Ela cea fara de cuvinte – Victoria Patrascu, Cristiana Radu

 

Ela cea fara de cuvinte – Victoria Patrascu, ilustratii de Cristiana Radu, Editura Cartea Copiilor 2015

Cea mai recenta aparitie de la Editura Cartea Copiilor, pentru copii de la 3 ani, o poveste despre acceptare intr-o lume a diferentelor, despre intelegere si prietenie, intr-o lume plina de etichete.

Am aflat de “Ela cea fara de cuvinte” de la campania de lansare / promovare de pe internet facuta de Editura Cartea Copiilor pentru aceasta carte. Mi-a placut din poze grafica de pe coperta, titlul si m-am gandit ca trebuie sa fie o carte deosebita, eram tare curioasa ce se spune despre aceasta fetita…

 

 

ela cea fara de cuvinte

 

Cine este ea, Ela?

O fetita ca toate fetitele, cu rochita, codite, jocuri si personaje imaginare cu care ii place sa vorbeasca. Doar ca spre deosebire de alte fetite, Ela nu povesteste despre lumea ei imaginara, despre sentimentele ei, despre ce s-a intamplat la scoala, de fapt ea nu vorbeste despre nimic. Tace. Tace si pastreaza cuvintele pentru ea pentru ca le iubeste. Asa este, nu vrea sa le dea drumul, sa iasa in lume si sa se piarda acolo, sa se amestece cu celelalte cuvinte repezite, taioase sau melodioase. La ce bun sa le lasi sa plece de pe buzele tale daca nimeni nu le asteapta, nu se bucura de ele?

 

ela cea fara de cuvinte victoria patrascu cristiana radu

 

Lumea Elei e plina de litere si cuvinte, sunt prietenele ei si o salveaza cand nu se simte in siguranta. Sau cand alte fetite sunt uracioase cu ea, asa cum a fost fetita cu codite blonde care i-a spus ca este handicapata si de asta nu vorbeste.

Dar cand baietelul cu sapca rosie s-a intors si a intrat in jocul Elei, in lumea desenata de ea pe nisip, Ela a putut sa dea drumul cuvintelor, deoarece cuvintele pe care le-a eliberat nu s-au pierdut, le-a prins din zbor, in sufletul sau, baietelul cu sapca rosie….

O poveste pentru copii emotionanta, vie, plina de ilustratii fantastice, o incursiune in lumea imaginara a copilariei – „Ela cea fara de cuvinte”  va placea cu siguranta atat copiilor cat si parintilor.

O carte care ne invata cat de importanta este toleranta in lumea noastra si ce impact minunat putem avea asupra celorlalti atunci cand ne deschidem inima.

 

Tip selectie: Pe incercate

De unde puteti cumpara cartea ? Click aici .

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU