Ce sa faci cand iti iesi din fire. Ghid pentru copiii care nu isi pot stapani furia, Editura Trei

Dawn Huebner ne ofera un ghid extrem de util atat pentru copii cat si pentru parinti, care ne ajuta sa intelegem ce este furia, ce o intretine si cum o putem stinge.

Situatiile prezentate in cartea Ce sa faci cand iti iesi din fire sunt pe intelesul copiilor, limbajul si solutiile sunt usor de retinut si de aplicat. Recomandam cartea pentru fiecare familie pentru a intelege emotiile si pentru a invata cum gestionam furia.

Aflam ce este furia, ce cuvinte o definesc si care pot fi situatiile care ne infurie si intelegem ca furia nu ne ajuta sa ne facem mai multi prieteni, ba din contra, prietenii ne ocoloesc daca noi reactionam tot timpul cu furie la diversele situatii care pot aparea.

Dawn Huebner ne ofera in Ce sa faci cand iti iesi din fire patru metode despre cum gestionam furia, dar prezinta si alte recomandari si sfaturi pentru a-i ajuta pe copii sa constientizeze despre importanta de a avea relatii mai bune cu cei din jur, cu prietenii, familia sau colegii.

Aflam ce sunt “gandurile aprinse” si cum acestea ne fac sa ne intretinem furia. Cei mai multi dintre oameni, cand se infurie incep sa se gandeasca si sa vorbeasca cu ei insisi despre cum sunt furiosi. Ce poti sa faci in acest caz? Aplicam Metoda 1 care ne spune ca trebuie sa ne linistim putin ca sa treaca gandurile aprinse, sau aplicam Metoda 2 care ne invata cum sa umplem mintea de ganduri limpezi, care sting focul gandurilor aprinse.

Ce sa faci cand iti iesi din fire

Trecem de la “Ah, ce mi-a facut prietena mea” la “ Nu merita sa ma enervez pentru asta sau la “Pot sa fac fata”. Pe cateva pagini copiii sunt incurajati sa gaseasca ganduri limpezi pentru diferite situatii in care ar putea fi furiosi. Dar aflam si un secret: gandurile limpezi functioneaza doar cand noi ne gandim la ele si nu altcineva vine si ne spune un gand limpede. Daca exersezi de suficiente ori cu gandurile limpezi, o sa iti fie din ce in ce mai usor sa apelezi la ele si vei vedea ca poti face fata dezamagirilor si supararilor. Nu poti impiedica gandurile aprinse, dar ai puterea sa faci ceva ca sa nu le mai intretii.


 RECOMANDARE


Ne-a placut la fel de mult si cartea: Minunata palarie a lui Millie, poveste despre imaginatie de la Editura Pandora M

Invatam si cum ne putem elibera furia in siguranta, caci atunci cand ne infuriem, furia se imprastie in tot corpul nostru si trebuie eliberata pentru ca noi sa ne simtim bine din nou. Cum este eliberata furia cel mai des de catre copii? Prin cuvinte urate, prin tipete, imbrancituri, arunca cu obiecte, lovesc sau strica ceva.

Ce putem face ca sa ne eliberam de furie dar sa nu-i afectam pe cei din jur? Putem sa lovim cu pumnul intr-o perna sau sa tipam incet, dar autorii ne recomanda  si alte doua metode foarte eficiente de a elibera furia. Afla care sunt acestea si ce alte metode de gestionare a furiei invatam din Ghidul pentru copiii care nu isi pot stapani furia: Ce sa faci cand iti iesi din fire, de la Editura Trei.

Iti recomandam de la Editura Trei si cartea: Cand apare copilul. O psihanalista da sfaturi parintilor – de Francoise Dolto.

Ce sa faci cand iti iesi din fire de Dawn Huebner este o carte foarte buna atat pentru copii, parinti cat si pentru educatori sau oricine lucreaza cu copiii, caci conceptele simple si usor de pus in aplicare ne pot fi de ajutor in orice moment.

Tip selectie: Pe incercate

De unde poti cumpara cartea? Click aici.

Articol scris de Zina Nichita, Editor Gokid.

Iti recomandam si:

Minunata palarie a lui Millie, poveste despre imaginatie de la Editura Pandora M

Parentaj sensibil si inteligent. Sa ne intelegem pe noi insine, pentru a creste copii fericiti. Daniel J. Siegel, Mary Hartzell

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU