Cum Ne Protejăm Copiii de Înţepăturile de Insecte: Căpușe, Albine, Tânțari

În vacanță la mare, la munte, la pădure sau la o simplă plimbare în parc, insectele sunt greu de evitat şi ne pot da bătăi de cap. Iată cum ne protejăm copiii de inţepăturile de insecte.

Indiferent de locul în care alegem să mergem, la pescuit, la mare sau la munte, prețul pe care trebuie să-l plătim cu toții de cele mai multe ori, mai ales pe timpul verii, sunt înţepăturile de albină, ţânţari sau căpuşe. Neplăcute și greu de evitat, insectele ne dau bătăi de cap oricât de mult ne-am proteja cu ajutorul cremelor sau loțiunilor.

Cele mai frecvențe înțepături provin de la țânțari, purici, albine sau viespi. În cazurile cele mai fericite, după o înțepătură ne alegem cu edem local (umflătura), senzație de durere, prurit (mâncărime) și eritem (roșeață).

Înțepătura de albină

Cum Ne Protejăm Copiii de Înţepăturile de Insecte albinăSimptomele în cazul înţepăturii de albină sunt mai neplăcute atunci când aceasta a fost provocată de albină sau viespe. Pentru a evita infiltrarea veninului în țesuturi, acul insectei trebuie îndepărtat. Dacă acest lucru nu este posibil, nu insistați, pentru că edemul se poate accentua.

Se va curăța zona inflamată cu apa și săpun, pentru a o dezinfecta.

Gheața sau apa rece aplicată local vor micșora edemul și vor atenua durerea și pruritul care apăr după înțepătură.

Există situații mai grave, când veninul de albină poate provocă șocul anafilactic. Tot ceea ce putem să facem pentru o persoană care suferă un șoc anafilactic este să îndepărtăm acul din piele, să aplicăm gheață pe zonă respectivă și să o transportăm de urgență la cel mai apropiat spital.

Citeşte şi: Infestarea cu Paraziţi la Copii. Lucruri Esenţiale de Ştiut despre Parazitoze

Cum putem preveni intepaturile de albine

  • Evitând zonele în care se află stupi de albine.
  • Nelăsând mâncarea sau paharele cu băuturi descoperite căci pot atrage albinele

Muşcătura de căpușă

Cum Ne Protejăm Copiii de Înţepăturile de Insecte căpuşeCăpuşele sunt active până în toamnă, în mod deosebit în pădure și la liziera pădurii.

Putem evita zonele cu iarbă înaltă și frunze putrezite unde se ascund căpușele.

În urmă mușcăturii de căpușe, anual sute de mii de oameni se infectează cu așa-numitele bacterii de borrelioza. Consecințele infectării sunt: inflamarea miocardului, paralizia facială, senzația de surzenie.

Vezi şi: 7 Scurtmetraje de Animaţie despre Vreme, Anotimpuri şi Natură. Filmuleţe de Văzut cu Copilul de +4 Ani

Semnal de alarmă: dacă în jurul mușcăturii se formează o pată roșie rotundă consultați imediat medicul, este posibil ca acesta să vă prescrie antibiotice!

Primul ajutor: Nu striviți căpușa și n-o atacați cu ulei, pentru ca aceasta să nu își împrăștie saliva împreună cu bacteriile în rană! Trageți-o afară cu ajutorul unei pensete sau al unui cleștișor, răsucind-o în sensul acelor de ceasornic.

indepartarea căpuşei Cum Ne Protejăm Copiii de Înţepăturile de Insecte
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3620092/figure/f3/

Cu cât o faceți mai repede, cu atât va fi mai redus riscul infectării.

Pentru prevenirea mușcăturii de căpușă există în farmacii sprayuri împotriva căpușelor, care se aplica pe piele și au efect de până la 6 ore.

Înţepătura de ţânțar

Cum Ne Protejăm Copiii de Înţepăturile de Insecte ţânţariInţepăturile de țânțar sunt supărătoare, dar nu periculoase.

Cum putem preveni înţepăturile țânțarilor

  • folosind o cremă sau un spray împotriva insectelor.
  • purtând pantaloni lungi, bluze cu mâneci lungi și șosete.
  • evitând să stăm în pădure sau la marginea acesteia seara și dimineața devreme, perioadele preferate ale țânțarilor.

Citeşte şi: 12 Activităţi la Iarbă Verde în Familie. Cum Ne Pregătim şi Ce Facem la Pădure

Primul ajutor: Puneți pe înțepătură cuburi de gheață, o batistă înmuiată în apa rece sărată sau esența de gălbenele diluată. Efectul este calmant. Și pe cât posibil nu vă scărpinați, altfel există pericolul de infecție.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NO COMMENTS