Adevarata educatie pentru o viata implinita – Marshall B. Rosenberg

"Adevarata educatie pentru o viata implinita" de Marshall B. Rosenberg se bazeaza pe Comunicare Nonviolenta, un sistem care promoveaza comunicarea bazata pe empatie, respect reciproc, cooperare si relatii autentice.

Comunicarea nonviolenta ne invata cum sa avem o abordare empatica a relatiilor din viata noastra.

Ne dorim relatii sanatoase, autentice si bazate pe respect reciproc, dar cum sa invatam acest lucruri daca nu din carti? Caci scoala, din pacate, nu ne ofera nici modele si nici sisteme sanatoase de educatie. Asadar este responsabilitatea noastra sa ne instruim, sa invatam incontinuu.

Adevarata educatie pentru o viata implinita – Marshall B. Rosenberg

Vechea formula a invatamantului a fost creata pentru a da societatii muncitori care nu se gandeau prea mult la propriile lor vieti. Dar la ora actuala, ea face ca multe scoli sa se lupte cu rezultate proaste, cu lipsa de respect in randul elevilor, profesorilor si cu probleme legate de siguranta individuala. Elevii sunt nemultumiti, la fel si familiile lor, profesorii si directorii de scoli sunt frustrati si toata lumea abia asteapta weekendul…

Este nevoie de o noua abordare a educatiei, care sa fie in interesul tuturor celor din comunitate.

Dr. Marshall Rosenberg materializeaza aceasta viziune in ideea de educatie pusa in slujba Vietii. Veti descoperi Comunicarea nonviolenta – care ofera o perspectiva asupra educatiei bazata pe respect reciproc in relatiile dintre elevi si profesori, directori si parinti.

Marshall Rosenberg, doctor in psihologie, este cel care a conceput si dezvoltat Comunicarea Nonviolenta, un sistem care promoveaza comunicarea bazata pe empatie, respect reciproc, cooperare si relatii autentice.

Asimiland aceste principii, veti putea sa:
• Mariti interesul, realizarile si cantitatea de informatie acumulata de elevi
• Creati o atmosfera de studiu sigura si placuta
• Cultivati inteligenta emotionala, respectul si compasiunea
• Rezolvati conflictele si sa dezamorsati situatiile potential violente
• Redescoperiti bucuria de a educa elevi cu adevarat motivati

„Cartea lui Marshall Rosenberg pune sub un mare semn de intrebare conceptia actuala asupra educatiei si a structurilor educationale. Principiile ei de baza pot genera mai multa armonie in clasa, in familie si in societate. Atat educatorii, cat si parintii au nevoie de principiile pe care le regasesc in cartea: Adevarata educatie pentru o viata implinita.“
Dr. Jeannette Vos, coautor al The Learning Revolution

De unde puteti cumpara cartea bazata pe comunicare nonviolenta? Click aici.

Tip selectie: Pe incercate


 

Va recomandam si alte carti de parenting pozitiv:

Lacrimi si crize de furie – de Aletha Solter

Retete de jocuri. De ce si cum sa te joci cu copilul tau – Lawrence J. Cohen.

Educatie sexuala pentru copii si adolescenti sau Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex, de Meg Hickling

Deasemenea, va recomandam sa consultati pagina noastra de Cursuri pentru parinti daca doriti sa urmati un curs, seminar sau atelier care sa va ajute in comunicarea cu copiii.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU