Baby Loves Gym, un proiect de conștientizare al Asociației Kineto Bebe

București

Asociația Kineto Bebe lansează campania de conștientizare Baby Loves Gym, pentru a trage un semnal de alarmă asupra nevoii reale de mișcare pe care o au copiii cu vârste cuprinse între 3 luni – 3 ani, pentru o dezvoltare sănătoasă. Într-o țară în care incidența obezității, afecțiunilor datorate sedentarismului și alimentației nesănătoase este o realitate, specialiștii susțin că este nevoie de o schimbare de atitudine a părinților, care încurajând mișcarea sănătoasă a bebelușilor, dau șansa unui start corect în dezvoltarea neuropsihomotorie a copiilor.

În contextul actual, când societatea este din ce în ce mai sedentară, dragostea de mișcare trebuie cultivată de la vârste foarte mici. Dacă în alte țări bebelușii sănătoși împreună cu mamele lor sunt integrați foarte rapid în programe de dezvoltare neuropsihomotrie și socializare, la noi nu există multe astfel de oportunități. De aceea am decis să oferim publicului mai multă informație științifică, evenimente și acțiuni unde părinții să aibă șansa de a învăța, alături de cei mici, ce înseamnă mișcare sănătoasă pentru bebeluși și cum poți să faci din sport un mod de viață până la adânci bătrâneți” declară Raluca Chișu, fondatoarea Asociației Kineto Bebe.

În primii doi ani de viață, bebelușul beneficiază de foarte multe ocazii de a învăța mișcări, jocuri, cântece și mămici. Aceste ocazii, folosite din plin, duc la atingerea unui nivel optim de dezvoltare neuromotorie și emoțională, socială și lingvistică, dar și a sentimentelor și a modului de gândire ale copilului. Ședințele de stimulare motorie prin gimnastică, ajută la folosirea din plin a acestor ocazii ajutând ca fiecare moment din viața bebelușului să fie folosit la maxim!

Baby Loves Gym este un concept care propune programe de exerciții adecvate vârstei copilului, cu scopul de a-l ajută să atingă mai devreme etapele de dezvoltare neuromotorie, cultivând în același timp dragostea acestuia pentru mișcare și îmbunătățindu-i abilitățile psihomotorii.

Beneficiile programelor Baby Loves Gym sunt multiple, vizând atât copiii, căt și mămicile. Printre ele amintim:

  • atingerea mai rapidă a etapelor de dezvoltare neuromotorie;

  • adaptarea mai ușoară la schimbările de mediu familial și la prezenta persoanelor noi, îmbunătățindu-le posibilitățile de relaționare;

  • stimularea abilităților psihomotorii ale copilului;

  • satisfacerea nevoilor sale de mișcare, indiferent de vârstă;

  • posibilitatea depistării eventualelor deviații și deficiente ce pot să apară de-a lungul perioadelor de creștere;

  • furnizează mamei oportunități de relaționare cu alte mămici cu copii de vârste apropiate, cu care pot schimba impresii, sfaturi, eliminând rutina zilnică etc și mai important este faptul că oferă informații referitoare la modalități de mobilizare și poziționare a copilului, pe care multe dintre ele nu le cunosc.

Echipa de specialiști a Asociației Kineto Bebe, kinetoterapeuți, psihologi etc. oferă în campania Baby Loves Gym informațiile de care are nevoie un părinte pentru a alege mișcarea corectă și benefică pentru copilul său, invită părinții și copiii la acțiuni diverse unde pot experimenta programele de mișcare, răspunde întrebărilor părinților pe site-ul www.kinetobebe.ro și promovează pe orice cale beneficiile unei vieți active, atât pentru bebeluși, cât și pentru părinți.

Baby Loves Gym este un concept care propune programe de exercitii adecvate varstei copilului, cu scopul de a-l ajuta sa atinga mai devreme etapele de dezvoltare neuromotorie, cultivand in acelasi timp dragostea acestuia pentru miscare si imbunatatindu-i abilitatile psihomotorii.

Sedinta de evaluare

Programul de gimnastica intr-un Centru Specializat de Stimulare Neuro-Motorie incepe intotdeauna cu o sedinta individuala de evaluare. Aceasta sedinta are menirea de a explica parintelui care este stadiul de dezvoltare motorie a copilului sau daca exista anumite probleme in dezvoltare.

In functie de rezultatele acestei sedinte de evaluare, sedinta care se face in prezenta mamei sau a ambilor parinti, se va decide daca cel mic poate sa inceapa un program de dezvoltare motorie in grup (programele Baby Loves Gym) sau program individual de kinetoterapie.

Mai jos abordam caracteristicile primului caz, atunci cand cel mic intra in programul Baby Loves Gym:

1. Gimnastica pentru primul nivel de dezvoltare motorie

Este special conceput pentru bebelusii care inca nu merg in patru labe

Programul contine exercitii unice de gimnastica special concepute pentru bebelusi, gimnastica combinata cu kinetoterapie pentru copii, masaj si yoga pentru relaxare si linistire, programul dorind sa ajute la dezvoltarea armoniasa a bebelusului. La fiecare sedinta de Baby Loves Gym se abordeaza moduri diferite si variate pentru linistirea si relaxarea bebelusilor, pentru calmarea colicilor, dar si combaterea starii de spasticitate tipica bebelusilor, precum si tonifierea musculara.

In timpul sedintelor de gimnastica bebelusii se simt minunat, lucrand impreuna cu mamele lor pentru tonifierea muschilor gatului, abdomenului, manutelor si picioarelor.

Pentru parinti, bunici si/sau insotitori, aceste clase sunt ocazii de a intalni alte mame, pentru a face schimb de informatii despre cresterea copiilor, de a cunoaste personalitatea in devenire a bebelusului si de a-l vedea jucandu-se impreuna cu alti copii de varsta apropiata.

Clasele de Baby Loves Gym au ca obiect dezvoltarea neuro-motorie a copiilor prin invatarea mamelor diverse tehnicide relaxare pentru copii.

2. Nivelul DOI

Adresate bebelusilor care merg in patru labe, pana la 24 de luni.

Clasele de gimnastica pentru aceasta varsta sunt originale, distractive, incurajatoare si pline de energie. Prin aceste clase dorim sa crestem mobilitatea bebelusului, prin practicarea de exercitii care incurajeaza si ajuta la explorarea fizica a copilului. Astfel bebelusii devin mult mai increzatori in fortele proprii, in miscarile pe care le pot face, invata sa isi coordoneze membrele si sa se miste independent.

In timpul orelor de gimanstica, copiii se joaca, practicand gimnastica si pozitii de yoga, in pozitie sezuta sau in picioare, mergand sau sarind.

In cadrul acestor clase de gimnastica, se pot depista si anumite probleme pe care bebelusul le poate avea la mers (platfuss, mers cu varfurile in interior sau exterior) iar mama sau insotitorul vor fi invatati diferite exercitii pentru corectarea acestora.

3. Nivelul TREI

Gimnastica pentru copii, care combina exercitiile unice de gimnastica si kinetoterapie cu exercitiile de relaxare si concentrare, cantece, jocuri si activitati educative, imbunatatind astfel relatia dintre parinte si copil.

Fiecare sedinta este conceputa pentru a anima curiozitatea copiilor in timp ce invata exercitii de gimnastica prin interactiune sociala, repetitie, joaca si multe cantece. De asemenea, copii sunt invatati cum sa se elibereze de frustrari, inventand miscari si calitati motrice, crescandu-si atentia si devenind ascultatori, urmand comenzile care li se dau.

In cadrul sedintelor de Baby Loves Gym se pune accent pe:

• Cresterea puterii fizice, a flexibilitatii si coordonarii prin intermediul gimnasticii
• Constientizarea spatiului si a conceptelor perceptuale
• Auto-exprimare
• Socializare timpurie
• Cooperare si ascultarea diferitelor comenzi
• Ideea de a imparti si a-si astepta randul
• Acceptarea unor noi provocari si a unor lucruri noi precum si colaborarea cu personae straine (kinetoterapeut sau alti copii)
• Ajutarea si incurajarea copilului sa devina independent
• Separarea confortabila de parinti
• Sentimentul de mandrie la realizarea obiectivelor
• Cunoasterea culorilor, numerelor si literelor
• Pregatirea pentru cresa si gradinita etc.

Pentru informații despre dezvoltarea sănatoasă a copiilor și programul Baby Loves Gym se poate acces pe www.kinetobebe.ro.

Campania este susținută de SNUFFLE BABE Româniawww.snufflebabe.ro, produse pentru copiii care respiră ușor, indiferent de sezon.

Partener media principal este Itsy Bitsy FM.

Program susținut de Asociația EMOVERE, prin personajul ei simbol Irinuca, pomotoare a vieții sănătoase în familie, încă din anul 2011.

********

Mai multe informații – Monica Popescu. Tel 0726 24 04 94 , [email protected]

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU