12.000 de participanti la KINOdiseea

Festivalul International de film pentru copii KINOdiseea a avut 12.000 de vizitatori care au intrat in lumea de basm!

_MG_4744Festivalul s-a desfasurat in perioada 15-22 noiembrie in Bucuresti, la Cinema Studio, Cinema Eforie, Cinema PRO si Carturesti Verona si s-a bucurat de sali pline si aprecieri deosebite.

 

Peste 12.000 de persoane au mers la filmele, atelierele si balul mascat din cadrul KINOdiseea, Festivalul International de Film pentru Copii, care a avut loc in perioada 15-22 noiembrie in Bucuresti. KINOdiseea a oferit atat celor mici cat si celor mari saisprezece filme, noua in competitie, unul in afara selectiei oficiale si sase in retrospectiva.

 

Filmele care au intrat in concurs sunt productii noi, premiate international si au prezentat povestile unor copii din alte tari imbogatindu-le celor mici cunostintele si imaginatia. Pe langa proiectii, KINOdiseea a organizat saptesprezece ateliere: actorie, efecte speciale, montaj, costume, reciclare creativa, improvizatie si multe altele. Copiii au avut sansa de a cunoaste profesionisti din lumea filmului care le-au impartasit din tainele cinematografiei.

 

Premiul pentru cel mai bun film, acordat de juriul de copii, a mers la pelicula Pe cuvant de pionier! (regia Alexandr Karpilovskij), o poveste din Rusia anilor ’70 in care doi elevi gasesc un caine abandonat si pornesc intr-o aventura pentru a-l salva. Prietenul meu, portocalul  (regia Marcos Bernstein), filmul care a starnit emotii puternice si discutii aprinse la iesirea din sala, a primit premiul publicului.

Vorbind despre dragostea si prietenia dintre Zeze si un portocal, care devine _MG_4831partas la visele si nazbatiile copilului de opt ani, pelicula braziliana a fermecat prin candoare si actiune.

KINOdiseea a adus in Romania, pe perioada festivalului, producatori, regizori, directori de imagine si actori ai filmelor din competitie, care au discutat cu copiii dupa proiectii. Vladimir Esinov, producatorul filmului Pe cuvant de pionier! a tinut trei sesiuni de intrebari si raspunsuri dupa proiectiile sale si s-a aratat placut impresionat de publicul din Romania: « Copiii din tara voastra sunt extrem de inteligenti si apreciez intrebarile si curiozitatea lor.» « Ma bucur ca festivalul este facut in special de tineri si ca exista un interes puternic al copiilor sa participe la el. M-am plimbat la multe evenimente de gen, iar la KINOdiseea apreciez curatenia din sufletele oamenilor si ardoarea cu care s-a lucrat la aceasta manifestare. Sunt recunoscator celor care au investit financiar in acest festival si va asigur ca va da rezultate. », a adaugat Vladimir Esinov.

Incantata de atmosfera de basm de la KINOdiseea, Katerina Spurova, producatorul filmului Fierarul din Woodham, prezenta la Bucuresti alaturi de directorul de imagine si de doi copii protagonisti, a marturisit:

« Ne-am bucurat sa vedem reactiile copiilor. Au trecut de la frica la bucurie si au reactionat la momentele cheie din film. De asemenea, suntem recunoscatori actorilor care au dublat pentru ca au transpus rolurile foarte bine. »

 

Aflat la cea de-a cincea editie, festivalul isi propune ca an de an sa ii incante pe cei mici cu filme inspirationale si educative si sa puna o piatra de temelie educatiei audiovizuale in Romania. Se doreste crearea unei comunitati de cinefili si incurajarea copiilor de a invata prin intermediul filmului. Ioana Sandu, copil protagonist in filmul

_MG_4831Domnisoara Christina (regia Alex Maftei) si membru al juriului, a spus: « Festivalul a fost o experienta unica. Nu m-am gandit ca cineva ar putea tine cont de opiniile mele cinematografice si m-am bucurat ca am putut fi de folos. » Actorul Dan Bordeianu a prezentat galele KINOdiseea si a declarat despre initiativa: « E minunat ca se intampla asta in Bucuresti si ca cei mici pot viziona filme la care altfel nu au acces. Industria filmelor pentru copii ar trebui luata in seama si in Romania. Sala este arhiplina, iar reactiile pe masura. »

 

KINOdiseea este membru al Asociatiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) si este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internationale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a editie, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a editie, International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la editia cu numarul 30 si Cine-Jeune de l’Aisne, editia 31. Festivalul International de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Apa Nova, Centrul National al Cinematografiei si Uniunea Cineastilor din Romania.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU