Cum se joacă FAZAN

Jocul Fazan este un joc popular și distractiv, care poate fi jucat de două sau mai multe persoane fără materiale necesare sau pregătiri. Vom afla cum se joacă Fazan pentru a vă bucura în familie de acest joc minunat care este foarte antrenant și în plus poate îmbunătăți abilitățile lingvistice.

Este un joc grozav pentru copiii de școală, pentru că îi ajută să învețe și să își îmbunătățească vocabularul și ortografia. Așadar, jucând Fazan, ei vor învăța lucruri noi și vor deveni mai buni la limba română!

Număr jucători: +2

Cum se joacă FAZAN

La început putem folosi o numărătoare distractivă pentru a alege primul jucător. Acesta spune cu glas tare litera „A” și începe să spună alfabetul în gând. Al doilea jucător îl întrerupe după un timp și primul jucător spune la ce literă a ajuns. Apoi al doilea jucător spune un cuvânt cu litera respectivă. Următorul jucător trebuie să spună un cuvânt care începe cu ultimele două litere ale cuvântului rostit de jucătorul precedent. Jocul continuă în acest fel. Dacă un jucător nu poate găsi un cuvânt care să respecte regula, atunci el este închis sau încuiat și el acumulează prima literă a cuvântului FAZAN. Adică jucătorul „este F”. Apoi jocul începe din nou, jucătorul care este F spune litera „A” și începe să spună alfabetul în gând.

Vrei să devii expert? Învață 400+ Cuvinte de Închis la FAZAN

Atenție, nu poți închide în prima rundă a jocului (până vine din nou rândul jucătorului care a început runda)! De asemenea, în mod ideal ar fi bine să încerci mereu să găsești un cuvânt nou!

Exemplu de rundă: primul jucător ajunge în gând la litera P, al doilea jucător spune „pisică”, al treilea jucător trebuie să spună un cuvânt care începe cu „că” (sau „ca”), spre exemplu „căpșună„, iar următorul spune „nărav”. Și așa mai departe…

Atenție, nu poți să folosești nume proprii sau cuvinte la plural. De asemenea nu poți inventa cuvinte, trebuie să folosești doar cuvinte existente, fără a folosi cuvinte din alte limbi.

Dacă un jucător nu poate să găsească un cuvânt nou înseamnă că a fost ÎNCHIS sau încuiat, și acumulează o literă din cuvântul FAZAN. Când acumulează 5 litere (ale cuvîntului Fazan) iese din joc. Într-un joc competitiv scopurile fiecărui jucător sunt:

  • să găsească cuvinte care să înceapă cu ultimele două litere ale cuvântului anterior
  • să închidă următorul jucător

Jocul se termină când un singur jucător rămîne în joc, iar toți ceilalți jucători au acumulat cuvântul „FAZAN”.

În varianta clasică a jocului nu trebuie să ții neapărat cont de diacritice, t poate fi înlocuit cu ț și invers La fel în cazul lui ș cu s, î cu i, â sau ă cu a.

Dacă vrei să devii expert în Fazan s-ar putea să apreciezi lista noastră cu nu mai puțin de 400 Cuvinte de Închis la FAZAN.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU