasit umbra, mai putin la locul de joaca cu multe tobogane. Daca e soare puternic incearca sa nu ajungi acolo in mijlocul zilei.

    Tarcuri pentru caini   ★★✰✰✰✰

    Am gasit doar unul aproape de B-dul Tineretului.

    Parcari   ★★✰✰✰

    Accesul in parc se poate face prin intrările dinspre Calea Șerban Vodă, Șoseaua Olteniței, Calea Văcărești si Bulevardul Tineretului. Din pacate nu exista in niciuna dintre aceste zone o parcare de mari dimensiuni destinata celor care viziteaza parcul. De-a lungul parcului pe B-dul Tineretului exista locuri de parcare gratuite insa acestea sunt foloste si ca parcari rezidentiale.

    Cum poti ajunge la Parcul Tineretului

    Stațiile de metrou ce deservesc parcul se află pe magistrala 2 și sunt următoarele: Tineretului (prima stație de la Piața Unirii), Eroii Revoluției, Constantin Brâncoveanu.

     

    Scurt istoric al Parcului Tineretului

    Parcul Tineretului se afla situat într-o depresiune vastă de la marginea Bucureștilor de altă dată, din vecinătatea marelui maidan denumit Valea Plîngerii. Mlaștinile au condamnat-o la o existență periferică, la propriu și la figurat. În Valea Plîngerii a fost timp de sute de ani groapa de gunoi a capitalei. În fiecare zi, sute de căruțe și camioane regurgitau resturile “Micului Paris”, pe care smîrcurile le digerau încet. Niște oameni necăjiți își făcuseră aici colibe de pămînt. Unii încercînd să supraviețuiască, – să mănînce, să îmbrace sau să vîndă- ce le pica din scormonitul în gunoaie. Cînd ridicau capul din mizerie, zăreau spre apus o coloană de fum negru ieșind pe coșul Crematoriului Uman Cenușa. Dinspre nord veneau pînă la ei miesmele morții și putrefacției, emanate de Abator și Ecarisaj. La urechea lor ajungea dangănul rar al clopotelor de înmormîntare de la Cimitirul Bellu, care închidea acest triunghi macabru, care înrăma Valea Plîngerii. Între timp, Abatorul s-a mutat, iar o parte din terenuri au fost asanate și consolidate. În perioada comunistă s-a făcut acolo Parcul Tineretului, un parc frumos, al doilea ca mărime al orașului, Sala Polivalentă, un cartier de blocuri si Palatul National al Copiilor. Amenajat intre 1965 si 1974 in mare parte prin “munca patriotica”, parcul dispune de mari suprafețe de joacă pentru copii, spații de odihnă și un debarcader cu dane pentru bărci cu rame. (Sursa: parcnaturalvacaresti.ro)

    Detalii Locație

    Județ:
    Bucharest

    Oraș:
    Bucharest

    DISTRIBUIE
    GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!

    EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

    NICIUN COMENTARIU

    ADAUGĂ COMENTARIU