Sunt Timid de Karen Bryant-Mole. Cum le explicam copiilor timiditatea?

Cum le explicam copiilor emotiile pe care le traiesc? Cum ii ajutam sa le inteleaga si sa isi depaseasca temerile si timiditatea?

Cum ii ajutam sa vada, sa inteleaga ca a fi timid este ceva comun, natural si nu este ceva de care sa iti fie jena sau rusine?

Cred ca cel mai simplu este prin povesti si joc.

Da, prin poveste si prin exemplificare copiii inteleg ce este timiditatea, ce inseamna sa te intimidezi.

Cartea pentru copii Sunt timid de Karen Bryant-Mole de la Editura Pandora M este excelenta pentru a-i ajuta pe cei mici sa inteleaga ce inseamna timiditatea, sa fii timid, sau sa te intimidezi.

Aceasta carte face parte dintr-o serie de 3 carti Emotiile tale, care abordeaza cate o emotie, pe care o ilustreaza intr-un mod amuzant pentru a fi cat mai pe intelesul celor mici: Sunt timid, Sunt trist, Mi-e frica.

Felul in care sunt aratate situatiile concrete ii ajuta pe copii sa se regaseasca in ele si sa vada ca este un comportament natural, ca este o trasatura de caracter – asa cum exlica si la finalul cartii, unde gasim cateva recomandari pentru parinti despre cum sa folosim cartea si cum ii ajutam pe copii sa vorbeasca despre timiditate.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

sunt-timid

Si ca sa nu creada ca timiditatea este specifica doar copiilor, in carte sunt exemplificate si cateva situatii cu adulti care se simt intimidati.

Daca vorbim despre a fi timid, daca explicam copiilor de ce se simt timizi in anumite situatii, cu siguranta ca vor trece mai usor peste momentele de stangacie si nesiguranta si usor-usor isi vor gasi curajul de a face primul pas.

Citeste mai multe despre timiditate:

Timiditatea la copii: anxietate socială şi stângăcie în interacţiunile cu oamenii. Cum îi afectează timiditatea pe copii

Cum depăşesc copiii timiditatea. Darul ascuns al timidității

cum-explicam-timiditatea

Tip selectie: Pe incercate

De unde poti cumpara cartea despre timiditatea copiilor? Click aici.

Iti recomandam si alte carti de la Editura Pandora M:

Minunata palarie a lui Millie, poveste despre imaginatie de la Editura Pandora M

Ce sa faci cand iti iesi din fire. Ghid pentru copiii care nu isi pot stapani furia, Editura Trei

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 14 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU