Lectii de inot pentru copii la Piscina Union Iasi

ACTUALIZARE. Informatiile prezentate mai jos nu mai sunt valabile, pentru date actualizate va rugam sa contactati direct locatia.

Cursuri de inot pentru bebelusi si copii. Activitati copii Iasi

Daca vrei sa gasesti un mod sanatos in care cei mici isi pot petrece timpul liber, sa faci sport, sau doar sa te relaxezi, Piscina Union din Iasi e locul ideal pentru tine!

inot iasi

Inotul este primul sport recomandat de catre specialisti pentru copii. Motivul: muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate, fara a afecta procesul de crestere a copilului.

Inotul modeleaza corpul si dezvolta personalitatea celor mici intr-un mod armonios: psihicul este modelat in asa fel incat se va obisnui cu munca, fiind ghidat de ambitie in orice actiune.

Programele de inot desfasurate in mediul acvatic si destinate bebelusilor si copiilor mici produc o serie de efecte stimulatoare:

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

•Asupra cresterii si dezvoltarii fizice

•Asupra dezvoltarii psihomotorii

•Cresterea capacitatii de concentrare

•Cresterea imunitatii

•Cresterea rezistentei si imbunatatirea functionalitatii aparatului cardio-respirator

•Fluiditatea si finetea exercitiilor in apa au influenta asupra calitatii somnului

•Activarea si stimularea reflexelor de conducere a miscarilor utilizate pentru dezvoltarea motorie a bebelusilor si copiilor mici.

inot iasiLa Piscina Union am dezvoltat metode simpatice pentru copii si foarte eficiente pentru antrenori, astfel incat la cursurile de inot copiii sunt stimulati sa devina prietenii apei si sa capete incredere in profesorii lor.

Am creat un sistem elaborat de cursuri de inot pentru copii , care sa fie placut si folositor copiilor in acelasi timp.

Am ajuns la concluzia ca, daca vrem sa le transmitem bucuria de a inota, trebuie sa vorbim toti aceeasi limba, elaborand un sistem de cursuri de initiere in inot, pe pasi:

1. Broscuta. Adaptarea in mediul acvatic

Este prima etapa a cursului, de adaptare in mediul acvatic. Aici urmarim: gasirea echilibrului in apa, invatarea unor miscari de coordonare simple, inot 2exersam respiratia acvatica, deplasarea in apa cu obiecte ajutatoare: colac, aripioare, bagheta.

2. Ratusca. Dezvoltarea echilibrului si a miscarilor de baza

In etapa a doua trecem la: deplasarea in apa pe burta si pe spate cu ajutorul plutei; pluta pe burta si pe fata (cu asistenta ); deplasarea in apa fara pluta 2 – 3 metri (cu asistenta); saritura in apa fara colac si revenirea la suprafata apei.

3. Pestisor. Pasul urmator este dezvoltarea capacitatilor motrice: insusirea miscarilor de baza ale procedeelor craul si spate, coordonarea miscarii bratelor si a picioarelor cu respiratia, deplasarea pe burta (cu si fara pluta) – 20 metri, deplasarea pe spate (cu si fara pluta) – 50 metri.

4. Delfin. Acum deja ne indreptam spre avansati, pentru ca urmarim mobilitatea crescuta in mediul acvatic, prin: perfectionarea stilului craul si spate si acomodarea cu procedeul bras si fluture.

Ca sa ştii in ce ape inoata copilul tau: temperatura apei este de 28 – 29 grade, temperatura aerului este de 26 – 27 de grade.

Piscina Union Iasi
Strada Lascar Catargiu Nr 16A
Iasi, 700106
Tel: 0232 222 910
E-mail: [email protected]

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU