Retete pentru copii. Tort cu banane si migdale. Alimentatie sanatoasa
Blat:
– 300 grame de migdale Solaris
– 150 grame de curmale Solaris
– 2 linguriţe de ulei de cocos Solaris
– 1 lingură de cacao Solaris
– 1 linguriţă de nucşoară Solaris.
Cremă:
– 300 grame de caju Solaris
– 4 banane coapte
– 1 baton de vanilie Solaris
– 2 linguriţe de ulei de cocos Solaris
– miere Solaris
Preparare:
1. Măcinăm 300 grame de migdale într-un mixer de mare putere (minimum 600 W pentru a putea mixa seminţe şi nuci) până când devin ca o făină.
2. Mixăm 150 grame de curmale cu puţină apă până se transformă într-o pastă fină.
3. Amestecăm în mixer migdalele, curmalele, 2 linguriţe de ulei de cocos, 1 lingură de cacao, 1 linguriţă de nucşoară.
4. Aşezăm amestecul într-o formă detaşabilă, de preferinţă de tort, pe hârtie de copt.
5. Lăsăm blatul astfel obţinut la congelator pentru 15 minute.
6. Între timp, preparăm crema. În mixerul de mare putere punem 300 grame de caju crud şi zdrobim până obţinem o textură cât mai fină, de preferinţă ca de făină.
7. Adăugăm la caju, bananele, 1-2 linguri de miere, miezul unui baton de vanilie şi 2 linguriţe de ulei de cocos.
8. Punem pasta obţinută peste blatul scos din congelator şi uniformizăm suprafaţa.
9. Reintroducem în congelator. Cu 30 de minute înainte de servire scoatem din formă, pentru a se decongela, dar fără să lăsăm prea mult timp la temperatura camerei.
Este un produs 100% crud, Raw vegan. Poftă bună!