Clasa 0 devine Clasa I. Reforma pe Hârtie Continuă în Sistemul de Învățământ

Ministerul Educației vine cu o nouă serie de modificari ale structurii sistemului de învățământ. Clasa pregătitoare redevine ”clasa întâi”.

Ministrul Ecaterina Andronescu argumentează: ”Clasa întâi este aici ceea ce este azi clasa pregătitoare. Asta pentru că în mentalul colectiv a intrat din păcate cu clasa zero. Ceea ce este total greșit, cum să fie un copil clasa zero?”.

În plus ciclul primar clasic va însemna clasele I-III, iar din clasa a IV-a elevii vor avea atât învățător cât și profesori de limbi străine.

Evaluările Naționale vor avea loc în clasa a III-a (actuala clasă a II-a) și în clasa a VI-a (actuala clasă a V-a). În prezent Evaluările Naționale au loc la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Clasa a IX-a trece la gimnaziu, prin redenumirea claselor, iar o altă noutate ar fi apariția unui consilier de carieră în schema de la clasele VII-IX. Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a va deveni Evaluarea Națională de la clasa a IX-a.

Cei care nu fac față la Evaluarea Națională propunem să facă un an suplimentar. Nu înseamnă un an de repetenție, neapărat, ci să nu lăsăm pe nimeni să treacă mai departe de acest nivel fără compețentele necesare”, declară Ecaterina Andronescu.

Clasa 0 devine Clasa I
edupedu.ro


 RECOMANDARE


Așteptăm impresiile voastre.  🙂

Sursa: edupedu.ro/

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU