Lacrimi si crize de furie, de Aletha Solter

Cum gestionam crizele de furie ale copiilor? Cum trebuie abordat plansul acestora? Citeste cartea pentru parinti Lacrimi si crize de furie, de Aletha Solter.

Pe Aletha Solter am descoperit-o in perioada sarcinii cand am citit cartea Bebelusul meu intelege tot – Aletha Solter. Acesta a fost momentul care mi-a schimbat viziunea despre parenting, am constientizat ca sfaturile celor din jur pot sa fie daunatoare, chiar daca sunt oferite din dragoste. Sa-l lasi pe bebelus sa planga singur in camera lui nu este o „metoda buna de calire” chiar daca este recomandata in continuare de multe cadre medicale. Mesajul pe care il primeste bebelusul in acest fel este ca persoana lui nu este importanta, ca mama si tata au altceva mai bun de facut in momentul in care el plange si deci ca el nu conteaza, dar invata si ca nu are control asupra propriei vieti. Mi se pare destul de periculos pentru o fiinta sa creasca cu asemenea conceptii.

Un lucru care a fost aplicat zeci de ani la rand nu inseamna ca este cel mai bun lucru pe care il poti oferi copilului tau. Suntem norocosi ca avem acces la carti si internet care ne ofera informatii vitale privind cresterea si educarea sanatoasa a copiilor nostri.

In septembrie 2012, cand am participat la Conferinta Alethei Solter, am avut ocazia sa cumpar si ce-a de-a doua carte a acesteia, care a aparut si la noi: Copiii noştri, frumoşi şi sanatosi. Iar in toamna anului trecut a aparut si ce-a de-a treia carte: Lacrimi si crize de furie.
Aletha Solter mi-a schimbat viata asa ca ii sunt recunoscatoare pentru tot ce are de oferit pentru noi, parintii. In acelasi timp si cei care au facut posibil sa apara cartile in Romania merita admiratia noastra.

Review scris de Zina Nichita.

Lacrimi si crize de furie – este a treia carte de Dr. Aletha Solter care a fost tradusa in Romania.

Ești derutată de plânsetele bebelușului tău sau de crizele de furie ale copilului?

Te simţi neputincioasă, depășită de situaţie sau furioasă?

Te pun pe gânduri sfaturile contradictorii primite de la cei din jur?

Cartea de faţă te va încuraja şi te va ajuta să rămâi conectată la copilul tău în aceste momente dificile. Tradusă deja în unsprezece limbi, „Lacrimi şi crize de furie” descrie un nou mod de a reacţiona la plânsul copiilor, de la naştere până la vârsta de opt ani. Această abordare revoluţionară şi plină de respect faţă de copii are o multitudine de beneficii:

  • îi ajută pe bebeluşi să doarmă toată noaptea
  • previne problemele comportamentale
  • sporeşte puterea de concentrare a copiilor
  • reduce agresivitatea şi hiperactivitatea
  • îi ajută pe cei mici să se vindece de stres şi traume

De unde puteti cumpara cartea Lacrimi si crize de furie, de Aletha Solter? Click aici.

Tip selectie: Pe incercate


Va recomandam si alte carti de parenting pozitiv:

Adevarata educatie pentru o viata implinita – Marshall B. Rosenberg

Retete de jocuri. De ce si cum sa te joci cu copilul tau – Lawrence J. Cohen.

Educatie sexuala pentru copii si adolescenti sau Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex, de Meg Hickling

Françoise Dolto, Ce sa le spunem copiilor – cand sunt foarte mici, cand sunt bolnavi, cand se bucura, cand sunt tristi

Cand apare copilul. O psihanalista da sfaturi parintilor – de Francoise Dolto

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU