Vrea Sa Deseneze Cu Creta Pe Asfalt? O Fi si Legal?

Zilele trecute o mamica din Bucuresti a mers in parcul Herastrau unde copiii si-au dorit sa deseneze cu creta pe asfalt. Dragut, nu? Oare era si legal?

Ideea nu a fost si pe placul unui gardian din parc, care a informat-o pe mamica de faptul ca are nevoie de autorizatie. Lucru confirmat initial de administratia parcului, care a declarat printr-un reprezentant ca desenatul cu creta pe asfalt este o activitate care trebuie autorizata printr-un protocol incheiat cu Primaria Capitalei pentru a se putea desfasura in parc. Ulterior problema s-a „rezolvat” in sensul in care, in urma demersurilor facute de jurnalisti, Primaria a declarat ca desenatul cu creta pe asfalt nu necesita autorizatie.

UPDATE: nu ma asteptam ca o astfel de semnalare sa se imprastie atat de mult. intentia mea a fost sa semnalez o regula…

Posted by Cristina Milicescu on Thursday, September 8, 2016

Evident ca dincolo de ceea ce prevede legea ar trebui sa vorbim in primul rand despre profesionalismul angajatilor din administratie: „functionarele n-au inteles ce intrebam si despre ce activitate era vorba. Iar firma de paza a spus ca paznicul nu a inteles regulamentul”. Cam ce gen de instructaj primesc gardienii din parcurile publice? In ce masura cunosc functionarii legile? Oare le spune cineva ca legile sunt facute pentru oameni, care in parc fac diverse „activitati”, si nu pentru turme de oite care se apuca concomitent sa picteze toate aleile parcului Herastrau?

Un desen, doua sau noua facute de copii cu creta in parc cel mult inveselesc atmosfera din parc si ne reamintesc care este scopul parcului. In plus desenele dispar in scurt timp chiar daca nu ploua.

Exceptand situatia in care foarte multe mamici se organizeaza si isi mobilizeaza copiii pentru a ataca aleile parcului cu tone de creta, desenatul cu creta pe asfalt nu reprezinta o activitate pe care sa te apuci sa o autorizezi. Mai ales ca autoritatile au lucruri mult mai importante de facut: cum ar fi sa nu mai autorizeze petreceri care in anumite parcuri au loc in fiecare weekend in apropierea zonelor rezidentiale si tulbura linistea publica in zonele respective.

UPDATE

Intr-un articol aparut pe Hotnews se relateaza despre luarile de pozitie ale autoritatilor, facandu-se referire inclusiv la „intoxicari marca PNL”, fapt ce ne face sa ne indoim serios de intentia acestora de a intelege care este problema si de a o rezolva:

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, scrie pe pagina de Facebook, ca este o intoxicare si o dezinformare a populatiei .

„Va rog sa distribuiti acest mesaj, cei care sunteti de buna credinta. Va multumesc!  Circula pe FB tot felul de zvonuri, potrivit carora nu ar fi permis copiilor sa deseneze cu creta pe asfalt, in parcurile din Capitala. Este o intoxicare, marca PNL Bucuresti, care a si distribuit, prin gherila de partid, aceasta stire falsa. Nu am dat un astfel de ordin aberant, am si eu copii mici si merg cu ei in parc, inclusiv pentru a desena pe asfalt. Ca sa acopere neregulile patronate de PDL-PNL, in ani de zile in care au avut majoritatea in Consiliul General, precum si in ultimul an dezastruos de guvernare locala, acum se ocupa cu ce le-a mai ramas : sa provoace situatii – capcana, sa imprastie minciuna, ura, dezinformare. Si in decembrie, la parlamentare, romanii le vor spune exact ce le-au transmis in iunie, la locale : nu se poate castiga incredere din scandaluri si campanii de denigrare, fara sa se vina cu solutii si proiecte concrete in favoarea cetatenilor. Nu mor caii cand vor cainii!”, scrie Firea pe pagina de Facebook.

La acuzatia Gabrielei Firea cum ca mesajul ar fi o intoxicare PNL, utilizatoarea, care a semnalat problema, raspunde:

”Nu ma asteptam ca o astfel de semnalare sa se imprastie atat de mult. intentia mea a fost sa semnalez o regula care mie una mi se pare aberanta. in urma demersurilor unor jurnalisti, Primaria Generala a trimis un comunicat ca desenatul cu creta e permis in parcuri si ca functionarele n-au inteles ce intrebam si despre ce activitate era vorba. iar firma de paza a spus ca paznicul nu a inteles regulamentul. nu fac nicio propaganda de niciun fel, sunt apolitica. pur si simplu vreau sa fiu un cetatean care semnaleaza lucruri ce nu merg si care stie ca are dreptul sa cunoasca legile”

Primaria Capitalei revine cu un comunicat in care precizeaza ca nu pune la indoiala marturia mamei:

In legatura cu informatiile aparute pe  retelele de socializare, potrivit carora  angajatii ALPAB ar fi interzis desenele  cu creta pe asfalt in parcul Herastrau, PMB face urmatoarele precizari:

Desenele pe asfalt sunt permise in parcurile administrate de catre Primaria Capitalei prin ALPAB, iar informatiile distribuite induc intentionat in eroare opinia publica.

„Doresc sa ii informez pe bucuresteni  ca nu este adevarat asa ceva, nici politia locala, nici angajatii ALPAB nu interzic copiilor sa deseneze pe asfalt, este o inscenare, o intoxicare” a explicat Primarul General care a adaugat ca  nu pune la indoiala marturia mamei,  ci ” pun la indoiala persoana care a facut acest lucru,  care a indus ideea ca desenele sunt interzise, a fost cineva care a vrut sa ne faca rau, adica un parinte sa se planga de activitatea primariei. Este un lucru foarte important, ca sunt dezinformari.”

Gabriela Firea a mai adaugat ca astfel de informatii „fac parte din planul de dezinformare si intoxicare a populatiei cu stiri negative la adresa Primarului General”. 


Daca iti doresti sa ceri autorizatii 😉  sau sa ceri administratorului parcului sa faca ceva cu adevarat util pentru beneficiarii reali ai parcurilor din Bucuresti, dar si pentru sesizari si reclamatii, iata datele de contact ale Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti:

Initial parintii revoltati de situatia creata au declarat ca de-abia asteapta sa organizeze un flashmob pentru a semnala anomalia. Participi?

#faracretainparc

Credit foto: libraryman.se

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU