Ortodonția la Copii: 7 Semne – Avertisment la Copilul de 7 ani

Medicul ortodont urmărește șapte semne principale atunci când face o primă examinare a cavității bucale.

De aceea prima vizită la cabinetul de ortodont este bine să fie făcută în jurul vârstei de 7 ani.

Sunt dinții superiori protrudați?

Înclinarea accentuată a dinților superiori este cea mai comuna problema ortodontică. Este asociată respirației orale (relație cauză-efect), iar incisivii superiori sunt afectați prematur de procese carioase și traumatisme datorită expunerii lor în afara cavității bucale.

Există o ocluzie (mușcătură) adâncă?

Ortodontia la copii 7 semne avertisment la copilul de 7 ani gokid 2Dinții frontali superiori acoperă prea mult frontalii inferiori.

Aceasta poate cauza uzura (tocirea) accentuată a dinților la vârsta adultă.

Există ocluzie deschisă?

Ortodontia la copii 7 semne avertisment la copilul de 7 ani gokid 3Atunci când copilul mușcă numai pe dinții laterali, iar limba stă între incisivii superiori și cei inferiori. De cele mai multe ori este cauzată de sugerea degetului. Sunt afectate fonația și deglutiția.

Există o ocluzie inversă frontală?

Ortodontia la copii 7 semne avertisment la copilul de 7 ani gokid 4Atunci când incisivii superiori sunt înapoia celor inferiori.

Spațiul pentru alinierea dinților este prea mic sau prea mare?

Ortodontia la copii 7 semne avertisment la copilul de 7 ani gokid 5

Dinții sunt înghesuiți, rotați, unii chiar nu au spațiu (mai frecvent caninii superiori).

Ortodontia la copii 7 semne avertisment la copilul de 7 ani gokid 6Sau există spațieri între dinți. Cea mai comună este diastema (strungareața).

Ortodontia la copii 7 semne avertisment la copilul de 7 ani gokid 7Liniile inter-incisive coincid?

Spațiul dintre cei doi incisivi centrali superiori ar trebui să coincidă cu cel dintre incisivii centrali inferiori, iar ambele să se suprapună pe linia mediană a fetei. Când nu se întâmplă așa, există fie o înghesuire dentară la nivel maxilar, fie o laterodeviație mandibulară. Se poate asocia cu asimetriile faciale.

Există o ocluzie încrucișată în zona laterală?

Ortodontia la copii 7 semne avertisment la copilul de 7 ani gokid 9Atunci când dinții laterali superiori musca invers cu dinții laterali inferiori, pe o hemiarcadă sau pe ambele.

Este necesar tratamentul ortodontic mai devreme de vârsta de 7 ani când copilul dumneavoastră prezintă:

  • Dificultăți masticatorii;
  • Respirație orală;
  • Își suge degetul;
  • Există spațieri sau înghesuiri în permutarea dinților;
  • Se aud zgomote în articulația temporo mandibulară;
  • Are dificultăți de vorbire;
  • Se observă abrazarea accentuată a dinților.
  • Se observă șezvoltarea unei mușcături evident anormală.

Asociația Americană de Ortodontie recomandă ca fiecare copil la vârsta de 7 ani să beneficieze obligatoriu de un consult ortodontic. Pe lângă faptul că sporește încrederea în sine, tratamentul ortodontic reduce riscul afecțiunilor gingivale, al cariilor dentare și al pierderii dinților.

Material realizat de către dr. Anca Oltean, medic primar ortodont, specializarea estetică dento-facială, cu experiență în domeniu de 16 ani si peste 4,000 de cazuri tratate. Este primul medic român și singurul admis ca membru titular în cadrul WSLO (World Society of Lingual Orthodontics) si ESLO (European Society of Lingual Orthodontics), două dintre cele mai prestigioase societăți de ortodonție linguală din lume. Pentru mai multe informații despre noua ortodonție, dr. Oltean vă așteaptă pe www.ancaoltean.ro. O puteți găsi la cele 2 cabinete din Piața Națiunile Unite și din cadrul Centrului de Diagnostic și Tratamenent Victor Babeș (CTD-Victor Babeș). Pentru programări: telefon: 0723501202 și email: [email protected].

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU