Kirsten Mitchell este fotograf de artă. Timp de 6 ani a lucrat la proiectul Wonderland, început în memoria mamei pe care a pierdut-o subit în 2008, ca urmare a unei tumori pe creier.

Durerea şi amintirea relaţiei speciale cu aceasta au determinat-o pe Kirsten să îşi propună să creeze o carte de fotografie care să celebreze pasiunea mamei ei pentru povestiri şi cărţi de literatură.

Poveştile pe care ea le creează cu ajutorul fotografiei creează o punte între fantezia artistică şi călătoria personală prin durere în lumea în care mama ei nu mai era. După cum chiar ea se descrie, Kirsten este un artist perfecționist. Operele ei sunt de o profunzime greu de descris. Decorurile, costumele şi machiajul personajelor fotografiate sunt inspirate din lecturile avute împreună ce mama sa. Pe cât de impresionante, pe atât de reale sunt acestea. Atenţia pentru detaliu este incredibilă iar efectul vizual pe măsură. Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Dacă este adevărat atunci creaţiile şi în final imaginile lui Kirsten valorează milioane de cuvinte şi emoţii pe care nu te saturi să le parcurgi.

„Când am început proiectul am vrut să revăd toate cărţile pe care mama mi le-a citit. Nu-mi puteam explica forţa cu care au reintrat în viaţa mea. Dădeam paginile, priveam ilustraţiile şi brusc se crea o legătură directă cu momentele în care eram cu ea. Îmi aminteam totul: culorile, personajele. Este ce mi-am dorit să reproduc în carte. Să mă întorc la esenţa a ceea ce înseamnă o carte frumoasă. Ideea de a privi imaginile în familie şi de a le împărtăşi unii cu ceilalţi: nu-mi puteam imagina o modalitate mai frumoasă de a celebra persoana pe care o iubesc atât de mult.”

SURSĂyoutube.com
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU