de FLORINA BADEA @ FLORINABADEA.RO
Mi-ar fi placut sa stiu, in urma cu 6 ani, ca exista o comunitate in care mamicile se pot sprijini unele pe altele si ca pot lucra de acasa. Astazi stiu, le-am cunoscut pe femeile si mamele cu un suflu extraordinar, care fac parte din comunitatea Work at Home Moms (WAHM).
–
SUNT MAMĂ ŞI ŢIP.
de LUCIA RADU SIMOTA @ MĂMICAAUTENTICĂ.RO
Un instrument despre care am aflat de la Dr. Laura Markham în timpul conferinţelor ce au avut loc luna aceasta, via Totul despre mame şi pe care vreau să îl împărtăşesc cu voi azi este Vow of yellibacy – tradus de mine Jurământ de NeŢipat.Vă voi povesti cum functionează şi vă încurajez să îl printaţi şi să îl folosiţi în luna decembrie ca un dar eliberator pe care vi-l faceţi în primul rând vouă (ştim prea bine cât de multă vină şi câtă ruşine şi suferinţă însoţesc accesele necontrolate de furie), un dar copilului vostru dar şi întregii familii, contribuind astfel la un mediu mai calm, relaxat şi iubitor.
Vezi şi:
Desene Amuzante CGI 3D pentru Copii şi Adulţi
10 Excursii Cool In Familie la Mai Puţin de 100 km de Bucureşti
–♦–
O ZI FABULOASĂ, UN FINAL DE RUŞINE
de IOANA MARINESCU @ PISICAPESÂRMĂ.RO
Rușinea se traduce prin teama de a nu fi iubiți, de a fi respinși. Rușinea paralizează, corodează relația dintre noi și ceilalți, pentru că reacțiile atunci când simțim rușine sunt fie să ne retragem,să ne ascundem, fie să ne scuzăm excesiv, fie să atacăm, pentru ca ceilalți să nu vadă ceea ce simțim. Rușinea atrage și alte emoții negative, precum tristețea, dezamăgirea, declanșează etichetările. Când ne rușinăm, ne întâlnim cu sinele negat, adică acea parte din noi despre care ceilalți – părinți, școală, societate ne-au spus că nu este ok.
–
MAMĂ NEBUNĂ? CRIZA DE PATRUJ’ DE ANI?
de CRISTINA OLOGEANU @ BLOGULMAMEI.RO
Mercur retrograd, criza de patruj’ de ani, hormoni, inconștiență, nebunie, picătura care a umplut paharul… Vreau să cred că nu vreuna din / sau toate astea m-au determinat să iau o măsură radicală: să renunț la job, la serviciul care îmi garanta lunar un venit sigur, stabil, la timp. Vreau să cred că determinarea mea nu poate fi pusă pe seama celor mai sus enumerate, așa cum mi s-a sugerat. Poate părea o nebunie curată ca o mamă cu un copil de 5 ani, partea stabilă financiar a familiei, să se arunce în gol, fără plasă de siguranță la baza hăului. Am ales cu inima, am ales cu sufletul, am ales din dorința de bine pentru copilul meu.
Vezi şi:
Top 10 Filme Online Romanesti pentru Copii din Timpul Comunismului
Povestea lui Moș Crăciun. O Poveste de Zâna Lunia şi Zâna Azaleea
–♦–
ŞEDINŢA CU PĂRINŢII.
DE LA TEORIE LA PRACTICĂ ŞI INVERS
de CRISTINA HORNOIU @ TALENTEDENĂZDRĂVANI.RO
Una din sperietorile începutului de an școlar sunt ședințele cu părinții, pentru ambele tabere implicate. Există o mulțime de experiențe, și cred că toată lumea a trecut prin ele, ori de-o parte, ori de cealaltă a catedrei, sau poate în ambele ipostaze. Ce ar trebui să fie, și în ce se transformă de fapt ședințele cu părinții… e o poveste lungă.