ABIFF Animation Bucharest International Film Festival #4 |Cinemax Veranda, 6-8 septembrie 2024

PROGRAM ABIFF Animation Bucharest International Film Festival #4 la Cinema Veranda, 6-8 septembrie 2024

Vineri, 6 septembrie – Deschiderea festivalului
19:00 CELE PATRU SUFLETE ALE COIOTULUI (FOUR SOULS OF COYOTE)
Regia Áron Gauder, Ungaria, 1h43 min, 2023
Premiul Juriului la Festivalul Internaţional de Film de Animație de la Annecy, 2023
Sinopsis: Indienii americani protestează împotriva construirii unei conducte de petrol pe pământul strămoșilor lor. Bătrânul tribului povestește despre Creație, amintindu-ne că trebuie să ne găsim locul în armonia naturii.

Sâmbătă, 7 septembrie

11:00 COMPETIȚIE INTERNAȚIONALĂ ANIMAȚII PENTRU COPII
Durată: 1h19min
Descriere:
FELLED, regia Joy Zou, Australia, 5 min, 2023
Un spirit al copacului descoperă că arborele său a fost tăiat și plănuiește să se răzbune pe maleficul făptaș.

FLYING, regia Lolita Nikolova, Bulgaria, 7 min, 2023
Încă de la prima suflare, un pui de vultur se află într-o situație fără speranță. Soarta sa a fost deja pecetluită, iar sfârșitul se anunță și mai înspăimântător decât începutul. Pentru a depăși limitele curții în care a căzut, va trebui să înfrunte dușmanul de temut al cotețului de găini.

A SINGLE DAY, regia Janne Willockx, Belgia, 7 min, 2024
Bunicul adoră ordinea și regulile. Atunci când rutina sa zilnică începe să se destrame cu fiecare greșeală pe care o face, casa sa de încredere se transformă într-un vârtej haotic de forme și culori pe care încearcă cu disperare să le țină sub control, până când nu mai poate.

NIX’S SYMPHONY, regia Karina Loerchner, Canada, 6 min, 2024
Libelle, mama lui Nix, avea abilități excepționale. Excela în știință și inginerie, fiind și un inventator și compozitor renumit. Acum, Nix, o tânără muziciană și inventatoare, trebuie să ducă mai departe această moștenire remarcabilă.

HOOFS ON SKATES, regia Ignas Meilūnas, Lituania, 12 min, 2024
Într-o iarnă feerică, doi prieteni se distrează patinând pe un lac înghețat când, brusc, o lume ciudată și necunoscută se deschide sub ei. Acum, trebuie să învețe cum să se comporte cu cei diferiți, fără să lase frica și prejudecățile să îi domine.

MY NAME IS EDGAR AND I HAVE A COW, regia Filip Diviak, Cehia, 8 min, 2023
Viața obișnuită a lui Edgar este dată peste cap de un vițel nou-născut pe care îl vede într-o excursie turistică la un abator.

LEAP OF FAITH, regia Martina Doll, Coline Reverbel, Kenzo Talma, Edgar Vernier, Lisa Vlaine, Anaïs Dos, Franța, 8 min, 2023
O fetiță este în vacanță la plajă cu frățiorul ei, când, deodată, se îndrăgostește la prima vedere de un băiat misterios pe care îl vede în depărtare.

LUCE AND THE ROCK, regia Britt Raes, Belgia, 13 min, 2022
Într-o zi, din senin, o Stâncă gigantică apare în mijlocul satului liniștit în care locuiește Luce. Sătenii nu își mai pot deschide nici măcar ușile caselor! Luce este furioasă: pleacă de aici, Stâncă, nu ai ce căuta aici! Și de ce ești aici, până la urmă?

MOON MOLE, regia José Régio, Laura Gonçalves, Alexandra Ramires, Leonor Pacheco, Dimitri Mihajlovic, Portugalia, 3 min, 2022
O cârtiță curioasă explorează lumea din jurul ei.

ENGRAM, regia Yichen Wang, China, 3 min, 2024
O fată cade în Țara Uitată și își regăsește, din întâmplare, amintirile pierdute despre un câine din copilărie.

THE TURNIP, regia Piret Sigus, Silja Saarepuu, Estonia, 7 min, 2022
Povestea filmului se bazează pe folclorul slav, prezentând evenimentele dintr-un unghi subteran – ce s-a întâmplat în timp ce țăranii cultivau legume. Filmul explorează și teme precum proprietatea, colaborarea și trădarea.

12:45 ABIFF CLASIC – Medalion “Constantin Păun”
Durată: 1h 3 min
Constantin Păun este un regizor român cunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul filmului de animație și ficțiune. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București (promoția 1976), Păun a lucrat atât în televiziune, cât și în cinematografie, regizând filme precum Melodii la Costinești (1983) și Novăceștii (1989), câștigător al Premiului ACIN în 1988.
A început cariera la Studioul Animafilm, sub îndrumarea lui I.P. Gopo, și a continuat să regizeze scurtmetraje și documentare apreciate, explorând diverse teme culturale și istorice. Printre filmele sale notabile se numără serialele animate Misiunea Spațială Delta și Neînfrânții.
În ultimele sale lucrări, Constantin Păun s-a orientat către zona experimentală, aducând o perspectivă inovatoare asupra animației și filmului scurt, continuând să surprindă prin abordări neconvenționale.

Acest slot conține următoarele scurtmetraje:
Bolovanul, 6 min, 1990
Oglinda – Misiune spațială Delta, 7 min, 1981
Dublura – Misiune spațială Delta, 8 min, 1981
Tunelul – Misiune spațială Delta, 10 min, 1982
Colorații, 9 min, 1991
Timpul, 7 min, 1984
Trenul, 16 min, 2014

14:15 COMPETIȚIE INTERNAȚIONALĂ ANIMAȚII DE AUTOR
Durată: 1h30min
Descriere:
LIFE IS THE POEM BY PSYCHOPATH, regia Yuanshen Yang, Japonia, 6 min, 2024
Într-o noapte ploioasă, un bărbat este ucis într-un parc, iar protagonistul este martor. El sună la poliție, dar bateria telefonului se descarcă. În timp ce așteaptă, memoria lui începe să-l joace…

ZIDANE ROULETTE, regia Emy Mirel Ivasca, România, 9 min, 2023
Un băiat vede de la fereastra apartamentului său un copil care se joacă singur cu o minge în fiecare zi.

THE ILLUMINER, regia Lachezar Velinov, Bulgaria, 7 min, 2023
Este o poveste despre calea pe care fiecare dintre noi este menit să o urmeze. Odată ce am ales calea dificilă, trebuie să o urmăm până la capăt. La începutul călătoriei, omul nu cunoaște durerea celorlalți. Ni se arată ce se întâmplă atunci când cineva dă dovadă de compasiune și care este prețul pe care îl plătim.

ECHOES, regia Robinson Drossos, Franța, 7 min, 2024
„Echoes” este o aventură contemplativă în adâncurile unei lumi zgomotoase. Ghidați de o melodie îndepărtată care răsună prin beton și stâncă, îl urmărim pe un personaj care rătăcește în întuneric. Locuri ciudate prind contur în lumina lanternei sale, iar sunetul picăturilor de apă pe pământ ne însoțește pașii. În depărtare, auzim o muzică înăbușită… de unde vine oare?

PIG, regia Jorn Leeuwerink, Olanda, 8 min, 2022
Un grup de animale conectează o rețea electrică la râtul în formă de priză al unui porc mare, adormit. Animalele folosesc energia porcului pentru lucruri simple la început, dar în curând devin dependente de un oraș în care fiecare lucru – util sau inutil – este automatizat… Cât timp poate dura asta?

US, THE SEA AND THE SAD END, regia Malgorzata Rybak, Polonia, 2 min, 2023
În sfârșit ajungi la locul tău preferat de snorkeling, dar brusc totul scapă de sub control. Știi de ce?

DE IMPERIO, regia Alessandro Novelli, Portugalia, 13 min, 2023
Într-o noapte liniștită, un grup de fugari încearcă să-și găsească drumul spre centrul clădirii, unde se adună întreaga rezistență. Evitând supravegherea, ei trec prin camerele Giganților și sunt martorii rutinelor lor macabre.

SCRUBBY, regia Paul Vollet, Germania, 7 min, 2023
Scrubby vrea să trăiască pentru totdeauna în blana deasă a mamei sale, dar ea începe să-și piardă părul. Când aduce înapoi un fir de păr care a zburat, tot ce găsește este un morman de păr și o urmă în zăpadă. În căutarea mamei sale, Scrubby întâlnește o creatură goală și înghețată. Este blana lui suficientă pentru a-i încălzi pe amândoi?
DETOURS AHEAD, regia Esther Cheung, Canada, 8 min, 2024
O călătorie cu mașina trasează o tranziție de la durere la acceptare prin văi, intersecții și ocolișuri. Este o meditație asupra singurătății și exprimă relația schimbătoare a autoarei cu locul.

ONLY PAPER, regia Maxime Vouillon, Franța, 12 min, 2022
Doi copii așteaptă pe treptele unui orfelinat întoarcerea mamei lor.

FATHER’S MOUNTAINS, regia XiaoJun Tan, China, 11 min, 2023
Aceasta este o poveste emoționantă despre „acasă” și apartenență, explorând semnificația tatălui și a muntelui. Un tată și fiul său trăiesc în munți, unde tatăl, pietrar, muncește din greu pentru familia sa. Fiul, curios de ce e dincolo de munte, întreabă mereu. Răspunsul tatălui e mereu același: „Dincolo de munți, e un alt munte.” Maturizându-se, fiul pleacă în căutarea propriei căi într-un oraș îndepărtat. După ani de căutări, înțelege mai bine viața tatălui și semnificația munților. Cu o nouă înțelegere, se întoarce și îi răspunde tatălui: „Dincolo de munți este un alt munte!”

16:15 M.K. CIURLIONIS AI
Regie: Antanas Skučas, Julius Zubavičius, Artificial intelligence, Lituania, 2023, 1h
Sinopsis: M.K. Ciurlionis AI este un film generat de inteligența artificială pe baza desenelor și muzicii lui M. K. Ciurlionis. Spectatorii se vor putea cufunda într-o călătorie suprarealistă într-o lume abstractă. Acesta este primul proiect de acest fel. Motivele pentru care a fost aleasă această soluție audiovizuală sunt cunoscute doar de inteligența artificială.

Duminică, 8 septembrie

15:00 BEST OF UNATC
Durată: 1h12min
Descriere: BEST of UNATC reunește cele mai amuzante și provocatoare scurtmetraje produse în ultimii ani la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale din București.

THALASSOPHOBIA, regie Runa Postelnicu, 3 minute, 2023
Thalassophobia prezintă un moment din viața unui individ care desenează obsesiv cercuri. Prins într-o lume atemporală ocupată de monștri, personajul celebrează realizarea cercului perfect.
NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII, regie Cristian Radu, 2 minute, 2017
Celebrul poet român Nichita Stănescu povestește despre o conversație telefonică ciudată pe care a avut-o acum câteva zile.

EXQUISITE CORPSE, regie Radu Pop, 1 minut, 2018
Jocul aleator al influențelor externe este ceea ce ajunge să ne definească personalitatea. E un joc cu foarte puține reguli la care nu putem să nu participăm. Dar mai putem atunci discuta despre identitate? O scurtă metaforă despre ce ne face să fim noi înșiși, bazată pe un joc de societate suprarealist.
DESPRE CE NAIBA SĂ SCRIU?, regie Matei Monoranu, 4 minute, 2019
Un scriitor extrem de leneș vizează să scrie ceva demn de un mare premiu în timp ce se luptă cu deliciile procrastinării. Lucrurile se schimbă când o țânțăroaică talentată intră pe geam aducând cu sine posibilitatea scrierii unei capodopere.

NU MĂ UITA, regie Ruxandra Socor, 7 minute, 2022
O dansatoare pierde legătura cu realitatea în timp ce memoria ei se deteriorează.

MICUL EROU, regie Elena Ciolacu, 5 minute, 2018
Într-o zi de primăvară, imediat ce ploaia s-a oprit, un băiețel încearcă să o convingă pe mama lui veșnic ocupată, să iasă împreună la joacă. Dezamăgit de respingerea ei, acesta iese afară singur, dar apariția unui fluture albastru îi aprinde imaginația și alături de el pornește într-o aventură de eliberare a mamei sale din izolarea grijilor și treburilor.

CREATURE, regie Dorel Hărgărit, 3 minute, 2021
Un creator încearcă să-și pună creatura să asculte o melodie clasică. Creatura își dă seama că preferă altă melodie și suportă consecințele.

SISIPHESCU, regie Maria Dimancea, 1 minut, 2020
Adaptare modernă a mitului lui Sisif, Sisiphescu spune povestea unui bătrân care încearcă să își urce noul fotoliu până la ultimul etaj al blocului în care locuiește.

VECINUL, regie Călin Gherghevici, 6 minute, 2022
După un mic accident între doi prieteni, noua minge a unuia dintre ei sare peste un gard mare de beton, în curtea unei case abandonate. Se crede că această casă este reședința unui monstru numit domnul Cornel, mâncătorul de copii, un bătrân păpușar. Mihai, protagonistul filmului, merge să caute mingea pe proprietatea acestui bătrân misterios.

VIZITA, regie Matei Salomia, 7 minute, 2024
Un veteran al Primului Război Mondial străbate un oraș distrus pentru a se întâlni cu foștii săi camarazi de luptă. Este urmărit îndeaproape de propria umbră, care pare că încearcă să-l domine. Luând dimensiuni tot mai amenințătoare, umbra reușește să-i ia prietenii, iar în final să-l acapareze și pe el. Totuși, prietenia celor care nu mai sunt reușește să-i dea tăria de a înfrunta trauma supraviețuitorului și de a face primii pași către împăcarea cu trecutul.

DEGETE DE STICLĂ, regie Alina Gheorghe, 7 minute, 2022
O femeie modelează caracatițe din propria carne. Atunci când rămâne fără material trebuie să dea ochii cu creația ei.

SCUFIȚA ALBĂ, regie Valentin Dragu, 4 minute, 2022
O fetiță pornește pe poteca din pădure care duce spre casa bunicii. Pe drum se întâlnește cu vânătorul, care se oferă să o însoțească pentru siguranța ei.

WATERMELON, regie Azzahra Viana, 4 minute, 2023
După-amiază, în sufragerie, o familie se adună pentru a împărți o masă. Cel mai mic copil privește cu nerăbdare o felie de pepene verde, dar fratele său mai mare îl avertizează să îndepărteze cu atenție semințele pentru a evita orice potențiale neplăceri. Cu toate acestea, copilul mai mic nu ia în seamă sfaturile fratelui său și în schimb pornește într-o călătorie plină de imaginație, prevăzând consecințe amenințătoare.

ANCHOR, regie Peter Vilmos, 17 minute, 2024
Experiența unei tinere în rutina ei zilnică, dezorganizată și monotonă, devine din ce în ce mai dificilă, pe măsură ce încearcă să renunțe la obiceiuri nesănătoase, pierzând în același timp accesul la experiențe esențiale ale propriei ființe.

16:45 ART COLLEGE 1994
Regia Liu Jian, China, 1h58 min, 2023
Selecție Competiție Berlinale, 2023
Sinopsis: În anii ’90, un grup de studenți de la Academia de Arte din Sudul Chinei își urmează studiile și se pregătesc să înfrunte lumea. China se deschide către Occident, iar viețile studenților sunt un amestec de povești de dragoste și prietenii, căutări artistice, idealuri și ambiții generate de noile influențe. Prinși între tradiție și modernitate, ei trebuie să decidă cine vor să devină.
Regizorul și pictorul Liu Jian combină ilustrații moderne stilizate cu o pasiune pentru artă și viață. Impregnat cu un umor negru și neconvențional, opera sa prezintă speranțele și visele artistice ale unei întregi generații care trece la maturitate. Oameni, evenimente și stiluri se amestecă cu peisajul urban și hibernal al unei țări aflate în schimbare.

19:00 ÎN PĂDUREA MINUNATĂ (INTO THE WONDERWOODS)
Regia Alexis Ducord, Vincent Paronnaud, Franța, Luxemburg, 1h20 min, 2024
Proiecție specială Festivalul Internațional de Film de la Cannes, 2024
Selecție Competiție Festivalul Internaţional de Film de Animație de la Annecy, 2024
Sinopsis: Angelo, un băiețel de 10 ani, visează să devină explorator și zoolog. Într-o călătorie cu familia pentru a-și vizita bunica, părinții săi îl uită din neatenție într-o parcare de pe autostradă. Lăsat singur, Angelo decide să traverseze pădurea în căutarea familiei sale. Pășește într-o lume întunecată și misterioasă, populată de creaturi ciudate, unele mai prietenoase decât altele…

Pentru bilete accesați pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/538289685335853/

ABIFF este un festival dedicat animației, care se distinge prin diversitate, inovație și implicare în comunitate. Cu un program variat și bogat, ABIFF oferă o experiență cinematografică inedită și educativă pentru toate vârstele.

ABIFF Animation Bucharest International Film Festival #4 este produs de Mockra Productions și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale din București”, Cinemax Veranda

📍 CINEMAX Veranda Mall – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/538289685335853/

Detalii Eveniment

Perioada:
06-08 Septembrie 2024

Ora incepere:
19:00

Ora terminare:
21:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL