Turul Virtual al Capitalelor Europene cu Rick Steves

Un astfel de subiect în vreme de pandemie mă face evident să salivez după un concediu, sau măcar un city break într-unul din oraşele frumoase din Europa. Mai ales după ce văd ghidurile americanului Rick Steves, un adevărat împătimit de turism cultural.

Terminăm turul cu vizita lui Rick în România, sunt tare curios cu ce impresie pleacă americanul de la noi :-D.

AMSTERDAM | ATENA | BERLIN | BRUXELLES | BUCUREŞTI | BUDAPESTA | COPENHAGA | DUBLIN | EDINBURGH | ISTANBUL | LONDRA | LISABONA | MADRID | PARIS | PRAGA | ROMA | SOFIA | STOCKHOLM | VIENA

PRAGA

Rick a adus pe micile ecrane din America seria Rick Steves’ Europe Travel Guide, un documentar longeviv care merge la pas prin ţări şi oraşe europene care merită vizitate şi creează un tablou condensat al locului prin care trece, aşa cum numai un american poate să o facă. Turul parcurge într-un stil destul de aşezat şi aş spune chiar conservator câteva file de istorie, un pic de arhitectură şi imagini din locurile în care în mod uzual un turist ajunge cu uşurinţă.

Considerată de mulţi cel mai frumos oraş al Europei, Praga oferă vizitatorilor o arhitectură impresionantă. Vedem aici faimosul castel, cele 30 de statui ale podului Carol ce traversează râul Vltava, Cartierul Evreiesc şi tot centrul vechi unde putem gusta cea mai bună bere din Europa.

Nu uita să setezi în player subtitrări în engleză dacă te ajută!

Îţi recomandăm: Evenimente Online în 2020

PARIS

Episodul ne poartă atât printre impozantele edificii ale capitalui Franţei, cât şi printre parizieni şi micile bucurii ale vieţii acestora sau ale turiştilor. Mergem pe râul Sena, vizităm mormântul lui Napoleon şi intrăm la Luvru. Apropo, poţi vedea aici un tur virtual minunat al muzeului. Simţim pulsul oraşului, facem shopping sau ascultăm orga impresionantă a unei biserici pariziene.

Nu uita să setezi în player subtitrări în engleză dacă te ajută!

Îţi recomandăm: 15 Activităţi Plăcute pentru Adulţi în Situaţii de Urgenţă, Carantină, Izolare sau când Bubui de Plictiseală

LONDRA

Un ghid divers care ne poartă printre comorile British Library, vedem scene vibrante din cartierul Soho şi descoperim secretele sediului secret al lui Churchill din Cel de-al Doilea Război Mondial. Apoi ne amestecăm printre afaceriştii din noul London şi intrăm în magazinele de unde îşi completează garderoba chiar Regina Angliei.

Nu uita să setezi în player subtitrări în engleză dacă te ajută!

Îţi recomandăm: 44 de Activităţi în Casă cu Copilul. Cum Petrecem Timp Plăcut în Familie

DUBLIN

Vizita în capitala Irlandei începe cu Castelul Dublin construit în secolul XIII, de unde mergem la Trinity College şi în inima cartierului Temple Bar unde bem bere Guiness şi ascultăm muzică celtică. De acolo mergem în valea glaciară Glendalough din Munţii Wicklow, renumită pentru așezarea monahală timpurie medievală fondată în secolul al 6-lea de St. Kevin.

Nu uita să setezi în player subtitrări în engleză dacă te ajută!

Îţi recomandăm: 99 de Jocuri Distractive din Copilărie

AMSTERDAM

Cel mai bine conservat oraş al secolului XVII din Europa ne devăluie stilul său în acelaşi timp pitoresc şi dinamic, tradiţional şi modern. Descoperim oraşul celor 165 de canale, 1285 de poduri și aproximativ 2500 de vaporaşe, o metropolă plin de viaţă în care găsim mai multe biciclete decât locuitori, şi care care atrage atât cu istoria sa, cât şi cu viaţa de noapte.

Nu uita să setezi în player subtitrări în engleză dacă te ajută!

Îţi recomandăm: 300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

LISABONA

Construită pe bogăţiile descoperite de exploratorii portughezi din ceea ce se numea în secolul XV Lumea Nouă (America), Lisabona ne încântă în acest episod cu farmecul său rustic şi ne invită să ne aducem aminte de marii navigatori, să vizităm catedrale construite din comerţul cu mirodenii, să mâncăm cod şi patiserie proaspăt scoasă din cuptor dar să ne bucurăm şi de încântătoarea muzică fado.

Nu uita să setezi în player subtitrări în engleză dacă te ajută!

Îţi recomandăm: 5 Filme de Tarkovski Disponibile Gratuit Online

MADRID

Rămânem în zonă şi începem plimbarea prin capitala Spaniei, Madrid, chiar din Piaţa Mayor şi plecăm spre Palatul Regal, admirăm arta Muzeului Prado şi capodopera lui Picasso, Guernica de la Centro Reina Sofía, dar şi un dansator de flamenco pe Calle de Sevilla.

Nu uita să setezi în player subtitrări în engleză dacă te ajută!

Îţi recomandăm: 6 Documentare Autentice de Scurtmetraj Gratuite pentru Copii

ATENA

Facem un salt până în capitala Greciei, ce se întinde la picioarele Acropolei, colina sacre  fortificată ce găzduieşte printre altele templele Partenon și Erechtheion, dedicate zeiței Atena. Luăm pulsul oraşului după care ne oprim la ruinele Oracolului din Delphi, sute de ani punct central ale religiei grecești.

Nu uita să setezi subtitrări în engleză dacă te ajută!

Îţi recomandăm: +100 Poveşti de Adormit Copii şi Terapeutice | Povestea de Duminică Seara

BERLIN

De la capitala Margrafiatului Brandenburg din secolului XV şi până la a celui de-Al Treilea Reich de la 1945, Berlinul a păstrat mărturii pe care merită să le descoperi alături de cele recente ale epocii comuniste, lăsate simbolic în urmă la reunificarea Germaniei din 1990. Capitala Germaniei este chiar locul în care estul si vestul s-au reîntâlnit în anii ’90 la dărâmarea zildului Berlinului, pentru a începe renaşterea unui oraş acum vibrant şi extrem de căutat.

10 Activități Creative de Exprimare a Emoțiilor pentru Copii

Şi dacă tot eşti aici, dacă tot suntem în plină criză şi ne uităm la materialele lui Rick Steves, vezi aici un material foarte bun şi actual despre Istoria Fascismului, cum criza creată de război a sădit seminţele apariţiei acestuia în Europa, dar şi despre lecţiile de nerepetat ale acestuia şi cum putem recunoaşte semnele reapariţiei unor astfel de curente.

Nu uita să setezi subtitrări în engleză dacă te ajută!

Îţi recomandăm: 15 Tururi Virtuale de Excepţie la Muzee Faimoase Ale Lumii

BRUXELLES
& BRUGES

Capitala Belgiei vine în acest episod la pachet cu un alt emblematic belgian, Bruges, o bijuterie de oraş ce prosperă datorită turismului şi te îmbie la fiecare pas cu faimoasa ciocolată fină belgiană oferită de micii producători artizanali şi cu cele 120 de tipuri de bere. Turul continuă apoi la Bruxelles, capitala Uniunii Europene, chiar din Piaţa Mare, înconjurată de casele breslelor, de primăria orașului, și de Casa Regală. Mergem apoi la galerii de artă şi muzee pentru a descoperi pe repede înainte câteva dintre operele de referinţă ale celor mai cunoscuţi pictori belgieni.

Nu uita să setezi subtitrări în engleză dacă te ajută!

Îţi recomandăm: Oscar 2020. Câștigătorii Premiilor Oscar

PAGINA URMĂTOARE

1
2
Pagina urmatoare
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU