Noaptea Europeană a Muzeelor 2016

Sâmbătă 21 Mai 2016
București

Circuite în cele patru orașe candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021: București, Timișoara, Cluj-Napoca și Baia Mare. La Noaptea Europeană a Muzeelor 2016!

Noaptea Europeană a Muzeelor 2016 este un eveniment organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Anul acesta sunt organizate circuite în cele patru orașe candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 împreună cu asociațiile care se ocupă de candidatură din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Baia Mare.

Anul acesta ai la dispozitie o aplicație gratuită pentru telefoanele mobile prin platforma de storytelling digital izi.TRAVEL, pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii. Acceseaza aplicatia pentru a avea parte de tururi ghidate text & audio-video pe telefonul mobil. Descarca aplicatia de aici.

Noaptea Europeană a Muzeelor 2016 vine si cu evenimente conexe, cu o dimensiune multidisciplinară și un impact deosebit pentru public derulate la nivel național în majoritatea orașelor din țară: concerte, proiecţii, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete, quiz-uri & questuri.

Evenimente pentru copii la Noaptea Europeană a Muzeelor 2016

Accesul va fi fara rezervare!

Se va intra in serii de cate 60 de persoane timp de o ora fiecare grup.

Cu aceasta ocazie vom vedea in fiecare ora din noapte cum bobina Tesla va lumina cu fulgerele ei intunericul Casei si ne vom coafa la generatorul Van de Graaff.

Digi World invita parintii la Casa Experimentelor sa urmareasca 2 proiectii de documentare:

  • “Frontierele luminii”: un film document despre constructia Laserului de la Magurele (cel mai puternic laser din lume)
  • “Inapoi la prima secunda”: ne invita in culisele CERN – cel mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare.

Filmele vor rula in intervalul 20:00-02:00 in camera Workshop pregatita special pentru vizionari.

Pagina de facebook: Casa Experimentelor la Noaptea muzeelor


Vezi si:

Festivaluri si evenimente pentru copii in Bucuresti, 21-22 mai 2016

Greierele si furnica. Desene animate online

Parcul Tineretului. Parc kid-friendly in Bucuresti, Sectorul 4


Ce mai pregatesc organizatorii: 

Ceai și cafea infuzate la rece, special create de către Wheelys Caffe România și Boiler pentru Noaptea Muzeelor, disponibile în punctele din apropierea Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeului Național de Artă al României, Muzeului Național de Istorie a României:

  • kit de vizitare pentru #noapteamuzeelor2016, disponibil în București.
  • tricouri și traiste cu identitatea evenimentului disponibile în București.
  • afterparty. Pentru prima data în cei 12 ani de Noaptea Muzeelor, vei avea parte de un afterparty împreună cu ”La firul ierbii” – Grup de inițiativă în spațiul lor din cadrul Industriei Bumbacului, Splaiul Independenței, nr. 160, intrarea din strada Abatorului, începând cu ora 23.30.
  • cafelenele și restaurante care-și prelungesc orarul pentru Noaptea Muzeelor și oferă vizitatorilor nocturni preparate speciale.

Organizator: Rețeaua Națională a Muzeelor din România
Proiect susținut de ORANGE
Proiect cultural finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național

Vezi toate muzeele participante la eveniment.

CONCURS la Noaptea Europeană a Muzeelor 2016! 

Câștigă kit-ul de Noaptea Muzeelor!

kitul Noaptea Europeană a Muzeelor 2016Fă-ți un selfie în toate cele 5 spații de mai jos și postează-le public pe pagina ta de facebook folosind hashtag-ul ‪#‎noapteamuzeelor2016‬.
Apoi, fii între primii 50 de exploratori care ajung la Party Noaptea Muzeelor 2016 La firul ierbii, Splaiul Unirii 160, și poți câștiga un kit de Noaptea Muzeelor.

Despre Noaptea Europeană a Muzeelor 

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 12-a ediţie.

Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte.

Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii.

Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3000 de muzee din toată Europa în data de 21 mai.

Toate detaliile pe site-ul oficial al evenimentului: http://noapteamuzeelor.ro/

Noaptea Muzeelor este un eveniment care contribuie la conturarea identității noastre culturale europene (Ministrul Culturii și Comunicării din Franța, Dna Audrey Azoulay).
Pentru al patrulea an consecutiv, tema ediției este ”Clasa, Opera!”, școlile împreună cu muzeele fiind invitate să participe la acest nou proiect pedagogic prilejuit de Noaptea Muzeelor.

Muzeele aleg o lucrare, iar elevii din toate ciclurile de învățământ se lasă inspirați de aceasta și o prezintă apropiaților sub diverse forme: texte, benzi desenate, fotografii, video, producții plastice, coregrafice, muzicale, etc. Elevii sunt invitați astfel să fie ghizi ai Nopții Muzeelor. 301 muzee din Franța participă la acest program.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 21 Mai 2016

Program:
Toata ziua

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL