Cursuri pentru parinti – Comunicare nonviolenta

Cursurile pentru parinti – Educație Empatică – sunt o oportunitate pentru acestia de a învata sa relationeze mai armonios cu  copiii lor cu ajutorul Comunicarii Nonviolente (CNV). Metoda conceputa si dezvoltata de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg este un mod de interactiune care ne ajuta sa cream relatii bazate pe compasiune si respect reciproc, si sa rezolvam conflictele  în mod pasnic, în beneficiul tuturor.

Pe parcursul a patru sedinte, vom explora moduri în care le putem da celor mici o educatie bazata pe valori si vom descoperi cum se poate sustine un mediu de siguranta si creativitate printr-o atitudine empatica – un mediu în care copiii învata si contribuie de drag, si unde nu exista pedepse sau recompense.

Formator: Monica Reu împartaseste metoda CNV din anul 2004 si este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer român de Comunicare Nonviolenta certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Organizeaza si sustine workshop-uri pentru cadre didactice, parinti si cupluri. Din anul 2007 este presedintele Asociatiei pentru Comunicare Nonviolenta  (www.nonviolenta.org) cu sediul în Bucuresti, organizatie ce are ca scop promovarea principiilor CNV in societatea româneasca. Unul dintre invatatorii sai intr-ale comunicarii empatice este fiica ei, Emma, in varsta de doi ani.

 Structura

Modulul 1 – joi, 11 octombrie, 18:30-21:30

  • Identificarea elementelor de limbaj si gândire care blocheaza comunicarea
  • Prezentarea principiilor de baza si a celor patru pasi ai Comunicarii Nonviolente
  • Aplicarea celor patru pasi pentru o comunicare mai eficienta

Modulul 2 – joi, 18 octombrie, 18:30-21:30

  • Empatia – cheia comunicarii armonioase
  • Identificarea nevoilor copiilor, indiferent de modul în care acestia se exprima

Modulul 3 – joi, 25 octombrie, 18:30-21:30

  • Capcanele pedepselor si ale recompenselor
  • Cum ne ajuta Comunicarea Nonviolenta în situatii dificile, conflicte, blocaje de comunicare

 Modulul 4 – joi, 1 noiembrie, 18:30-21:30

  • Recunostinta si celebrare
  • Lucru cu situatii propuse de participanti

Cursurile pentru parinti au loc  joi 11, 18, 25 octombrie si 1 noiembrie între orele 18:30-21:30 la sediul Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta din strada Bucovina nr. 1A, bl. L10, et. 4, ap. 49 (zona Stadion Lia Manoliu).

Taxa de participare: 280 lei de persoana pentru toate cele patru întalniri.

Înscrierile se fac la adresa de e-mail: [email protected]

Numarul de participanti este limitat la 12 persoane.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

2 COMENTARII

ADAUGĂ COMENTARIU