11 Oraşe Europene Pitoreşti Vizitate la Pas. Tururi virtuale 4K în Centre Istorice de Neuitat

Fie că te pasionează călătoriile sau doar ţi-e dor să pleci într-un scurt city-break pentru a simţi atmosfera oraşelor lumii, în această perioadă în care restricţiile de călătorie ne împiedică să ne deplasăm liber, te vei bucura de aceste tururi virtuale.

Vizităm la pas în tururi virtuale 11 oraşe pitoreşti, vedem clădirile şi oamenii aşa cum am face-o dacă am fi acolo, simţim ritmul, atmosfera şi vibraţia oraşului, mai ales a centrelor istorice cochete unde nu ratează niciun turist să ajungă.

1. BRUGES
(Belgia)

Bruges este un oraș cochet neerlandofon din provincia Flandra de Vest, Belgia. Inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, oraşul brăzdat de canale este cunoscut ca Veneţia nordului şi se bucură de unul dintre cele mai bine păstrate centre vechi istorice din Europa. Mergi la pas printr-unul dintre cele mai fermecătoare şi primitoare oraşe belgiene.

300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

2. VALLETTA
(Malta)

La Valletta este capitala Maltei, o localitate ridicată în secolul al XVI-lea pe o peninsulă cu două porturi naturale, Marsamxette și Portul Mare. Fondat în 1566 prin construirea unei biserici, oraşul găzduieşte acum doar în jur de 5000 de locuitori dar este o destinație turistică populară, cu o climă caldă, numeroase zone de agrement și monumente arhitecturale și istorice precum Palatul Marilor Maeștri (acum Parlamentul Maltez) și Muzeul Național de Arte Frumoase.

99 de Jocuri Distractive din Copilărie. Jocuri în Aer Liber şi de Interior

3. SIBIU
(România)

Sibiul a fost înființat după mijlocul secolului al XII-lea de coloniști sași. Prima mențiune a cetății a fost făcută în data de 20 decembrie 1191 sub numele Cibinium. În secolul al XIV-lea Sibiul a devenit un mare centru de comerț și timp de secole a fost cea mai importantă cetate germană din Transilvania şi chiar sediul guvernului regiunii în 1692. Era de altfel perioadă înfloritoare a orașului, cele mai reprezentative construcții din această perioadă fiind Palatul Brukenthal și Biserica romano-catolică „Sfânta Treime”.

Tată şi Fiică. Scurtmetraj Premiat cu Oscar despre Dor, Iubire şi Vindecare

4. DUBROVNIK
(Croatia)

Dubrovnik reprezintă una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică. Localitatea a purtat numele Ragusa până în 1918. În 1979 a fost inclusă pe lista UNESCO a Patrimoniul Mondial Cultural și Natural. Întreaga structură a orașului vechi din Dubrovnik (Stari Grad) este ridicată pe o peninsulă stâncoasă. De altfel Dubrovnik a fost fondat prin unirea a două mici orășele: Ragusa, inițial Laus (stâncă în latină) – o mică insulă inatacabilă pe coasta de sud a Dalmației, ce oferea adăpost pentru refugiații italieni din orașul Epidaurum; și Dubrava (stejar), o așezare târzie a migratorilor slavi de la poalele dealului Srđ. Strâmtoarea de mare dintre cele două aşezări a fost ștearsă treptat prin umplerea cu pământ de către croații dornici să fie acceptați în cetate.

7 Super Animaţii Scurte cu Final Fericit

5. LEIDEN
(Olanda)

Leiden este un mic oraș olandez care împreună cu Oegstgeest, Leiderdorp, Voorschoten, Rijnsburg și Katwijk formează o singură zonă urbană de peste 200.000 de locuitori. Situat pe brațul Oude Rijn (Rinul Vechi) al deltei Rinului, în apropierea orașelor Haga și Haarlem, oraşul este vestit pentru aspectul său tipic olandez, dar și pentru statutul de vechi oraș universitar ce datează din 1575.

14+ Muzee Kid-Friendly în București

6. CORDOBA
(Spania)

Centrul vechi istoric al Córdobei a fost înscris în anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Monumentul reprezentativ al orașului este Moscheea-Catedrală. Fosta așezare romană a fost cucerită de vizigoți pentru ca apoi să cadă pradă cuceririlor musulmane din secolul al VIII-lea. Ulterior a devenit capitala califatului din Córdoba. În aceste perioade musulmane, Córdoba a fost transformată în centru mondial de educație, pentru ca până în secolul al X-lea să devină al doilea cel mai mare oraș din Europa!

Cea Mai Simplă şi Eficientă Metodă de a Controla Accesul Copilului la Internet şi Aplicaţii 

7. BERNA
(Elveţia)

Berna reprezintă centrul politic al Elveției. Cunoscut pentru calitatea vieții şi pentru oferta culturală și atracțiile turistice, orașul a fost fondat în 1191 de către ducele de Zähringen pe o peninsulă. Vizitatorul poate admira aici clădiri păstrate din sec. XV, având ca fundal Alpii Elveţieni, cu vârfuri acoperite de zăpadă chiar si pe timpul verii.

10+ Super Idei de Petrecut Online 10 Minute Speciale cu Copilul Tău

8. CULLEN
(Scoţia)

Aşezarea pescărească Cullen este o destinație turistică populară și o stațiune de vacanță relaxantă la malul Mării Nordului. Aici turiştii găsesc un port și o lungă întindere de plajă cu nisip, unde se bucură de înot şi mai ales plimbări pe coastă până la plaja Sunnyside, precum și ruinele Castelului Findlater.

15 Saluturi Ritualice în Vreme de Pandemie. Cum Evităm Elegant Transferul de Viruşi când ne Salutăm

9. RENNES
(Franţa)

Oraş înfloritor in Evul Mediu, Rennes şi-a pierdut mare parte din cladirile sale medievale intr-un incendiu in anul 1720. Şa reconstrucţie s-a schimbat mult aspectul, dar rezultatul încântă vizitatorul cu arhitestura de secol XVIII, aşezate in jurul unui nucleului istoric medieval. Orasul devine spectaculos la inceputul lunii iulie, cand are loc tradiţionalul festival stradal de muzica, poezie si dans Les Tombees de la Nuit.

10. KOTOR
(Muntenegru)

Kotor este un oraș frumos şi cochet din Muntenegru, situat într-un golf de pe coasta Adriaticii. Centrul vechi este plin de biserici din perioada romanică, Palatul Drago, Palatul Lombard, Palatul Vrakjen, Castelul Sf. Giovanni, Piazza Armelor și multe alte locații și clădiri interesante.

Planeta Noastră. Excepţionalul Serial Netflix „Our Planet” Gratuit Online

11. GIBRALTAR
(UK)

Gibraltar este singurul teritoriu britanic de peste mări situat în Europa, mai exact în sudul peninsulei iberice. Situat într-o locație strategică reprezentată de strâmtoarea Gibraltar și conectată la Spania printr-un istm îngust, Gibraltar are dimensiuni reduse, doar șase kilometri pătrați alcătuind întregul teritoriu. Stânca Gibraltar are o înălțime de 426 metri şi este singurul loc din Europa în care maimuțele trăiesc în libertate într-o stare semi-sălbatică, ceea ce arată bogăția naturală existentă în Gibraltar.
Majoritatea tracţiilor pot fi vizitate într-o singură zi.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU