Te așteptăm în București, în data de 19 Noiembrie, de la ora 11:00, la lansarea primelor patru pachete terapeutice de Adriana Mitu la Targul Gaudeamus – standul Editurii Diana.
Îți amintești cum te simțeați atunci când, în copilărie, mama sau tata, bunicul sau bunica îți citeau o poveste? Cum mintea și sufletul își făceau bagajul și plecau împreună spre o lume fantastică? Cum te puneai în pielea personajelor și învățai din experiențele trăite de acestea? Cum te conectai cu povestitorul și te simțeai atât de aproape de sufletul lui? Era magic, așa-i?
Adeseori încercăm să le vorbim copiilor pe limba noastră, oferindu-le argumente și soluții bine șlefuite de mintea adultă.
Se întâmplă ca, de multe ori, aceste metode să nu funcționeze și ne găsim în fața unor situații în care ne simțim lipsiți de resurse, după ce am încercat toate variantele pe care le-am găsit la îndemână.
Și atunci ce am putea face diferit? Am putea să le vorbim copiilor pe limba lor.
Prin intermediul poveștilor și jocurilor reușim să ne conectăm cu ei, iar mesajul ajunge cu mai multă ușurință la urechile și în sufletele lor.
Te invit să descoperi mai multe despre patru pachete terapeutice care se vor lansa în curând.
Fiecare cutie este un mic atelier pentru dezvoltarea emoțională a copilului și pentru a trata o anumită situație din viața sa.
Cartea, puzzle-ul și jocurile au o structură practică și interactivă.Cum pot citi poveștile?
Completează formularul de înscriere aici: http://adrianamitu.com/formular-inregistrare-lansare-gaudeamus/
Descoperă mai multe despre pachetele terapeutice, pe pagina destinată acestora: http://adrianamitu.com/carti/pachete-terapeutice-poveste-si-puzzle/
Ce cuprinde un pachet terapeutic?
- O poveste terapeutică ce se adresează unei teme specifice
- Jocuri pentru dezvoltarea emoțională a copilului
- Soluții pentru a gestiona situațiile respective și informații utile în acest sens
- Un puzzle cu o imagine reprezentativă din poveste.
Cum te ajută un pachet terapeutic?
- Descoperi resurse pentru a-l sprijini pe copil să facă față situațiilor provocatoare din viața sa
- Afli ce poți face pentru a gestiona emoții puternice, precum teamă și furie, dar și pentru a modela anumite comportamente precum agresivitate, lipsa încrederii în sine, lipsa de motivație, evitarea asumării responsabilității pentru propriile acțiuni și așa mai departe
- Jocurile și întrebările de la finalul fiecărei povești sunt construite astfel încât să-l ghideze pe copil să învețe și să vindece diferite aspecte din viața sa
- Prin intermediul poveștilor, dar și al jocurilor, te vei conecta cu cel mic și vei reuși să comunici mai ușor cu acesta, astfel sprijinindu-l să coopereze
- Înțelegi mai bine provocările copilului și în același timp vei reuși să te conectezi cu propriul copil interior, care influențează relația cu micuțul din fața ta
- Prin povești, copilul va primi valori, modele de comportament și noi resurse pentru a fi echilibrat, sănătos mental și emoțional, totodată acestea stimulându-i imaginația
- Povestea și ilustrațiile dezvoltă imaginația și creativitatea copilului
Povestea și jocurile devin o punte de legătură între nevoia părintelui sau a dascălului de a-l sprijini și educa pe copil și nevoia copilului de a se simți conectat pentru a învăța lucruri noi sau pentru a depăși anumite situații (temeri, lipsa încrederii în sine, capacitatea de a empatiza, asumarea responsabilității, gestionarea emoțiilor puternice și altele).
Povestea Veveriței Căstănica
Teama de separare / întoarcerea părintelui la locul de muncă
Povestea Veveriței Căstănica are ca temă principală revenirea părintelui la serviciu. Este o poveste care tratează una dintre cele mai mari temeri manifestate de copii – separarea. Această poveste îl ajută pe copil să își întărească sentimentul de siguranță și încrederea în predictibilitatea promisiunilor părintelui.
Veverița Căstănica începe să exploreze lumea din jurul său și descoperă tot mai multe locuri interesante. Într-una din zile, o veste neașteptată trezește o mulțime de griji în sufletul ei micuț. Mama sa o anunță că se va întoarce la muncă, în castanul cel înalt.
Cum s-a adaptat Căstănica la grădiniță și cum și-a depășit teama de a fi departe de mama sa? Descoperă întreaga poveste împreună cu micuțul tău.
Povestea Oiței Gogoșica
Creșterea încredereii în sine / nevoia de a fi acceptat de ceilalți
Povestea Oiței Gogoșica are ca temă modul în care opinia celorlalți îi influențează încrederea și imaginea de sine a copilului. Îl ajută pe copil să conștientizeze că cel mai important este să creadă în propriile forțe și să-și fructifice la maximum potențialul.
Oița din povestea noastră era foarte supărată pentru că celelalte animale de la fermă îi spuneau cuvinte care o răneau și nu o acceptau în grupul lor. Oița se compara cu prietena ei, Căprița, și își dorea tare mult să fie ca ea. Doar că, într-una din zile, la ferma cu pricina, se întâmplă ca porcul să fie într-un mare pericol.
Cum l-a salvat curajoasa Gogoșica pe porc? Citește cartea și afla cum a reușit Gogoșica să își transforme cel mai mare defect într-o calitate, dar și cum a căpătat încredere în sine, nelăsându-se influențată de părerile celorlalți.
Povestea dragonului furios și a spiridușului curajos
Agresivitatea din dublă perspectivă: agresor și agresat
Povestea dragonului furios și a spiridușului curajos are ca temă principală furia și gestionarea unei situații în care celălalt este furios. Această poveste îl ajută pe copil să găsească moduri eficiente de a răspunde inteligent la furia altei persoane. Totodată, copilul înțelege cum schimbarea perspectivei conduce la schimbarea emoțiilor.
La poalele unui munte, sătucul spiridușilor era cuprins de o iarnă lungă și grea. Pentru că nu mai aveau lemne pentru foc să-și încălzească micile căsuțe, unul dintre spiriduși s-a hotărât să meargă să-i ceară ajutorul dragonului furios, care locuia în peștera din munte.
Cum avea să-l convingă spiridușul pe dragon să-l ajute? Citește întreaga poveste și descoperă ce poți face dacă ești în pielea dragonului care îi îndepărta pe ceilalți cu furia sa, dar și dacă ești deseori în papucii spiridușului și ai în preajma ta un astfel de dragon.
Povestea Spiridușii Băț și Șugubăț în misiune secretă
Dezvoltarea empatiei și a compasiunii pentru ceea ce simt ceilalți
Povestea Spiridușii Băț și Șugubăț în misiune secretă are ca temă principală dezvoltarea empatiei. Este o poveste care are în vedere dezvoltarea abilității de a înțelege care este perspectiva celeilalte persoane. Această poveste îl ajută pe copil să se pună în papucii celuilalt și să se gândească la consecințele acțiunilor sale.
„Ce simt oamenii? Dar ce gândesc? Oare simt și gândesc la fel ca mine?”, se întreba micuțul Luca într-o seară, înainte de culcare. Și iată că are ocazia, alături de cei doi spiriduși năstrușnici – Băț și Șugubăț, să descopere ce simt și ce gândesc cei din jurul său.
Cum se simte mama când îi pregătește dimineața micul dejun lui Luca? Cum se simte Matei când Luca îi ia jucăria? Ce gândește fetița din parc atunci când Luca se joacă împreună cu ea? Haide în călătorie alături de Băț și Șugubăț și decoperă împreună cu Luca ce este în sufletul și în mintea celorlalți.
Lansarea primelor patru pachete terapeutice de Adriana Mitu la Targul Gaudeamus, are loc în București, în data de 19 Noiembrie, de la ora 11:00, – standul Editurii Diana.