Care este diferenta dintre intoleranta si alergie alimentara

Frecvent confundate, intoleranta si alergia alimentara sunt doua afectiuni total diferite, desi s-ar putea sa observam asemanari legate de simptome.

Intoleranta alimentara apare atunci cand sistemul digestiv nu poate digera anumite alimente, in timp ce o alergia este o reactie exagerata a sistemului imunitar.

Alergia alimentara poate avea efecte mai grave asupra organismului, iar simptomele sale apar, de regula, in termen de cateva minute pana la doua ore dupa expunerea la un alergen. Pe de alta parte, reactiile la intoleranta alimentara se instaleaza treptat, dupa 8 pana la 24 de ore dupa consumul de alimente sau aditivi.

Alergia alimentara poate produce soc anafilactic, reactie ce pune in pericol viata, in timp ce intolerantele provoaca dificultati de respiratie, fara neaparat o amenintare pentru sanatate.

Afla mai multe despre diferentele dintre alergie si intoleranta alimentara la „Traieste sanatos cu Simona”, de la Dr. Monica Schifirnet, medic primar alergolog:

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU