Abilitatea de a ne orienta cu o hartă şi o busolă este o aptitudine neglijata de omul modern dar foarte importantă în momentele în care nu mai avem semne şi indicatoare care să ne ajute să găsim drumul corect. Este foarte important şi util să deprindem câteva noţiuni elementare de orientare pentru a ne putea descurca în tot felul de momente, de la situaţii de criză până la cele triviale şi cotidiene. Astfel, vom învăţa cum să gândim corect, să vizualizăm mai bine mediul în care ne aflăm şi să fim mai stabili şi mai în control.
Pentru a învăţa acestea, vă propunem o cursă de orientare cu busola, cu un cadru imaginar fascinant, cu ateliere şi jocuri presărate pe parcursul unui traseu provocator.
Instructorii noştri vă vor invăţa cum să folosiţi harta şi busola, cum să navigaţi prin pădurea deasă şi vă vor ajuta, prin activităţile organizate, să descoperiţi câte ceva despre voi, despre limitele voastre şi despre aventurile pe care le puteţi trăi împreună.
- Când și unde?
- 8 martie 2020 | 10:00 – 14:00
- Pădurea Băneasa, București
- Vârsta
- familii cu copii peste 6 ani
- Dezvoltare personală
- Program special conceput pentru încurajarea interacțiunii dintre părinți și copiii lor
- Instructori
- ghizi locali
- minim 4 instructori Academia 1,61
Taxa de participare: 70 lei/persoană
- Servicii incluse:
- program special conceput pentru acest eveniment
- cadru imaginar
- minim 4 instructori
- materiale necesare desfășurării atelierelor
- hărți
- apă și fructe
Sunteți gata de aventură?
Ce spun participanții
„Vreau sa stiti ca noi suntem foarte incantati de ceea ce incercati sa realizati cu acesti copii! Invatamantul, intr-adevar, tinde catre „imbecilizare” si inchiderea orizontului copilului, insa nu toti dascalii sunt atat de indoctrinati incat sa intoxice… Matei are noroc si la scoala de un om frumos, asa cum are si aici parte de o echipa de exceptie! Felicitari si tot inainte!” Iuliana Stănucă
„Mie mi-a placut sudarea legaturilor dintre parinti si copii, dar si faptul ca am cunoscut oameni noi, minunati, impreuna cu care am reusit sa ma intorc in timp, pe vremea cand nu ne trebuiau prea multe pentru a fi fericiti. Am invatat ca niciodata nu este prea tarziu pentru a redeveni adolescent si mi-am reamintit multe lucruri pe care le-am invatat atunci si pe care nu ma mai asteptam sa pot sa le folosesc vreodata (sa ma orientez cu busola, sa fac un soi de alpinism, sa aprind focul cu amnarul, sa trag cu prastia si mai ales sa nu renunt atunci cand corpul imi spune ca este timpul sa ma opresc). Recomand taberele academiei adultilor, tocmai pentru sentimentul de intoarcere in timp pe care l-am trait si care sunt convins ca va fi trait de orice adult care mai are in el o farama de praf magic. Recomand taberele academiei copiilor, pentru ca au nevoie si de altceva decat de tablete, telefoane inteligente si alte device-uri care pretind ca ne fac viata mai frumoasa, dar reusesc sa ne instraineze unii de altii. Si pentru ca fiica mea a descoperit singura ca un leagan de lemn agatat de un brad in varful muntelui, langa o cabana, dupa o drumetie minunata, dar obositoare, este suficient pentru a o face fericita. Daca fiica mea a descoperit acest lucru, sunt sigur ca la fel va face orice copil cu un oarecare spirit de aventura. Recomand taberele academiei familiilor, pentru ca facand echipa parintii si copiii, construind impreuna cortul, dormind impreuna in acelasi cort si ajutandu-se unul pe altul la urcus sau la coboras sau la multitudinea de probe care trebuie sa fie trecute impreuna, se creeaza sau se sudeaza o legatura fantastica. Cred ca exista si un pericol: daca ai facut o data asta, devii dependent. Astepti cu greu urmatoarea data in care vei putea sa o faci din nou. Dar este o dependenta frumoasa si sanatoasa, pe care o doresc tuturor.” Rareş Răducanu, 39 ani
Sunteți gata de aventură?