Vineri, 8 Martie 2018, începând cu ora 18.15, în Londophone, editura frACTalia lansează manifestul „Feminismul celor 99%” de Cinzia Arruzza, Tithi Bhattacharya, Nancy Fraser, trei dintre organizatoarele Grevei Internaționale a Femeilor.
Locuințe pe care nu ni le mai putem permite, salarii la limita supraviețuirii, servicii medicale pe care nu ne putem baza, violențele poliției – acestea nu sunt teme obișnuite pentru feministe. Dar de ce ar trebui feminismul să se limiteze doar la spart plafoanele de sticlă de prin corporații? Acesta este un manifest al celor 99%. Al celor pentru care creșterea salariului minim și serviciile medicale și de îngrijire a copiilor gratuite și de calitate sunt mult mai importante decât numărul de femei care ajung CEO. Feminismul nu începe și nu se termină cu cât sunt de reprezentate femeile la vârful ierarhiilor. Feminismul începe cu problemele celor 99%.
Vom dezbate problemele ridicate de acest manifest alături de invitatele noastre:
Andreea Braga, membră a Centrului FILIA, organizaţie neguvernamentală feministă din Bucureşti; implicată în activism şi advocacy pentru sănătatea şi siguranţa femeilor şi fetelor.
Antonella Lerca Duda, femeie transgender, activistă pentru drepturile omului.
Rodica Niţă, un om simplu, deschis, comunicativ; are încredere în oameni.
Oana Uiorean, activistă feministă şi coordonatoarea colecţiei Bread&Roses (ed. frACTalia).
Cu acest manifest, Editura Fractalia lansează colecția de teorie și practică feministă Bread&Roses, după faimosul slogan al primelor greviste feministe. Această colecție își propune să prezinte lucrări fundamentale de teorie și practică feministă care analizează condiția femeii la intersecția asupririlor de gen, clasă, rasă, sexualitate. De la texte clasice pana la apariții recente, aspirația acestei selecții este să afirme idealurile unui feminism cu adevărat egalitar, care nu slujește la reproducerea unor privilegii și ierarhii, ci le face să se prăbușească.
Unde? Londophone, str. Zalomit nr. 2, Bucuresti